Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.02.2014 20:06 - ОТКРИТО ПИСМО НА ЕДНА БЪЛГАРКА ДО ЛЮТВИ МЕСТАН
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 2695 Коментари: 3 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
ON Медия
http://www.on-parliament.com/media/2014/02/24/%D0%BE%D1%82%D0%BA%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%BE-%D0%BF%D0%B8%D1%81%D0%BC%D0%BE-%D0%BD%D0%B0-%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%BA%D0%B0-%D0%B4%D0%BE-%D0%BB%D1%8E%D1%82%D0%B2/ Открито писмо на една българка до Лютви Местан февруари 24, 2014

Лютви Местан: „Ще следваме завета на Апостола за Република, в която всички сме равни“ Реших, г-н Местан, да Ви отговоря като българка, на която и дедите са българи!

Автор: Цвета Кирилова

imageВ пълна хармония на духа и толерантността проявих желание да напиша малко размисли снощи, но ги оставих за тази сутрин, тъкмо за да бъдат в синхрон с разбирането, че „Утрото е по – мъдро от вечерта!
На годишнината от екзекутирането на Васил Левски лидерът на ДПС Лютви Местан се позова именно на Апостола, за да призове да не се насажда етническо напрежение. Това стана по време на обсъждането на три декларации, които осъждат изказването на Хюсеин Хафъзов от ДПС от миналата седмица.
Вие представяте ли си, след толкова години измамен демократичен преход, колко лицемерно е да заговориш за най – великия българин – Васил Левски. След 25 години да си пречупиш езика и да споменеш името на Светеца, на Родолюбеца, на Духовния водач, на Революционера за национално освобождение, на Стратега, който е пожертвал живота си да освободи клетия народ от ТУРСКОТО РОБСТВО. Редно е, когато гласът на Левски говори, Вие да мълчите и да слушате правилно неговите завети, а не да интерпретирате изкривено думите му.
Вашата интерпретация я изслушах в парламента, а сега чуйте моята.
Казвате, че представлявате 500 000 български граждани и, че ще следвате неотклонно завета на Апостола за демократска република, в която българи, турци, евреи и прочее ще бъдат равноправни във всяко отношение. Уважаеми г-н Местан, чуйте ме внимателно, в България законите са валидни за всички, а за това дали се изпълняват отговорност носят политиците, управлявали държавата ни през последните 25 години, а именно и Вие и Вашата партия. Длъжна съм да отблежа, че за българите отношението към етническите малцинства е равноправно и то не от днес. Има знак за равенство между роми, турци и евреи по отношение на толерантност и разбирателство. След 25 години управление и 141 – години от ОБЕСВАНЕТО МУ Вие имате самочувствието да ни четете БАЩИНИТЕ ЗАРЪКИ И ПОСЛАНИЯ?! Вижте, господин Местан, Левски се намира в Кръвта на всеки един българин, НИЕ СМЕ ЗАКЪРМЕНИ С НЕГО! Той е Нашето ДНК. Непроменимо е, неизкоренимо е. Патриотизмът, моралът и дългът са свещени чувства. Тези качества в политиката не виреят, те се убиват и заличават безжалостно в най-ранната фаза на тяхната първа проява в нея. Чуйте ме, Левски не е просто историческа личност, с името на която някои може словесно да жонглира, за да продължава да внушава несъществуващи НЕРАВНОПРАВИЯ! И ще продължа да Ви цитирам:
„Това е концепцията на Апостола за върховенството на закона, като основа на правовата държава. Ние ще следваме този завет, докато той бъде реализиран наистина, докато се постигне истинското равноправие“
Какво означава за Вас истинско равноправие?
Ние не сме длъжни на никому с нищо!
Никой не длъжен в този живот на някого с нещо!
Къде видяхте неравноправие? На улицата, в малките населени места, в града, където в институциите на държавата се чува все повече турска реч? Нима не знаете, че членове на вашата политическа формация, която се капсулира на базата на етнос и се е самозатворила за външния свят, се намират на челни позиции в управлението на структури, министерства и правителства? С кое сте неравно третирани? С това, че в продължение на 25 години участвате активно в политическия живот на страната и сте сред основните управляващи партии в държавата ни? Че огромна част от властовия ресурс е в ръцете на политическата Ви формация? Къде е тази неравнопоставеност и какво още искате от едно крайно толерантно общество, което търпи всичките Ви политичски еквилибристики? Къде е неравенството, господин Местан? Гледахте ли на 18.02.14 предаването „Часът на Милен Цветков“. Там гостуваше един отруден човек на име Юри Щерев, българин от турски произход. Той каза: „Аз бих застанал срещу всеки турчин, ако засегне България. България е моята Родина, аз обичам България. Не мога да кажа, че не обичам България. Аз проклинам тия, които дойдоха на власт, вече 25 години и нищо не направиха за България! Не може да ме убеждава никой, че е направил нещо за България! Нито една партия!“ Ето в тези думи, господин Местан, България е повторена многократно с уважение и гордост. И точно тези думи са безспорното доказателство за етнорелигиозния мир, за който Вие смятате, че има какво още да се желае. Е аз Ви казвам, няма какво още да се желае! Бъдете благодарни и уважавайте търпението на българите, които Ви приемат с мир и разбирателство. И спрете да търсите под вола теле и да насаждате измислени неравноправия! Такъв филм няма. Всички хора се раждат свободни и равни по достойнство и права! Е и ние имаме права в собствената ни държава, на собствената ни територия, на собствената ни земя, в собствения ни дом. ТУК СМЕ БИЛИ ВИНАГИ, ТУК СМЕ И ТУК ЩЕ ОСТАНЕМ И В БЪДЕЩЕ!
Прочетете внимателно Конституцията на България и я спазвайте! Там е записано, че:
Цялата държавна власт произтича от народа.
Териториалната цялост на България е неприкосновена.
Официалният език в републиката е българският.
Конституцията е върховен закон и другите закони не могат да й противоречат.
Нито една политическа партия или идеология не може да се обявява или утвърждава за държавна.
Партиите съдействуват за формиране и изразяване на политическата воля на гражданите.
Традиционна религия в България е източноправославното вероизповедание.
Религиозните общности и институции, както и верските убеждения не могат да се използват за политически цели!
И накрая искам да Ви попитам, господа лидери, над лидери и под лидери на ДПС. Защо толкова години тези отрудени българо-мохамедани, изкривени от работа и с изпръхнали ръце и лица от умора са оставени в бедност и неравноправие от Вас самите? Защо са родени тук, а мнозина не знаят български език? Нима това не е неравноправие? Нима образователното им осакатяване е плод на личен избор? Защо не знаят за кого гласуват и изборът им се осъществява в стройни редици? Нима те не биха припознали добри идеологии и каузи, произведени от останалите български политически партии.
И накрая ще си позволя да променя името Русия с името България в речта на президента Владимир Путин

