Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.12.2013 22:21 - ПОЛОЖЕНИЕТО НА ПОЛША В ЕС СЕ ВЛОШАВА
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 413 Коментари: 0 Гласове:
1



ПОЛОЖЕНИЕТО НА ПОЛША В ЕС СЕ ВЛОШАВА
Posted on 8th December 2013 in Uncategorized by Издателство "Распер"

rasper-bg.com/rasper-bg.com/
http://rasper-bg.com/?p=2325

Все повече поляци разбират, че постоянното плачевно положение на страната им е следствие на членството й в ЕС и НАТО, които се контролират от враждебни на Полша имперски държави, като Германия, САЩ и Израел. В тази капиталистическа глобалистична система за Полша и другите славянски държави няма перспектива за развитие, а им е отредена само ролята на пазари за западни стоки, обекти на колониална експлоатация, преди всичко на суровини и евтина работна сила. Затова прочутата със своите способности и трудолюбиви поляци Полша е подложена на грабеж, експлоатация и унищожение.

От 1990 до 2013 г. от 1,3 милиона държавни и кооперативни промишлени предприятия в Полша – АПК, рибни комбинати, строителни, енергийни, търговски фирми, предприятия за услуги, банкови и застрахователни организации, по искане на Евросъюза, на Германия и други западни държави са продадени за няколко процента от стойността им повече от 450 предприятия, включително и около девет хиляди важни в стратегическо отношение предприятия. Повечето от тях са ликвидирани като конкуренти на Запада, някои от тях отново са отворени за Запада, а останалите, които допълват западното производство, работят в Полша, което позволява на западните собственици да получат максимални печалби, икономисвайки от заплатите на полските работници. От 200 хиляди частни занаятчийски предприятия в Полша по искане на ЕС са ликвидирани повече от половината. По препоръки на ЕС са разпродадени за няколко процента от стойността повечето богати на суровини находища. Евросъюзът принуждава да бъдат ликвидирани или съкратени до минимум цели промишлени отрасли: добивната промишленост, корабостроенето, автомобилостроенето, вагоностроенето, машиностроенето, електронната, текстилната, фармацевтична промишленост и АПК, полският океански флот, полското морско параходство, морският риболовен флот. Производственият потенциал на промишлеността е съкратен с 65%.

От 2,5 милиона семейни селски стопанства, които обработват 16 милиона хектара частни земеделски участъци, по искане на ЕС са ликвидирани около 500 хиляди стопанства, в резултат на което се оказват запустели четири милиона хектара земя. След ликвидацията по настояване на ЕС на големите държавни аграрни стопанства запустяват три милиона хектара държавни селски земи, от които един милион хектара са продадени на Германия; планира се да бъдат продадени и другите два милиона, като бъде отказано на полски селяни да ги купят. Така селскостопанското производство се намалява почти на половина.

По искане на ЕС десет хиляди комунални жилищни сгради в много градове са предадени на чуждестранни и полски собственици спекуланти, които повишават наемите и в резултат хиляди домове остават незаселени. Така се съкращава жилищното строителство, което става все по-скъпо.

На практика Полша е завладяна от Запада, и то най-вече полската икономика и производството; приватизиран е почти целият банков и търговски сектор и цялата печалба се изнася в чужбина; така Полша изпада в продоволствена недостатъчност; икономиката й е засипана от западни стоки; външният й дълг надвишава един трилион злоти, които тя дължи на Запада и основно на Германия. Германия иска дългът й да се изплати с полска земя, природни богатства, фабрики и жилища; със закупуването на полска земя, гори и езера, енергийни предприятия в Западна и Северна Полша немците ще започнат да се заселват на полско-германската граница, от Одер на изток.

Разграбването и разоряването на полската икономика от ЕС влоши условията на живот на повечето поляци. Заплатата в страната е на много ниско ниво в Европа, докато доходите на представителите на капитала и властта са високи. Цените на хранителните продукти, дрехите и жилищата, както и наемите са непропорционално високи по отношение на ниските доходи. Цените на електроенергията, газа, телефона, интернет, медикаментите, образованието и детските градини са най-високи в Евросъюза. Минималната работна заплата е 1600 злоти (около 400 евро), минималната пенсия – 831 злоти (приблизително 200 евро), помощите за безработица са 534 злоти, но 83% от безработните нямат право на помощи. За да живее скромно един поляк, трябва да разполага месечно с хиляда злоти.

ЕС доведе до крайна бедност 17% от населението, т.е. 6,5 милиона; до нищета – 16% от населението, или 6,1 милиона, които живеят под социалния минимум; до глад – 7% от населението, или 2,7 милиона души, които живеят под биологичния минимум, включително 370 хиляди гладуващи деца в предучилищна и училищна възраст. Жилищата си са загубили 600 хиляди души, безработните са 16% от трудоспособното население, т.е 2,7 милиона души; в емиграция са около шест милиона поляци, основно младежи. В Полша ежегодно от бедност и отчаяние се самоубиват седем хиляди поляци, често възрастни с деца. За всичко това са виновни и престъпниците от ЕС и трябва да отговарят за това.

Плачевното състояние на полския народ доведе до спад на раждаемостта и естествения прираст на населението. Умират повече поляци, отколкото се раждат. При постоянната емиграция това води до опасна депопулация на страната. Според ръководството на ЕС населението на Полша, което днес е 38,5 милиона души, трябва да се намали наполовина. На неговото място се предвижда да се заселят немско, израелско, азиатско и африканско население от страните с агресивен ислям.

