Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.12.2013 21:10 - Волен Сидеров пред радио ВВС: Искаме не национализация, а българизация на индустрията
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 560 Коментари: 0 Гласове:
1



Волен Сидеров пред радио ВВС: Искаме не национализация, а българизация на индустрията
 Posted on 06.05.2013 by sl.T&T
 
 http://slivendnesiutre.wordpress.com/2013/05/06/волен-сидеров-пред-радио-ввс-искаме-не/
 

 Чуждите компании идват наготово и хващат един естествен монопол

 Том Еселманд   Радио “BBC”

- Г-н Сидеров, какво е отношението ви към позицията на Англия за българите, които работят там?
 - Има европейски нормативи и Англия трябва да ги спазва, тя не ги спазва. Макар, че аз смятам, че българите трябва да живеят и да работят в България преди всичко, да не са принудени да ходят да работят навън и затова се борим. Нашата програма е да върнем богатствата, печалбата на България, индустрията и търговията в български ръце. Българинът получава 2 евро на час, белгиецът 39 за час, това ние наричаме колониализъм.

- Какво мислите за това, че българите отиват да работят в чужбина?
 - Причината е обяснена в нашата програма много ясно. Тук сме дали минималното заплащане в различни държави в Европейския съюз, минималното, не средното. В Германия то е 12 пъти по-голямо от българското, във Франция – 10 пъти, в Австрия – 7 пъти и т.н.

- Считате ли, че българите трябва да бъдат уважавани и да пътуват в Европейския съюз и да търсят равни възможности?
 - Това е човешко право, което е фиксирано още в Хартата за правата на човека от 1948 година. Чл. 13 казва: всеки е свободен да пътува, работи и живее там, където пожелае. Правото за свободно придвижване, живеене и работа е право на всеки европейски гражданин. Така че, както България, така и Великобритания, така и всяка друга държава-членка на Евросъюза трябва да спазва това право. Друг е въпросът коя е причината българи да искат да живеят в държави като Великобритания или Франция. Причината, посочвам я много ясно, че заплащането там и стандартът на живот са в пъти по-високи, не в проценти, в пъти – 12 пъти в Германия, 10 пъти във Франция. Това означава, че българинът е поставен в дискриминационно положение, той е все едно 10 пъти по-нисш от французина, белгиеца или германеца. Аз не съм съгласен с това.

- Не смятате ли, че самото членство на България в Европейския съюз ще даде всъщност на българите по-добри възможности, като имам предвид чуждестранни инвеститори, които ще дойдат тук, ще създадат повече работни места, доходите ще се увеличат. Тотално ли сте против членството на България в Европейския съюз?
 - Европейският съюз не е това, което ние искаме да бъде. Той в момента е една пирамидална структура, тежка, чиновническа, пирамидална структура, която поглъща много пари като бюрокрация, но не дава равномерна възможност за развитие на отделните държави. В Европейския съюз нещата се диктуват основно от 2-3 държави, а страни като България просто нямат глас. Относно инвестициите, тук пак в нашата програма ще покажа, илюстрирал съм много ясно илюзията, че членството в Европейския съюз води до инвестиции. Ние сме членове на Европейския съюз от 2007 година, вече 6 години. До момента кой е дошъл в България? Дошли са фирми като вериги супермаркети, ще ги посоча директно „Билла“, „Карфур“, „Метро“, „Кауфланд“, „Лидъл“, това са или германски, или австрийски, или холандски. Дошли са две компании, едната е чешка държавна ЧЕЗ, другата е австрийска държавна ЕВН, на които беше продадено българското Електроразпределение. Дошли са компании като „Глобул“ и „Мобилтел“. „Глобул“ е държавна гръцка фирма, на които бяха дадени българските телефонни оператори. Компании като „Лукойл“, „Шел“ и „ОМВ“ – руска, холандска и австрийска, които притежават всички бензиностанции. И какво излиза? Българинът си дава парите в чужди фирми. Само за 2011 година в касите на супермаркети, МОЛ-ве, бензиностанции, за телефон, ток и вода българинът е дал 28 милиарда лева 257 милиона. А за същата 2011 година целият Републикански бюджет на България е 18 милиарда лева. Всъщност българинът работи за интереса на чужди компании, това ние наричаме колониализъм – печалбите от печелившия сектор се изнасят навън, тук не остава нищо, което да работи за пенсионната система, здравеопазването, образованието. Затова нашето настояване е, тези сектори или част от тях да се върнат в български ръце.

