Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.12.2013 21:40 - Божидар Димитров отговаря...
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 805 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Божидар Димитров Стоянов

В отговор на Maria-Bojka Malinova: Г-н професоре, бихте ли споделили мнение за 3-те тома "Хроники на Трако-Българските царе"? Как оценявате историческите източници, от които са те?

 Отговор: Отрицателно е мнението ми. Не може да има понятие „Трако-български царе”. Между двата народа и царете им има 7 века разлика при действията им на политическата сцена в днешните български земи.

                   жжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжж

Божидар Димитров Стоянов
преди 5 часа · Редактирано


Уважаеми г-н Беяз, това е последното което Ви пиша. Тъй като трябва да спазя правилото – когато имаш срещу себе си човек без солидни системни познания по история, човек злонамерен, човек който още иска да отмъщава за събития станали преди 100 г. по добре е да прекратиш разговорите със него. Сбъркахте не със воплите по кланетата извършени над помаците 12-13 г. (в същата година впрочем помаците извършват клане над 2000 жени и деца на Илиева нива), сбъркахте не с списъка на видни помаци, между които и Мустафа Кемал Ататюрк (баща на турците) и др. като Валя Балканска която никога не се е считала за нещо друго освен за българка. Сбъркахте с гръмогласното си обявяване на помаците за печенеги. В рамките на шегата това ще ви сблъсква много лошо с Ефрем Молов за който помаците са прабългари изповядващи ислямска вяра още преди да се роди Мохамед. Разберете се все пак там по помашки – прабългари, печенеги, араби, персийци, антични траки или антични македонци са помаците щото съм чел книги от местни хора които обявяват помаците за една от тези народности. На останалите все още неизявили се на помашкото поле предлагам следните свободни народности минали през българските земи – авари (пленени от кан Крум и настанени кои знае къде), готи (останали в българските земи след изселването им в Италия през 486 г.), кумани, татари, алани, пленени от кан Тервел араби(малко са тъмнички в сравнение с помаците, но българските власти в рамките на насилията може да си ги изрусили. Други свободни народи които да могат да бъдат прародители на помаците не се сещам в момента, но ако се сетя само тогава ще се обадя повече. Иначе печенеги, хм не е лошо. Но не знам да ли няма да се обидят шопите които се смятат за законни наследници на печенегите и за разлика от вас които нямате нито едно писмено или някакво друго свидетелство за това, шопите имат сведенията на няколко византийски хронисти. Та да не се сблъскате с тях и да ви обвинят за кражба на историята. А двубой с дървените глави, както се самонаричат шопите никой не е спечелил. Виж подвизите на Първа софийска (шопска) дивизия по фронтовете на войните за национално обединение.




Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13748820
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930