Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.12.2013 21:01 - Магдалена Ташева от Атака: Не желаем парите на ЕС. Да си вземат емигрантите
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 658 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 07.12.2013 21:03


Магдалена Ташева от Атака: Не желаем парите на ЕС. Да си вземат емигрантите
07.12.2013, 12:32 |  Автор: Мануела Янева

http://www.gramofona.com/intervyu/magdalena-tasheva-ne-zhelaem-parite-na-es-da-si-vzemat-emigrantite


Магдалена Ташева е народен представител от пария „Атака“. Тя е заместник-председател на комисиите по енергетика и инвестиционно проектиране в 42-то Народно събрание.

Г-жо Ташева, разбрахме, че подготвяте пътуване до Сирия? С какво е свързана визитата Ви там?

-         Все още не е решено кога заминаваме, проектът е в начален стадий, отиваме на място да се запознаем със ситуацията. Смятаме, че след големия пробив на Иран, който е водач на шиитския блок Сирия, Иран, Хизбулла, в света настъпват сериозни размествания на геополитическите пластове.  Иран вече е приет в клуба на ядрените държави и в същото време е най-големият съюзник на Сирия.

Война няма да има. Това стана ясно още от момента, в който Барак  Обама се отказа да нанася въздушни удари по Сирия. Свидетели сме на протичането на мирен процес, в който водеща роля имат инициативите на Москва. При това положение в Сирия или по нейните граници- Турция и Йордания остава една освирепяла джихадитска армия, която бе рекортирана от целия арабски свят. Тя беше създадена да влезе в Сирия, да остане там завинаги и да управлява. Този план на САЩ и техните съюзници бе осуетен от мирните инициативи на Русия, самата Сирия и Иран. Пита се какво ще стане с тази джихадитска армия, която е като бомба със закъснител и всеки гледа да се отърве от нея.

Турция прехвърли 10 -11 хиляди от бойците и техните семейства в България. Никак не е случайно, че с етикета сирийци в страната ни навлизат афганистанци(талибани). Пита се защо талибаните биват признавани за сирийци?  Ами защото те идват от Сирия, там се биеха и бягат с остатъците от тази джихадитска армия.

Броят на бежанците в страната стана голям? Къде според вас е проблемът- навлизащите сирийци или хората от друг произход?

-         В страната ни няма бежанци, има хиляди нарушители на границата, емигранти от Близкия изток. По смисъла на  Конвенцията за бежанците от 1951 година, която е транспонирана в нашия Закон за убежището и бежанците и според европейското общосъюзно право, в България няма бежанци. Бежанец е този, който навлиза в страната, идвайки директно от държава, в която са били заплашени неговия живот и свободи. Тези бежанци изминават 1600 км през Турция, за да дойдат в България. 99 % от тях идват след като са живяли година-две в бежанските лагери в Турция. В Турция няма конфликт, напротив тя е призната за достатъчно демократична страна да бъде кандидат –член на ЕС.

Техният живот и свободи са били спасени от момента, в който те са били стъпили на турска територия и те идват от държава, където нищо не ги заплашва. Т.е те са икономически емигранти, но на нас това ние  е все едно, в България няма нито един бежанец. Едуард Сноудън е бежанец. Той директно идва от държавата, където животът му е бил заплашен, каца в Москва и казва: „Моля да ми предоставите бежански статут, защото аз бягам, искат да ме убият.

Мюсюлманките, обясняваха пред камерите на Бтв в Пъстрогор и пред Нова телевизия в „Овча купел“ , че не искат помощи, а статут. Едната каза, че мъжът й останал в Турция, а тя дошла с децата си да вземе статут.  Друга каза, че има банкова сметка в Турция и ето ви доказателство, че те идват от държава, където нищо не ги заплашва.

Има и нещо друго- има голяма заплаха за националната сигурност на страната от нахлуването на големите радикалноислямски маси. Сирийската свободна армия изнесе семействата си в бежанските лагери в Турция, защото е рисковано да остане в Сирия. Те в момента нахлуват в страната, тази радикализирана ислямска маса неслучайно иска  да й се  предоставят територии, вижте само колко са нахални. Те искат да им предоставим Странджа, т.е.  земите прилежащи към Турция. Тук се цели сепаратизъм-отделяне на българска територии и съединяването й с Турция. Защо са решили, че точно в Странджа трябва да им предоставим?  Кой ги излъга, че някъде в Европа ще им предоставим територии, за да си направят анклави и защо точно Странджа, а не Видинско, където също пустеят села?  Ами защото Странджа е прилежаща към границата с Турция и най-лесно може да бъде отцепена при едни евентуални бъдещи събития, които да им позволят да го направят.