- Дали много българи все пак не са заети в тези компании?
 - Напротив, тези компании съкращават работни места, те не произвеждат продукт, те идват на готово и хващат един естествен монопол. Токът, електроразпределението, водата, петролните продукти, това са естествени монополи, от които те само помпат печалба, това не са истински инвеститори. Истинският инвеститор е този, който идва тук, отваря фабрика, завод, който произвежда нещо, това нещо се продава навън и плаща на българските работници заплати както в Белгия, Франция и Германия. Такива случаи нямаме до момента. Нещо повече, има една чуждестранна компания „Дънди Прешъс“- канадска, на която преди няколко правителства кабинетът „Костов“ даде концесия за 30 години и тази компания изнася златен концентрат от България. За последните 10 години са изнесени 100 тона злато на стойност 8 милиарда долара.

- Ако вие сте на власт какво ще направите, за да увеличите доходите на българите?
 - Веднага бих прекратил договорите за концесии за злато, редки метали и всички природни ресурси, с което ще върна милиардни печалби в български ръце. Те трябва да бъдат български, изключителна държавна собственост и процент от печалбата да влиза в пенсионен фонд и здравеопазването. Веднага бих прекратил договорите с чуждите монополни фирми, които сега притежават българското Електроразпределение, това са ЧЕЗ, ЕВН, Енерго про. Бих прекратил концесиите за вода. „Софийска вода“ също е една френска фирма и бих развил в България високи технологии и индустрия, продукт. Ние имаме много добри специалисти, които сега работят навън, продукт, който да носи печалба чрез патентоване на иновации и високи технологии, това бих развил в България.

- Вие ще национализирате голяма част от индустрията?
 - Какво означава да национализираш чешка държавна компания, която сега притежава нашето „Електроразпределение“ и то да стане българско държавно. Това е просто българизиране, а не национализиране.

- Какво е вашето основно послание, но като казвате „България за българите“, това означава ли, че вие не искате да има реално малцинства и малки малцинствени групи в България – турци, цигани и т.н.
 - Няма турци, има българи. Всички граждани на България са българи по националност. Аз не мога да разбера това настояване, обикновено външни фактори много искат в България да има малцинства. В България всички са българи, нали така, както в САЩ всички са американци, във Франция всички жители на Франция са французи. За мен като български патриот няма разделяне, аз не разделям българите на различни, само че изисквам от тях да спазват своите права и задължения като граждани. Това е изискването и Законът трябва да бъде еднакъв към всички. В международното право няма дефинирано понятие национално малцинство. Това е много важно и с това не трябва да се спекулира. България е еднонационална държава по Конституция и всички български граждани са българи. Аз се отнасям еднакво към всички български граждани.

- Искате да кажете, че някои от тези малцинства всъщност не се съобразяват и не спазват законодателството?
 - Не знам какво наричате малцинства. Правата и задълженията са индивидуални параметри, няма групови права. Кое е малцинство, какво наричате малцинство?

- Това което имам предвид е, че има различни етнически групи, които да, разбира се те са български граждани, но те могат да се считат, че имат различен етнически произход, както примерно аз съм британец по паспорт, но всъщност аз съм англичанин.
 - Ние нямаме проблемите на Великобритания, тъй като не сме превземали със сила други държави, не сме били колониална империя, която с насилие, оръжие и кръв да е владяла други страни. По тази причина ние нямаме придошли жители на бивши колонии, които да живеят с български паспорт, тъй като ние никога не сме водили шовинистична, агресивна политика така както Великобритания е водила.

- Значи сте доволен от ситуацията каквато е в България, няма да искате да промените населението?
 - Ние сме хилядолетна държава. Най-модерните ДНК изследвания доказват, че нашите предци са живели по тези земи преди 7500 години, това са тракобългарите. Ние сме най-старата европейска цивилизация, унитарна нация сме. Първата национална държава сме още по времето на Цар Симеон, Х век и аз мисля, че никога не сме имали проблеми с примеси на етноси, които са идвали, понеже са се заселвали допълнително. България е една много стара европейска държава и нейният проблем в момента е чисто икономически, защото тя беше колонизирана.

- 2011 г. по време на протеста пред джамията обаче, някак си така изглеждаше, че всъщност е имало проблем с миксирането на различни етноси, защото имаше голямо напрежение между турците и вас по време на протестите.
 - Вие следите политическата ни кариера, достатъчно добре ли я следите? През 2011 година не е имало проблем със смесване на етноси или нещо друго, имаше проблем с нарушаване на обществения ред, тъй като джамията има озвучителна уредба, която се пуска всеки ден по няколко пъти много високо и това е нарушение на общинските разпоредби. Ние искахме това да се намали, това беше протест срещу нарушаване на обществения ред. По същия начин, ако някой пуска високо музика и пречи на другите хора, би трябвало да се намеси общината, но общината не се намесва по някакви причини, не знам защо, и затова ние като активна политическа сила направихме тази демонстрация, че не искаме повече този звуков тормоз да се оказва над хиляди граждани на София.

