Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.11.2013 14:03 - МЪРТЪВ ли е вече ХРИСТО БИСЕРОВ - или само ИЗЧЕЗНА БЕЗСЛЕДНО
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 1057 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
http://1kam1.eu/новини/животът-днес/item/1398-мъртъв-ли-е-вече-христо-бисеров-или-само-изчезна-безследно

Григор Лилов е известен журналист и писател.
•    Той е разследващ журналист №1 в България на икономическа тематика.

ВИЖТЕ неговото разследване за Христо Бисеров.

ЗАСЛУЖАВА СИ да се прочете.

МРЪСНИТЕ ТАЙНИ на Христо Бисеров лъсват - една по една.

 Зад завесата от приказки, които всъщност формират всъщност мълчание

КЪДЕ СГАЗИ ЛУКА
ХРИСТО БИСЕРОВ?

• Офшорките, парите и зеленото знаме на Аллаха

• Кой натисна от чужбина, плашейки с международен скандал?

• Как Станишев се опита да покрие истината

НАЧАЛОТО

Историята с Христо Бисеров е с родословие от 18 юли миналата година.

Защо от тази дата?

Защото тя е датата на атентата на бургаското летище. В книгата си „Дуел” разследвах логистиката на родните спецслужби, подпомогнали злодеянието, забъркването на функционери на БСП, както и участието на ДПС - вкл. на ръководители, на депутати, ползвали финансиране от ислямистски организации, вкл.и на загиналия шофьор, който се оказа обвързан с родната мафия, накротрафика и роднини-ислямисти.

След излизането на книгата Доган напусна поста си в партията (макар и формално – „атентатът” му беше спретнат като алиби за пред външния свят), ГЕРБ си отиде от властта, Ердоган в Турция се сдоби с революция, арабските мултибогаташи, финансирали операцията, се преселиха в отвъдното, разболявайки се набързо.

Прането на пари и фигурата на Христо Бисеров в нея, за което днес се говори, е част от същата тази история, която у нас упорито се опитват да премълчат.

От онзи момент насам ДПС и въобще българските политици са под дискретно, но здраво наблюдение от външния свят, което трупа данни след данни.

ЗАВРЪЗКАТА

Тя е от началото на октомври, когато се е събрала достатъчно уличаваща информация.

Вероятно около средата на месеца (нямам точната дата) Запада е информирал нашите служби, ДАНС и ръководството на МВР.

Както казвам Запада, имам предвид и специално послание на Израел – досие, събрано от спецовете и агентурата на МОСАД, в което се излагат фактите.

РЕЗУЛТАТИТЕ

На 25 октомври, следобяд главният секретар на МВР Светлозар Лазаров спешно пристига в парламента.
Денят е петък – работният ден на депутатите е привършил.
Часът е 15:12. Лазаров отсяда в стаята на ДПС и започва да очаква Бисеров.
Той не е в сградата, идва специално за тази среща. Секретарката е прогонена, помещението е изпразнено от хора (казват, че още преди първите думи на събеседниците е било проверено с техника и осигурено срещу подслушване).
Не е известно за какво са разговаряли двамата, но не е далеч от ума темата на разговора им.
Диалогът е къс – не повече от 20 минути.

Защо е избрана сградата на парламента?
• централата на ДПС и конакът на Доган са под наблюдение, вкл. и спътниково.
• в самото МВР непрекъснато изчита информация от различни етажи на системата.
• парламентът е удобен, понеже е тих след края на работното време – визитата на главния секретар на МВР може да мине незабелязано.
И винаги може да се оправдае с благовиден предлог, а не среща с човек, който ще се превърне в обвиняем за пране на пари.

Още преди тази среща е стартирало трескаво прехвърляне на дялове от редица фирми, свързани със сина на Бисеров – Дамян и доведения му син – Ивайло Иванов Главинков.
И двамата се водят освен бизнесмени и сътрудници на парламента – единият е съветник по правни въпроси, другият – по организационни.

(Една скоба за „незначителната длъжност” в ЧЕЗ на Главинков – той е шеф на отдел „Бизнес развитие” – ключов по значението си. Апропо, сред низа от десетки фирми на двамата синове има няколко, които се занимават със зелена енергия и търговия с ток).

От срещата между главния секретар на МВР и Бисеров няма никакъв публичен резултат, няма и изтичане на никаква информация и затова Бисеров продължава да се упражнява като партиен лидер и зам.председател на парламента. Назрява скандал.

КУЛМИНАЦИЯТА

Скандалът, макар и в най-висшите политически и дипломатически кръгове се развихря на 29 и 30 октомври.
Развихря се Израел, макар че остава в пълна тайна. Точно в тези дни Сергей Станишев е там начело на делегация на ПЕС. Среща се президента, с опозицията.