Има ли заплаха за националната сигурност на страната ни?

-         Това обяснявам-огромна.

Какви са начините и какво може да ни спаси тогава?

-         Стена по цялата граница, дълга 275 км. В Израел ги строят за 6 месеца. Бетонна стена, обикновено ги правят между 5 и 8 метра, но на някои участъци може да паднат до 3 метра.

Добре, но нали в момента се правят телени рула? Те няма ли да помогнат?

-         Оградата от телени рула, тип бруно, тя се слага отстрани на стената, а иначе само тел всеки един джихадист или терорист от Алкайда може да я среже, ако разполага с лозарска ножица и след известна работа по разширяване на дупката да влезе. Трябва ни бетонна стена. Как трябва да се строи стена е показал Европейският съюз, който издигна четирислойна стена по границите по испанските анклави Мелила и Сеута в Мароко. Там е сухоземната граница на ЕС с ислямския свят.

Имате десетметрова пътека, която е оградена от двете страни с между 3 и 8 метра стоманени стълбове, разположени на 10 см една от друг. Те са забити в бетонен постамент. Отстрани на тези две стени има рула от телта, а вътре в пътеката ходи жива сила-граничари. Четвъртият слой е интегриран информационен  център, където работят полицаи, които на екрани гледат идващите от Мароко кандидат- пришълци.

Строго се пази тази част, така ли?

-         Да, така е, защото там границата е непрекъснато атакувана от ислямския свят.

От ГЕРБ се обединиха около една идея. Тя е свързана с това чужди експерти да определят кой е терорист, кой е бежанец, които да работят с бежанците, ако те са свързани с терористични групи? Какво е вашето мнение?

-         Това е лъжа, която се прави с цел успокояване и заблуждаване на българското население. Никой експерт не може да разбере, гледайки в очите ви  какъв сте, защото основната методика е интервюто. Всеки бежанец е заинтересован да излъже и да се представи като нещастен и гонен. Той е заинтересован да крие истинската си самоличност, подготвил се е предварително и е намислил историята, която ще разкаже. Такива има много. Типичен припер е Салахедин Бин Аладин, който всъщност не се казава Салахедин Бин Аладин, а Фудат Абдул Кадер.

Той обясни как се е прехранвал през тези 8 месеца. Заедно с травестита- ром Александър  са привличали мъже с нестандартна сексуална ориентация и след сеанса са ги обирали, вземали са им телефони, пари и т.н. Те са били сигурни, че ограбеният никога няма да отиде да обясни в полицията какво е правил с тях. Никой няма да си признае, къде е бил обран.

Смятате ли, че средствата, които Европейският съюз отпусна за имигрантите са достатъчни?

-         Не, не желая той да отпуска каквито и да било пари. Не желаем парите на ЕС. Да си вземат имигрантите. Това да приемем имигранти с идеята европейците да ни платят е изключително пораженческа и недостойна политика. Човек приема автентични бежанци, за да прояви своята хуманност и да им помогне. В България бежанци няма, има едни радикализирани маси, по-точно членовете на свободната сирийка армия, на разните джихадитски групи-Ахрарашам, Джабхад ал Нусра и техните семейства. Ние не ги желаем и те трябва да бъдат експулсирани, защото са получили хуманитарен статут по силата на една измама, че са бежанци и чрез плащане на гигантски подкупи в хиляди евро на каналджии и държавни чиновници в България. Само заради това техният хуманитарен статут трябва да им бъде отнет и те да бъдат експулсирани обратно в Турция.

 

Вие сте зам. председател на комисиите по енергетика. Какво е мнението ви за строителството на 7 блок на АЕЦ „Козлодуй“ с американски реактор?