- Аз знам каква беше причината за протеста, но той в един момент стана доста враждебен, имаше насилие, какво е вашето отношение относно това?
 - Имаше провокация от страна на присъстващи около джамията, не знам дали са мюсюлмани или някакви други, които в един момент се нахвърлиха върху нашите активисти и това беше причина за сблъсъка. Провокация от страна на участници, приближени на джамията, не знам какви бяха тези хора, но те държаха в ръце пръчки, ножове и не знам защо не бяха задържани от полицията обаче. Това се вижда ясно на кадрите на телевизията.

- Значи вашите последователи не биха използвали насилие?
 - Не, никога. Ние сме правили десетки, десетки улични демонстрации, те винаги са преминавали при идеален ред. Ние сме за спазване на реда и обществените норми и единствено в този случай след провокация се получи сбиване, защото провокацията беше много остра, очевидно подготвена от преди това и в такъв случай никой не е застрахован. Ето имаме протестен митинг пред сградата на турското посолство в София, поводът е една карта, която се появи в турския печат, на нея част от България е присъединена към Турция. Българското служебно правителство в момента не реагира, въпреки нашия призив на тази турска провокация. Затова направихме митинг, мирен, разрешен митинг пред турското посолство, за да изразим нашето недоволство от тази карта, тя е в турския вестник „Миллиет“.

- Прав ли ще съм, ако кажа, че по време на протестите 2011 г. пред джамията, вие по начина, по който говорихте, се опитахте да направите така, че последователите и турските протестиращи пред джамията да са истински виновните и агресорите в случая.
 - Не, не знам откъде черпите тези сведения, но никога в моите изказвания, стотици изказвания пред многохилядни събирания на хора аз не съм призовавал към насилие или разправа с когото и да било. Напротив, моите изказвания са били винаги в защита на българската идентичност, на реда и спазването на законите от всички, еднакво от всички, това съм говорил винаги. Показвам ви кадър от този случай при джамията, ето представител на групата около джамията, който държи нож в ръка и на около метър и половина от него има полицай, но той не го арестува.
 Този кадър се видя по много телевизии. Наш народен представител беше ранена от камък хвърлен от джамията.

- Ако вашата политика така, както вие я описвате, е толкова коректна и правилна, защо тогава при социологическите проучвания получавате около 5% в момента?
 - Не се знае колко процента ще вземем, може би повече, доста повече се очертава. Но една от причините не за този процент, който ние имаме реално да вземем, а този който взимаме, е медийното затъмнение. Защото медиите в България, които представяха през тези години партия АТАКА, я представяха в негативна светлина, спестяваха много от моите послания и показваха мен като личност, която е екстремна и опасна. По този начин отблъснаха много хора, това беше насочено медийно действие, а всичко в политиката става през медиите.

- Вие не сте екстремистка партия?

 - Разбира се, че не. Ние сме българска патриотична партия, която не иска нищо друго, освен България да бъде добре живееща държава, с достойно заплащане, пенсионерите да бъдат осигурени, да има ред и законът да се спазва от всички.

- Споменавате на няколко пъти български граждани, какво ще кажете за гражданите, които идват тук, нямат българско гражданство, но примерно имат право да живеят и да работят, какво е вашето отношение към тях?

 - Разбира се, има международни правни норми и те позволяват на чужди граждани, има много такива в България, тук въпросът е те също да спазват българските закони, например има доста турски фирми, които изкупуват българска земеделска земя. Българските водоизточници се взимат за язовирите на концесия и по този начин се слага ръка върху българското земеделие. И един ден можем да осъмнем така, че да не сме собственици на собствената си земеделска земя. Срещу такава инвазия ние сме против.

- Споменахте медиите преди малко, вие имате телевизия, имате вестник, не е ли тогава вече ваша отговорността да представите идеите на партия АТАКА правилно, така че хората да ги разбират коректно.

 - Да, ние бяхме принудени да направим свой телевизионен канал и свой вестник именно поради медийното затъмнение, на което бяхме обект. И това е начинът поне до някои от българите да стигаме с нашите идеи истински, нецензурирано. Това ни коства много усилия, но тъй като ние разполагаме с по-добри и по-талантливи кадри, успяваме да имаме собствена телевизия и вестник. Всяка партия в България с подкрепа от над 1% получава държавна субсидия, с тези пари ние издържаме тези медии. Нашите медии са отговор на информационното затъмнение през годините.




Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13747788
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930