Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.01.2014 00:36 - Тоталната война срещу ЕС тепърва започва
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 626 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Тоталната война срещу ЕС тепърва започва
В цяла Европа нараства броят на крайно-десните и крайно-леви организации, които със силови методи се борят срещу ЕС. На предстоящите евроизбори пък се очаква именно подобни анти-ес формации да спечелят солидни места в Парламента.
http://alterinformation.wordpress.com/2013/12/30/89492410555/

Кадър от филма The Baader Meinhof Complex (2008)

Политиката на ЕС, МВФ и други институции среща все по-масова и яростна съпротива сред жителите на държавите-членки. На тях обаче не се предоставя право на никакъв глас и легално съпротивление, избягва се провеждането на референдуми за напускането на ЕС, тъй като резултата е предварително ясен – мнозинството е „за“. И това се случва не само в държави като Гърция и Испания, които вече са тотално „заробени“ от „помощта“ на ЕС и МВФ, това се случва в държави като Германия, Италия и Великобритания.

И след като гражданите никой не ги пита за нищо, очевидно единствената алтернатива, която виждат те, за да променят нещо и да бъдат чути са крайните мерки, с които си служат крайно-левите и крайно-десни организации. А те не се появяват, защото на някой му е било „скучно“. Както съвременния тероризъм, тези организации, служещи си с подобна методика, се появяват като отговор на световната американизация и налагането й в техните държави.

Да вземем за пример, Хорст Малер. Някога той беше сред основателите на крайно-лявата радикална Фракция Червена Армия в Германия, която извърши редица политически мотивирани атентати. Малер лежа дълго в затвор. Днес той е доказателство за нуждата от излизане на неактуалните рамки, ограничаващи хората на „леви и десни“ и нуждата от единен фронт за борба срещу системата. Сега Малер е обединител на германските националисти.

ЕС само подсилва необратимия процес и създава  армията на недоволните

Сега в ЕС имаме рекордна младежка безработица. В държави като Испания и Гърция всеки втори младеж е безработен. Наблюдава се израстването на „потомствено безработни“ – млади хора, чиито родители също често, или постоянно, са оставали без работа в рамките на съюза. Така се създава поредното „изгубено поколение“. Какво остава на тези отчаяни млади хора освен да потърсят крайни мерки и действия срещу ЕС, МВФ, НАТО и други подобни алианси, институции и фондове? Когато един млад човек е отчаян и няма какво да губи той е готов да извърши въоръжен грабеж, готов е да се влее в някоя организация, която е обявила „война“ на властите в страната и на целия ЕС? А такива организации, добили печална слава, имаше и преди. „Фракция Червена Армия“, „Бадер-Мейнхоф“ и тн.

Ако ЕС продължава да се движи в тази посока, ако политиката му се запази Франсоа Оланд ще се окаже „лош пророк“ (макар и да не е нужно да имаш подобни сили, за да го предвидиш), казвайки, че
„Има опасност от младежка революция, която ще помете целия ЕС“
Последните две „акции“ на гръцките крайно-леви и крайно-десни не са никак миролюбиви, но поставят въпросът дали те не са акт на отчаяние, след като гражданите на държавите-членки нямат никакво право на глас, а никой не иска и да ги чуе

В сутринта на 30 декември неизвестни откриха стрелба по резиденцията на германския посланик. По данни на полицията, са изстреляни поне петнадесет изстрела. Полицията издирва извършителите, а основните заподозрени са членове на  някоя от крайно-левите или крайно-десни екстремистки групи. Германия има основна „заслуга“ за тоталното поробване на Гърция, посредством МВФ и „спасителната“ програма на ЕС. За действията на рекетьорите-спекуланти от МВФ сме писали достатъчно. Само можем да отбележим, че Гърция беше принудена да започне да разпродава островите си, за да изплаща кредитите си, а Ирландия бе на път да стане първата държава, която не е в Третия свят, която няма да притежава собствените си гори – пак заради МВФ и ЕС. Недоволството е огромно, а гърците не излизат на площада с неясни искания, но с добре подготвен репертоар от „пърформанси“, както виждаме у нас. Те излизат с коктейли-молотов. Полицията в Гърция се страхува от протестиращите.

Преди няколко дни гръцки анархисти от FAI/IRF (Неформалната анархистична конфедерация/Международен революционен фронт) съобщиха, че ще инжектират солна киселина в бутилки с напитки от марката „Кока Кола“ – акцията е в солидарност с други крайно-леви активисти от Испания, както и с цел да намали печалбите на компанията, превърнала се в един от корпоративните символи на световната американизация около празниците.

И комфорта на един от символите на световната глобализация беше доста нарушен – компанията се принуди да изтегли напитките си от Атина и Солун. Е, поне за няколко дни гърците ще се въздържат да пият от нездравословната напитка. Докато отмине паниката може да я използват, за да почистват тоалетните си – върши добра работа за целта.

След като хора са решили да излязат срещу целия държавен апарат, властта и силовите ведомства в един неравностоен двубой, това означава, че ситуацията е патова, а отчаянието за пореден път е взело връх. Европейските институции  и правителства се страхуват от своя най-голям кошмар – нова вълна от въоръжена съпротива, която видяхме през 1970-те и 1980-те години да взима връх и то в държави като Германия. Никой не иска това, но тези хора се чувстват не само угнетени, но и унижени, а под влиянието на тези чувства, подбудени от несправедливата политика на правителствата и целия съюз историята е пълна с примери за това какво можем да очакваме. И макар окончателната победа да изглежда почти невъзможна, самия начин, по който единствено може да се окаже натиск над институциите на ЕС и властите говори за мрачното положение в Европа, за което вина имат изцяло ЕС, НАТО и останалите вестители на Новия световен ред.

Автор: Константин Пеев



Тагове:   война,   срещу ес,   ще започне,


Гласувай:
2



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13705764
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031