Освен икономиката по искане на ЕС са съкратени значително науката и просветата в Полша. Ликвидирани са 4600 просветителски и образователни центъра – училища, предучилищни учреждения, културни домове, библиотеки, от които са иззети книги с историческа, етична и патриотична насоченост. В училищата е съкратена програмата за възпитанието и обучението, особено по история и полски език. В резултат е снизено интелектуалното и нравственото развитие на младежта. Това води до отслабване на патриотизма и загубата на национална самобитност. За това спомагат държавните и частните СМИ, които са завзети напълно от западни медиа-концерни, основно германски и израелски, от долнопробното разрушително космополитно изкуство и култура на Западна Европа и САЩ.

Влоши се и здравето на поляците в ЕС заради намаляването на болниците и медицинските работници и поради намаляването на достъпа до лечение.

Средно за посещение при лекар специалист се чака пет месеца. Здравето на поляците се разрушава заради използването на заразяващи с болести ваксини, отравяне на въздуха, водата и почвата, използването на вредни субстанции в производството на хранителни стоки и лекарства, въвеждането на вредните ГМ-семена на растения и в хранителните продукти за хора и животни.

По инициатива на ЕС полският народ се унищожава чрез отслабване на брака и семейството; намалява броят на раждащите се деца; многодетните семейства са докарани до нищета; пропагандират се противоестествени хомосексуални съюзи, безнравственост и наркотизиране на младежта. Полската народна, славянска култура се изтласква от чуждата култура, разбива се националното единство на поляците чрез измислени от немците народи – силезийци, кашуби и др., което цели да раздели Полша на няколко държави.

Членството в ЕС и НАТО отслаби сигурността на Полша чрез намаляване на полската армия от 400 хиляди войници на 60 хиляди. В страната са разположени постоянно американски и германски натовски бази, които са заплаха за поляците, тъй като ги въвличат във въоръжени акции срещу народи в Африка и Азия; освен това готвят и военни действия срещу Русия, Беларус и Украйна. В Полша не се засилва дори полската полиция, тъй като вместо нея се планира да се използва обучената в Германия полиция на ЕС, която заедно с войските на НАТО има намерение да потушава увеличаващите се протести на поляците.

Полша в ЕС и НАТО се превърна в арена на остра антируска и антибелоруска кампания. Става дума за това да не се допусне най-изгодният за Полша съюз с Русия, за да се превърне тя завинаги в колония на Германия и Запада. Затова поляците се настройват срещу Русия и Беларус и затова се фалшифицира историята – както старата, така и най-новата. Опитват се да представят Русия като най-големия враг на Полша. Силите в страната и чужбина, които провеждат тази антируска кампания, която се изразява в разрушаването на паметници на съветските войници, освободили Полша от немската окупация, и в нападението срещу руското посолство, имат две стратегически цели. Първо, антируска Полша е повече послушна на САЩ в действията си срещу Русия. Второ, антируска Полша е повече зависима от Германия и зависи от нейната милост. Тези антируски настроения трябва да станат гаранция, че Полша, независимо от съдбата на ЕС, няма да скъса отношенията си с вредящия й Запад в полза на съюз с Русия.

Кризата в страните от ЕС заради националните и социалните противоречия, експлоатацията на цели народи и социални класи може да доведе до рухването на Евросъюза. На неговото място Германия иска да създаде под свое ръководство Централноевропейски съюз, т.нар. Mitteleurope, който включва Австрия, Унгария, Хърватия, Чехия, Словакия, Полша, Литва и Украйна, но далновидните украинци отхвърлиха враждебния им ЕС. Антируските настроения в Полша трябва да гарантират, че в случай на ликвидиране на ЕС, Полша няма да се свърже с Русия, а ще остане със Запада и Германия, въпреки техния антиполски характер.

Такава трагична съдба готвят за Полша НАТО и Евросъюзът, които действат срещу природата, Бога и хората. За това трябва да си дадат отчет повечето поляци.

Затова е поразителен фактът, че организираният срещу големи пари Марш на независимостта на 11 ноември във Варшава не протестира срещу онова, което разрушава Полша и поляците за последните 23 години. Този марш откри дълбоката криза в Полша и целия Евросъюз, откри растящото недоволство срещу антинародната власт. Но организаторите на този внимателно режисиран Марш на независимостта, за който специално беше избран маршрут близо до посолството на Русия, насочиха протеста на младежите не срещу източника на злото, което са ЕС и НАТО, а срещу Русия. Доказателството за това бяха транспарантите, които носеха на Марша на независимостта, а също и нападението на участниците в него срещу посолството и консулството на Русия и срещу Руския център за наука и култура във Варшава. Тези обекти се намират под защитата на полското и международното право, но не бяха защитени нито от полската полиция, нито от охраната на Марша на независимостта. Така те доведоха до ексцесии, планирани от управляващата върхушка в Полша и организаторите на Марша на независимостта, които манипулират полската младеж. Организаторите на Марша на независимостта се наричат “национално движение”, но в същото време действат в интерес на Евросъюза против собствения си народ. Това движение е свързано с прозападната и антинационална власт. Това движение е призвано да подмени истинското полско национално движение и да попречи на развитието му и идването му на власт, към което полският народ скоро ще се стреми.

Инспиратори на тези инциденти са управляващата върхушка и организаторите на Марша на независимостта, които заедно обслужват враждебните на Полша ЕС и НАТО и настройват поляците срещу руснаците. Те се възползваха от добрата воля и неосъзнатостта на част от полската младеж, манипулирайки я за действия, противоречащи на идеите на полското национално движение и на националните интереси на Полша.



Болеслав Тейковски 


Тагове:   зле,   полша в ес,


Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13705115
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031