Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.12.2013 20:48 - Божидар Димитров отново отговаря на Ибрахим Беяз, въпреки, че този едва ли ще проумее истината
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 2157 Коментари: 0 Гласове:
1



Божидар Димитров Стоянов
преди 8 часа ·


В отговор на İbrahim Beyaz: Г-н Беяз, вече Ви писах, че историко-филологическите Ви упражнения са лишени от необходимата професионална подготовка. При това нарушавате един принцип в науката. Ние събирате доказателства за предварително формулирана теза (в случая древния произход на исляма по нашите земи), а в науката е обратното. Първо се събират и анализират всички източници за един период от историята. И затова си измисляте (или някой друг ги е измислил, а Вие го цитирате). Защото няма и помен в източниците за мюсюлманството в България преди ХV век, няма и никакви археологически данни за това. И не може и да има. А сега ще Ви обясня и защо.
 Защото и в България и във Византия християнството е държавна идеология. На нея се крепи не само властта, но и законността в страната, т.е. кодекса от закони, произтича от християнството. Не може в нито една от двете държави да има население, което да се подчинява на закони, произтичащи от други религии. Затова и в двете държави не са допускани да действуват други религии. Народите, които се допускат да живеят в двете държави като федерати първо целуват кръста и се кръщават в Дунав или Босфора и после навлизат в определените им земи. Изключение никому. Затова и днес в Турция има 1,5 млн. турци – християни. Те не са станали такива по време на Османската империя, а потомци на тюркски племена влезли във Византия като федерати преди 1071 г. (а и след това) и приели християнството. Същото се случва у нас с печенегите, узите, куманите. Последните ни федерати (аланите) идват от Византия и са били вече християни. Наскоро бе открит в Пазарджишко от иманяри и за съжаление изнесен в Гърция сребърен сервиз та аланския водач Константин (безусловно християнско име).
 От къде го измислихте този вожд на българска армия от Волжка България да воюва в Дунавска България срещу византийците в ІХ век донесъл исляма у нас. Между Волжка и Дунавска България има 3, 000 км и вероятно поради това за съжаление не са констатирани никакви връзки между двете държави. С византийците сами се оправяме и то доста добре в тази епоха – не забравяйте, че това е блестящата епоха на кановете Крум, Омуртаг, Пресиан, Борис І, Симеон Велики. Какво мюсюлманство в Родопите през ХІІ век бе г-н Беяз. Това са територии на Византия и България с десетки крепости. В тези, които сме разкопали Родестица, Лютица, Белоградец, Устра, Моняк, Вишеград, Беден, Цепина намираме основи на църкви. Нито в едно селище не намираме основи на джамия или теке. Просто разберете няма начин в тогавашна християнска държава да има друга религия. Те собствените си християнски секти преследват, какво остава за други религии.
 Г-н Беяз, очевидно тази фалшификация на историята я правите използувайки историята в една от функциите – аргумент за права. Но г-н Беяз в съвременните демократични общества един мюсюлманин има същите права, каквито имат и потомците на мюсюлманите приели исляма в ХVІІ век (каквато е историческата истина) и дори приелите исляма да речем в 2013 г. Не са Ви необходими като на т.нар. македонци исторически фалшификати. Вие сте мюсюлманин, аз християнин. Уважавам религията Ви, не ме карайте да не уважавам Вас, заради фалшификациите.




Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13750196
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930