Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.12.2013 21:42 - 20 декември, 15:44 „Путин взриви истинска информационна бомба”
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 1307 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Световните агенции коментират изявленията, направени от президента на Русия Владимир Путин в течение на продължилата над 4 часа пресконференция в Москва.

http://bulgarian.ruvr.ru/2013_12_20/Putin-vzrivi-istinska-informacionna-bomba-2985/

Хода на пресконференцията внимателно наблюдава в прекия ефир чешкият публицист, който се специализира на руската тематика, наблюдател на авторитетния „Икономически вестник” Ондржей Соукуп. В интервю за "Гласът на Русия" той сподели свои впечатления:


- Истинска сензация стана озвучената от Владимир Путин вече на излизане от пресконференцията информация за помилването на Михаил Ходорковски. Това порази, защото през последно време имаше много разговори за евентуално „трето дело” на бившия ръководител на ЮКОС, който и без това прекара дълги години в затвора. И тук – такава новина! Невероятно! А на самата пресконференция президентът на Русия говори за амнистията, която ще засегне девойките от Pussy Riot, за част от фигурантите на „болотното” дело.


Всички тези крачки, целящи хуманизиране на политическата система, добавят привлекателност на реномето на руския държавен ръководител в очите на световната общност, смята чешкият публицист. Той привлича вниманието и към друга една „информационна бомба” на състоялата се пресконференция, а именно, заявлението на Владимир Путин, че Русия още не е взела решение за разполагане в Калининградска област на ракетните комплекси „Искандер”. Защото миналата седмица се бяха появили съобщения, че тези ракети са вече там. И това предизвика крайна тревога в Полша, в прибалтийските страни, и дори в Германия, където тези ракети по принцип могат да долитат.


Ондржей Соукуп продължава:


- Без съмнение, това е добра новина от Владимир Путин, определен сигнал от гледна точка на ЕвроПРО. Той показва, че страните не са се ограничили със своите позиции, че има място за преговори за намиране на взаимно приемливо решение. Лично аз не допускам мисълта, че дори в далечна историческа перспектива между Русия и НАТО може да възникне военен конфликт. Дори повече, ако Русия се чувства с тези ракети „Искандер” по-сигурна, нека ги разполага. Те със сигурност няма да навредят на европейската безопасност, но могат, колкото и да е странно, да подтикнат към преговори по противоракетната отбрана.


И една друга тема на пресконференцията на руския държавен ръководител предизвика жив интерес в Прага, казва Ондржей Соукуп:


- Президентът подробно отговори на въпросите, засягащи икономическата помощ за Украйна. Той справедливо посочи мотивите, опасността от банкрутиране на братската страна. И онези средства ($15 милиарда руски кредит) както и преференциите за газа ще помогнат на украинците да избегнат дефолт и относително мирно да минат периода до новите избори.


Мненията на редакцията и на автора могат да не съвпадат.
Цялото: http://bulgarian.ruvr.ru/2013_12_20/Putin-vzrivi-istinska-informacionna-bomba-2985/





Гласувай:
2



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13760476
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930