Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.11.2013 20:05 - АЛЕКС АЛЕКСИЕВ: ТУРСКИТЕ ИСЛЯМИСТИ ПРАВЯТ АКТИВНО МЕРОПРИЯТИЕ НА БЪЛГАРИЯ
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 493 Коментари: 0 Гласове:
0



АЛЕКС АЛЕКСИЕВ: ТУРСКИТЕ ИСЛЯМИСТИ ПРАВЯТ АКТИВНО МЕРОПРИЯТИЕ НА БЪЛГАРИЯ

http://obshtestvo.net/алекс-алексиев-турските-ислямисти-пр/


„Повечето от идващите от Сирия хора не са бежанци, а нелегални имигранти. За съжаление, по начало, в тази проблематика бяха направени много грешки от правителството. Не би трябвало да се допускат тези бежанци, преди да се разбере какви са, в центъра на София. Те трябва да се държат близо до границата. Тези, които се окаже, че не са бежанци, а някакви други хора, би трябвало да се върнат в Турция.“, каза в предаването „Неделя 150″ на БНР Алекс Алексиев.

 „Според мен, тяхното насочване към България не е случайно, а е един вид активно мероприятие от страна на турските ислямисти към нас. И затова аз разбирам хората, които се тревожат от тази работа. Всеки, който е минавал покрай джамията в София, е видял стотици чернокожи, а в Сирия никога не са живели чернокожи. Какви са тези хора? От къде са дошли? В никакъв случай това не са бежанци от Сирия. По скоро това са хора, които са отишли там да правят джихад и след време се насочват към нас. Това е доста  опасна работа. Самият Йовчев каза, че някои от тях имали огнестрелни рани. От къде идват тези огнестрелни рани в бежанци от Сирия? Ситуацията е сериозна и аз съм напълно съгласен с хората, които се безпокоят за това“, смята Алексиев.

 “На сирийците, идващи в България, не би трябвало да се дава какъвто и да било статут, преди да се разбере какви са!“.

„Това е така в целия свят. Аз не познавам страна, в която да има бежански лагер в центъра на столицата. Няма да го видите в Париж, няма да го видите в Лондон, нито в Мадрид. Никъде няма да го видите. Това е една много груба грешка на нашето правителство и тя може да се изправи. Би трябвало да се направи една буферна зона до турската граница, дали ще е на 20 – 30 километра и на тези бежанци да им се разгледат досиетата. Да видим от къде идват, какви са , що са и тези, които заслужават да им се даде статут. Ние като цивилизована страна сме длъжни да направим това.  В никакъв случай не трябва да пускаме хора, които нямат добри намерения към нас“, каза накрая ветеранът анализатор.




Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13747153
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930