-         Партия Атака е за влагането и строежа на нови технологии в страната. В този смисъл сме казали още отдавна, че сме съгласни да се строи 7 и 8 реактор, но на нова площадка на АЕЦ „Козлодуй“, тъй като старата е строена в друга епоха и е неподходяща. Сега обаче недоумяваме и смятаме, че министърът на енергетиката Драгомир Стойнев трябва да отговори най-подробно на много въпроси. Първо не е ясно какво ще стане с реактора, който вече е построен за „Белене“-защо не сложим него като 7 реактор в АЕЦ „Козлодуй“? Трябва да плащаме на американската компания „Уестингхаус“два пъти по-скъп реактор. Нейният ще струва 8 милиарда долара, т.е. има сериозни съмнения, че тази сделка договаря един реактор, след като два други бяха договорени и платени в АЕЦ „Белене“. Това всъщност е извършено под американски натиск и правителството прави опит да се откупи от американците. За да позволят да изградим Южен поток, от който страната ни ще печели, за да позволят един ден ако арбитражът в Париж завърши с помирение между Pуската ядрена компания “Росатом”и НЕК да имаме реактор в „Белене“, трябва да дадем нещо да американците.

Иначе „Уестингхаус“ са полупровалена корпорация, никъде до сега в света не работи такъв реактор-АП 1000. Тепърва такъв се строи в Южна Флорида и той ще бъде експериментален. Ще се  строят още два в Китай като китайците ще правят самия реактор, тъй като „Уестингхаус“ не прави реакторите, а само електрониката за тях. Това питаме ние-кой ще произведе самия реактор? Кой? Китайците ли? Някой да е взел такова решение? Министерски съвет ли? Народното събрание не е вземало такова решение. Т. е. има много въпроси, на които Драгомир Стойнев трябва да отговори. За съжаление този млад и неопитен министър успя единствено да обикаля медиите като рекламен агент на „Уестингхаус“. Така не се прави. Така може да направи един лобист, но не и български министър.

Смятате ли, че трябва да има избори?

-         Не. Не смятам, че има условия за избори. Малко или повече правителството на Пламен Орешарски се опитва да провежда някои социални мерки, разбира се не големите радикални социални мерки, които Атака предложи с рязко повишаване на доходите. Но все пак се работи  в посока повишаване на майчинските, пенсии.

 Снимка: Gramofona.com



https://www.facebook.com/photo.php?fbid=689792081045336&set=a.505503599474186.118901.504697709554775&type=1&theater






Гласувай:
1



1. kakvonovo - kakwo mi pratiha
07.12.2013 21:25
Ако не се чете правилно : Военен Съюз – БНО „ШИПКА“ Второ съобщение – Ноември

ako ne se chete pravilno : Voenen sauz - BNO SHIPKA - Vtoro syobshtenie

ВАЖНО! ОТВОРЕТЕ СИ НАЙ-ПОСЛЕ ОЧИТЕ, БЪЛГАРИ!!!


"Който прави мирната револция невъзможна, прави въоръжената революция - неизбежна!"


подп. Валтер


Уважаеми сънародници, съратници, приятели и колеги !


В този трагичен за цялата държава и българската нация момент, страната ни е доведена до ръба на пропастта, разруха и оцеляването. От екраните на телевизорите денонощно ни заливат потоци манипулативна деинформация, насаждащ хаос и страх в душите ви. Ежедневните "протести и контра протести" в полза на едни или други партийни престъпници, но не и в полза на народа и децата на България и техните права, свободата и достойно бъдеще заливат улиците и площадите на страната. Хиляди бедни, страдащи и дойстойни български граждани, измамени от род ните партийни боклуци и чуждата агентура в страната ни, са готови да се бият и разкъсват един друг, по улиците на София. Готови са смърт и страдания, но не за своята и на децата си свобода, постоянни работни места, достойно заплащане и ново национално възраждане, а само в полза на тези политически върхрушки, които вече 25 години ги мамят, лъжат, яхат и грабят. Още по-трагичното е, че народа ни, дори не вижда престъпните замисли на тези алчни и крадливи партийни хиени. Те напълно умишлено го разделят на групи, оргарнизиайки си митниги и протест и, но само в ползва на своите джобове и власта,а не на народните интереси. Разделят народа ни в момент, в който съдбата на родината е на карта! Унищожиха армията, окрадоха и разпродадоха ресурсите и земята ни, на еврейски и турски фирми, а по указания на Кристалина Георгиева и ЕС заедно с Анкара, ни заливат с вълни от прокудени бежанци от Сирия, саудитски главорези и агенти на турските служби и Ал Кайда.


Целта на всички партийни елити и техните задгранични кукловоди е една - да разделят манипулативно народа, докато враговете окончателно ни ...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13705175
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031