Постинг
29.11.2013 14:16 -
ВИТА БАНИЦА ОТ УНИВЕРСАЛНО ТЕСТО ЗА БАНИЦИ И ПИЦИ
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 1449 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 29.11.2013 14:20
Прочетен: 1449 Коментари: 0 Гласове:
0
Последна промяна: 29.11.2013 14:20
Необходими Продукти
за плънката
яйца - 4 бр.
сирене - 100 - 200 г
кисело мляко - 1 ч.ч.
олио - 1/2 - 1 ч.ч.
универсално тесто за баници и пици
вода - 1 л хладка
сол - 1 с.л.
захар - 1 с.л.
мая - 1/2 кубче прясна
олио - около 1 к.ч.
брашно - към 2 кг (колкото поеме, за да се точи тестото)
Тестото се дели на 4 топки и само едната се използва за баницата. Другите се замразяват във фризера за следваща баница или за пица.
От 1 топка излизат около 2 средни пици.
Разделяме тестото на 4 топки. Всяка разточваме и поръсваме с плънката, навиваме на руло и редим в подмазана тавичка. Останалата плънка изсипваме върху баницата. Така да втаса 30 минути. Печем на 220 градуса. Изпечена се маже с олио, или масло, може да се задуши малко.
за плънката
яйца - 4 бр.
сирене - 100 - 200 г
кисело мляко - 1 ч.ч.
олио - 1/2 - 1 ч.ч.
универсално тесто за баници и пици
вода - 1 л хладка
сол - 1 с.л.
захар - 1 с.л.
мая - 1/2 кубче прясна
олио - около 1 к.ч.
брашно - към 2 кг (колкото поеме, за да се точи тестото)
Тестото се дели на 4 топки и само едната се използва за баницата. Другите се замразяват във фризера за следваща баница или за пица.
От 1 топка излизат около 2 средни пици.
Разделяме тестото на 4 топки. Всяка разточваме и поръсваме с плънката, навиваме на руло и редим в подмазана тавичка. Останалата плънка изсипваме върху баницата. Така да втаса 30 минути. Печем на 220 градуса. Изпечена се маже с олио, или масло, може да се задуши малко.
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.