Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.11.2013 21:13 - БОЙКО НОЕВ: ЗАЩИТЕТE ГРАНИЦАТА НА БЪЛГАРИЯ И НАРОДА СИ
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 354 Коментари: 0 Гласове:
0



Бъдете свързан
 / Събота, Ноември 16, 2013
БОЙКО НОЕВ: ЗАЩИТЕТE ГРАНИЦАТА НА БЪЛГАРИЯ И НАРОДА СИ

http://obshtestvo.net/бойко-ноев-защитетe-границата-на-бълга/



ДАВАТЕ ЛИ СИ СМЕТКА, КАКВИ СА ПОСЛЕДСТВИЯТА ОТ ВАШАТА ПОКАНА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ЗАКРИЛА НА ЦЕЛИЯ СИРИЙСКИ НАРОД И ДРУГИ БЕДНИ ИЛИ ОБЕЗПРАВЕНИ НАРОДИ?

Открито писмо до президента Росен Плевнелиев и до министър-председателя Пламен Орешарски от Бойко Ноев, министър на отбраната в служебното правителство на Ренета Инджова и в правителството на Иван Костов, заместник-министър на отбраната в правителството на Любен Беров и бивш посланик в НАТО, Белгия и Люксембург.

В момент на задълбочаваща се вътрешнополитическа нестабилност и на безпрецедентна криза, породена от безконтролното, нелегално навлизане на наша територия на граждани на други държави, които търсят или спасение от беда, или по-добър живот, вие се обръщате към българския народ с призив да приеме всички нуждаещи се чужденци и да прояви към тях цялата солидарност, съчувствие и помощ.
Вие или не сте прочели, това, което бe публикувано от ваше име, или наистина вече напълно сте се откъснали от действителността и от тревогите и настроенията на българските граждани.
 Като един от адресатите на вашия призив бих искал да ви заявя, че съм сериозно обезпокоен от това, което според мен е липсата у вас на всякакво държавническо чувство и разбиране на ситуацията в момента.
 Едва ли има българин, който да не подкрепя думите, че “Налагането на ненавист и нетърпимост към различния и настройването на хората едни срещу други, както и заиграването с етническия мир, са крайно опасни и неприемливи действия, които категорично трябва да бъдат осъдени.”
Но нима не чувате, какво ви казват хората от София, Казанлък, Елхово, Ковачевци, Харманли, Телиш и от други, все повече места. Те ли са виновниците за това, което се случва, както внушавате? Нима не разбирате, че искрите, които припламват са предвестник на опасен и неконтролируем пожар, който освен всичко друго може да прекрои и политическата карта на България.
 Това, което силно ме възмущава е, че с вашия призив вие на практика хвърляте вината за нарастващото напрежение около търсещите закрила чужденци, върху българския народ. Не е виновен народът ни.
Вината за случващото се, за тревогите на гражданите на България е на първо място ваша. На вас двамата на първо място те са доверили защитата на нацията и са ви предоставили всичките необходими за това ресурси.
 През изминалите месеци, вие не само не показахте, че можете и знаете как за използвате тези ресурси. Нещо повече, дали поради некомпетентност или поради други причини вие отказвате да изпълните конституционните си задължения. Вие продължавате да поставяте мними и несъществуващи международни ангажименти и гласа на чиновниците в Брюксел над интересите на сигурността на гражданите на собствената си държава. Именно това е в дъното на разпалените нехуманни страсти, а не произлизащи от нашия народ ксенофобия и национализъм, както вие искате да внушите.
Заявената и поддържана от вас политика на “отворена граница”, която продължава да се провежда и в момента, привлича и залива страната с хора, търсещи закрила, на които България отдавна вече не може да помогне и да осигури човешки условия за пребиваване. Държавните органи и хуманитарните организации вече са задавени от проблема, който далеч надхвърля техните възможности.
Давате ли си сметка, какви са последствията от вашата покана за предоставяне на закрила на целия сирийски народ и други бедни или обезправени народи? На колко нуждаещи се от Сирия и от други райони на света може да станем втора родина, господа?
 Комплексът за непълноценност, оправдаването с абстрактна “международна солидарност” са присъщи не само на сегашната власт. Това са черти на редица съвременни власти на България, които допълнително демотивират народа да милее за държавата си и го тласкат да търси щастие и битие другаде.
 Г-н президент,
 Г-н министър-председател,
 Призовавам ви да се вслушате в гласа на здравия разум, в гласа на своите граждани. Защитете българската граница. Стига неувереност и половинчати мерки. Спрете незабавно всякакво нелегално преминаване. Дайте възможност да се успокои обстановката, да се говори с българското общество, да се чуе и неговия глас. Нека да опазим най-напред собствения си народ и държава, да се опазим от ксенофобии и крайни национализми и след това, отговорно да се опитаме да помогнем човешки и достойно на чужденците в нужда, доколкото е по силите ни.

Бойко Ноев
 София, 13 ноември 2013 г.




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13704839
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031