Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.12.2013 22:45 - Египет ще признае арменския геноцид
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 468 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 19.12.2013 22:48



        Днес, по път, докато се прибирах в къщи, неочаквано, отведнъж в главата ми прозвуча песента, прославяща Иисус, която пеят коптите- християни във видеото от Нощта на молитвата , събитието от 11.11.2011 г. Много се молих за тях и сигурно затова ме радва поредната хубава новина от Египет!
Добрите сили вземат преднина в тази държава! А нашите гербаджии в Народното ни събрание като един гласуваха против геноцида над арменците. Срамно е, подло е, отвратително е предателството срещу ИСТИНАТА ! Бог е ИСТИНА и тази ИСТИНА ЩЕ ВЪЗТЪРЖЕСТВУВА !!!  АМИН !!!

        МОИТЕ УВАЖЕНИЯ НА ЕГИПЕТСКИЯ НАРОД !
БОГ ДА ПАЗИ ХРИСТИЯНИТЕ ! ТЕ НОСЯТ ИСТИНА И МИР, НО НЕ ЛИЦЕМЕРЕН ИЛИ ПРЕДАТЕЛСКИ МИР, А МИР ОТ НАШИЯ ГОСПОД ИИСУС ХРИСТОС, МИР ОТ НЕБЕТО, СЪВЪРШЕНИЯ МИР, мир, който светът не познава и с пари не може да се купи !!!


http://www.youtube.com/watch?v=TcvftanC6gE&feature=related

           жжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжж

Египет ще признае арменския геноцид

Дата: август 19, 2013 В: Водещи новини, Свят /Новината не е от вчера, но аз днес я видях/

http://nreporter.info/египет-ще-признае-арменския-геноцид/


Изключително важна новина от днес остава погребана под планини от излишна, незначителна информация и дезинформация за страната на фараоните: Египет признава, че в Османския халифат над арменците е бил извършен геноцид!

Временният президент на страната, Адли Мансур (на снимката), вчера е обявил на своя акаунт в Туитър:

„Нашите представители в ООН ще подпишат международния документ, който признава Арменския геноцид, извършен от турската армия, който завърши със смъртта на 1 милион души.“

Само ден преди това най-големият независим египетски вестник „Вето“ помести разгромна статия на своя главен редактор Есам Камел за Турция и турците, в която, освен признанието за масовите кланета на християни и в частност – на арменци и асирийци, освен официалното обявяване, че Египет ще признае геноцида, има и такива пасажи:

„Турците не можаха да се цивилизоват… В своята история турците не са познали нито веднъж светлината на просвещението.  Те умеят едно – саботажи, разрушения, убийства. Това донесоха те и на нашата страна, когато я държаха окупирана векове наред в онова, което наричат Османски халифат“.

Решението на временното правителство в Кайро да признае геноцида на арменците е поредният удар върху международните позиции на Ердоган – след провала на неговата стратегия за ислямизация на Сирия и Египет.  В момента Анкара защитава яростно сваления президент на „Мюсюлмански братя“, Мохамед Морси и самите действия на ислямистите, включително и изпепеляването на 70 християнски църкви и манастири за последната седмица.

Наблюдатели смятат, че ако една мюсюлманска страна като Египет признае геноцида над арменците, тогава за европейските страни, които още не са го направили, ще стане много трудно да отлагат.

Ходът на Мансур да признае геноцида е много добре преценен. Той е насочен и към лицемерните, расистки кръгове, управляващи ЕС и САЩ, които проглушиха ушите на света за убити „протестиращи“ привърженици на Мохамед Морси (т.е. членове на „Мюсюлмански братя“), но с огромна неохота, някак между другото, споменават, че същите „протестиращи“ избиват коптите и изгарят църквите им.

Кой е Адли Мансур?

Адли Махмуд Мансур е роден в Кайро през 1945 г. и се дипломира като юрист в местния университет през 1967 г. Започва да работи в съда през 1970 г. и постепенно израства в йерархията. От 1992 г. е заместник-председател на конституционния съд.  През 2012 г., т.е. по времето, когато исламистът Мохамед морси беше в зенита си и даже успя да прокара една нова конституция, която  не само коптите, но и умерените мюсюлмани наричаха „срамна“, съдия Мансур хладнокръвно ръководеше конституционните изслушвания и накрая успя да отмени един лустрационен законопроект.  Законът щеше да забрани на чиновници от режима на Мубарак да участват в президентските избори. Благодарение на това последният премиер от епохата Мубарак – Ахмад Шафик, можа да се кандидатира за президент и бе на крачка от победа срещу сваления  на 30 юни Мохамед Морси. (Морси управлява точно една година – от 30 юни 2012 до 30 юни 2013. На годишнината той бе арестуван, но фактът, че вече не е президент, бе обявен официално три дни покъсно, на 3 юли т.г.)

Мансур “няма да бъде президент по подобие на Мубарак или Морси”, писа сп. “Форин полиси” , когато съдията се закле като временен президент.  “Управлението на страната ще бъде в ръцете на военните, но те ще му сложат конституционно лице. Мансур не храни никакви илюзии за правомощията си. Основната му работа като временен президент ще бъде да изработи нов изборен кодекс”, заяви тогава и експертът Майкъл Хана. Явно са го подценявали – до вчера.

Източник:  slivendnesiutre.wordpress.com







Тагове:   египтяни,   велики,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13710594
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031