В България живеят българи. Всяко малцинство, независимо от къде е, което иска да живее, работи и яде в България трябва да говори български език и трябва да уважава и спазва българските закони. Ако някой иска Шериат, съветвам ги да отидат в държавите, където това е държавен закон. България не се нуждае от малцинствата. Малцинствата се нуждаят от България и ние няма да им предоставим специални привилегии или да редактираме законодателството си спрямо техните желания, независимо колко силно крещят думата „дискриминация“.


МОЯТ КОМЕНТАР :
               В България нямаше деца, които да не са учили в училище, макар и да са останали някои с начално или основно образование. Учителите обикаляха циганските махали, за да търсят децата и даваха безплатни уроци, само и само да покажат резултати от своята работа. Затова не би трябвало да има хора, незнаещи български език. Специално за българите от турски произход имаше осигурени бройки във висшите учебни заведения и влизаха с предимство, макар и с тройки, докато българчета с отлични или добри балове не можеха да влезнат, поради недостиг на свободни места. Защо някой не ги пита тези главатари с турско самосъзнание къде и как са учили, щом са били уж без права и досега се правят на жертви, за да извоюват права повече и по-големи от тези на българите? А миналата година една учителка се оплакваше по телевизията, че децата нарочно не искат да говорят на български в училище, но сега не си спомням за кое село ставаше въпрос. Това е политика!
Що се отнася за изборите, Осман Октай каза, че изселниците се ползват с три документа за самоличност и спокойно ги регистрират като гласоподаватели три пъти - имат турски имена от преди Възродителния процес в България, български имена и имена, приели в Турция. Така, че докато българите, обидени, обезсърчени, ядосани не искат да гласуват, други от ДПС гласуват по три пъти. Е, не разбирате ли защо сега ДПС има пълна власт ?! Не знаете ли поговорката, че на сърдит поп му е празна торбата?! Освен това, българите по света нямат възможност да гласуват, макар, че искат да го направят.
             Спи, народе, летаргичен сън ! И Господ Бог не може да направи насила добро никому !!! Той ни е дал свободна воля, за да няма на кого да се сърдим и ще се мъчим, докато не проумеем, че Той е нашият Цар!!!
Вечна слава, чест и величие на името Му!!! Амин !!!

Гласувай:
7Следващ постинг
Предишен постинг

1. injir - Така е. Помня как мои връстници от ...
25.02.2014 09:32
Така е. Помня как мои връстници от Кърджали с тройки влизаха в университета. Имаха преимущества, но не казват за тях , а се изкарват репресирани.
цитирай
2. elanor11 - Поздравления
25.02.2014 18:34
за статията и гражданската позиция в нея!
Откакто е дошла тъй наречената "демокрация" в България единствените притеснени,онеправдани като малцинство в собствената си държава са само БЪЛГАРИТЕ!
И имам предвид обикновения,средностатистически българин,а не единиците,които мислят само за собствения си бездънен джоб.
цитирай
3. kostadin - Всичко казано е вярно ,
25.02.2014 20:51
но трябва българите да се плодят повечко
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 12558621
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9354
Архив
Календар
«  Октомври, 2022  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31