Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.02.2014 20:20 - Колко струва България
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 716 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 23.02.2014 20:22


http://m.blitz.bg/news/article/251886

21 февруари, 15:47   12045   53

Колко струва България image Еврейският милионер (така беше представен в медиите) Янк Бари поиска да заселва сирийски бежанци в обезлюдени български села. Не, че няма такива села. Има, и то в изобилие. И там къщите наистина струват по две хиляди лева, ако не и по-малко. Проблемът със заселването на сирийците е съвсем друг. Ако г-н Бари не го е разбрал, ще се опитам да го обясня.Ние, Българите, сме затънали в няколко блата едновременно. Първо – изчезваме като нация и като че ли започваме да го осъзнаваме. Свирепо намаляваме, не защото ни се е секнало желанието за секс, а защото имаме отговорност към следващото поколение. Тоест, когато сме ограбени от собствената ни политическа шайка и респективно бедни, не можем да генерираме голяма челяд. Нямаме перспектива за нормален живот.

От друга страна циганския етнос, благодарение на недалновидността на същата тази политическа шайка, се сдоби с официална държавна финансова подкрепа под формата на помощи. И етносът започна да се множи заради тези мизерни, но напълно достатъчни социални помощи. Циганите са фрапиращо необразовани. Нека преброим висшистите за последната година и ги отнесем към общия им брой. Циганският етнос е мързелив. В селата, заселени с цигани, не кипи жизнерадостно земеделие и животновъдство. Там има само леш, кражби и битова престъпност. Така... На фона на изчезващите българи ние имаме увеличаващи се цигани, които не генерират, най-общо да го наречем, блага.

Третият фактор, който е по-скоро емоционален, е, че Българите имат наслагване по отношение на турските ценности. Не на турците! Не на мюсюлманите или помаците, а на ценностите! И то не защото ние сме насаждали своите ценности на други народи и етноси, а точно обратното. Защото 500 години ние сме били смачквани. Както каза проф. Божидар Димитров: „Турците не са дошли в нашите земи като чуждестранни инвеститори“. Те са клали, насилвали, префасонирали храмове в джамии с цел да затвърдят териториалните си позиции. Това все още се помни от нас – изчезващите българи.

Когато имаш такава родова памет, няма как да изпадаш във възторг, че в родното село на баща ти ( чисто българско, но обезлюдено) ще строят джамия. Това сега не се налага, но ще се наложи утре. Защото заедно с бежанците ще дойде и тяхната религия. Техният морал. Техните бурки. Техните шалвари. За един чужденец това може да изглежда много... етнически разнообразно. Но нашата родова памет свързва тези чужди цивилизационни белези само със смърт, смирение и робство.

В България има територии, които са населени с турци. Уви, там се говори изцяло на турски, порядките са турски и управниците – също. И нека това да си остане така. Нито повече, нито по-малко.

Янк Бари, на фона на този национален пейзаж и под предлог, че ние сме помогнали на евреите (неговия народ) през Втората световна война, иска да върне услугата като... доунищожи нацията ни. Да налее пари и да срине крехкия баланс, в който живеем. Това е все едно да изгониш умиращ човек от жилището му, защото имаш пари да го направиш. Това не е знак на благодарност към един народ.

Да. Сирийските бежанци са хора, имащи право на мирен и щастлив живот. Сигурен съм, че между тях има страхотни хора. Също така съм сигурен, че и мексиканците са страхотни хора, но САЩ нямат навика да ги пускат на територията си на талази. Ловят ги като животни по границата и ги екстрадират обратно. Но за там парите на Янк Бари явно не са достатъчни. Аз от проблемите на САЩ нямам представа, но съм сигурен, че имат причина да постъпват по този начин с мексиканците.

Затова моля г-н милионера да осмисли ситуацията и да насочи паричните си потоци в други канали. Не да купува парчета земя и да ги превръща в чужди етнически анклави. Това не помага нито на българите, нито на сирийците. И скоро наистина от глупост ще пламне етническа война. А войната не помага на никого.

Благодаря за разбирането.

Емил ЙОТОВСКИ



Тагове:   България,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13707281
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031