Има и една среща, опазена в тайна.

Тя е с Зеев Елкин.

А кой е той?

Той е вътрешния министър на Израел – еквивалента на нашия Цветлин Йовчев.

„Сигурността на Израел не е важна само за Израел, но и за ЕС” – е фраза на Станишев в този разговор.
Срещата е необичайна и не според ранговете, както и темата в контекста на посещението.

• Станишев е партиен лидер, Елкин – обикновен министър
• Станишев е там в качеството си на политическо лице като лидер на европейската левица. Като такъв той няма работа с Елкин. Разговорът с него е в другото му качество – като патрон и гарант на новата Тройна коалиция и кабинета Орешарски.
• Станишев се е срещнал с президента Шимон Перес, но е пропуснат от Нетаняху – премиерът, който е ключовата фигура там.
• Най-вероятно проблемът като политически е поставен от президента, заради този проблем е отказана среща на Станишев с ключови фигури в правителството (това е дипломатически израз на недоволството от него), а срещата с вътрешния министър е уточняваща – за конкретните факти в проблема, опрял до родния заместник-председател на парламента.

Никой в чужбина не прави специални разследвания как родните политици ограбват българския народ и в кои офшорки си кътат парите. Секретните служби се занимават със сигурността на своите държави и техните граждани, а не с ограбването от политици-мафиоти на някой народ, който е допуснал това. Затова приказките за чуждоземно разследване, несвързано с чужда сигурност, а само с грабене на България, са повече от наивни.

Късно вечерта миналата сряда Станишев се завръща у нас.
В четвъртък е времето за трескава суетня: какво да се прави и какво не.
Възложено е на ДАНС да провери изложените пред Станишев факти.
Ситуацията се оказва повече от скандална и взривоопасна.
Става дума за мънита, разположили се под крайни ислямистки флагове, както и за техни операции на Сейшелите и покрай офшорните фирми, свързани с Бисеров.

В петък вечерта сводката е готова.
Станишев разбира, че не може да спасява Бисеров.
В събота е информирано е ДПС.
Информиран е (не знам от кого) и самият Бисеров.
Подготвени са версиите – лични причини и обясненията зад тях:
1. за най-наивните - проблеми с борбата с лоша болест - рак
2. за по-интелигентните – Доган го разчистил, понеже му оспорил лидерството
3. за най-интелигентните - бъркал в кацата с меда на ДПС
4. за публиката в чужбина – политически противоречия освен т.3 като опит за изпросване на по-милостиво отношение към Бисеров като потенциален противник на Доган. Затова в началото имаше единствено оставка от ДПС, а тази от парламента беше оставена за по-нататък – в зависимост от ситуацията.
5. в мъглата от версии, многобройността и противоречията между тях, в абсурдите им ще се загуби истината или няма да й се повярва, ако случайно види бял свят.

Този механизъм, специалната лаборатория СИМПРО, която го е разработила като „моделиране на неопределеност, конфликти и парадокс”, както и ръководителят Стоян Марков, кандидат-член на Политбюро при комунизма и рода на братята Милен и Георги Велчеви са разследвани в книгата ми „Дуел” по повод атентата на летището в Бургас.

В неделя оставката от ДПС беше обявена и даден стартът за лансиране на многобройните версии за нея, в които да се удави истината, а дори и да се появи, да се схване като някоя от многобройните версии и нищо повече. .

В понеделник се изчакваха някакви международни реакции.

А във вторник Лютви Местан спешно замина за Брюксел, където да се срещне с ръководството на АЛДЕ (либералите) и Еврокомисията, за да даде обяснения колко са „изненадани” от опасните връзки на своя партиен лидер. Еврокомисията го уважи само чрез един еврокомисар, който е либерал.
Как са протекли разговорите, е ясно: следствието е, че в същия ден Бисеров е принуден писмено да внесе оставката си като ръководител на парламента и като депутат.

Коронният номер на Станишев и Местан беше „ако мине”. Затова за прането на пари, и то какви по количества и произход въобще не се говори. Но западните партньори са като побеснели.
Набързо последваха официални запитвания от техните правоохранителни органи – Италия и Франция още във вторник, т.е. съответната официална документация за случая е създадена, а по-нататък е въпрос на преценка дали, как и кога да се организира изтичането й в медиите.

Мърдане няма.

Затова топката вечерта в сряда е прехвърлена на родната прокуратура.
Местан се кълне, че нищо не знае за истинската канава на тази история, Станишев и премиерът Орешарски знаят, но сполучливо са останали на завет, Йончев знае, но отказва да знае, Цацаров от вчера знае и ще трябва да решава за пореден път, както с изборната фалшификация, нерешимият освен пропагандно проблем какво да се каже и какво не.

Междувременно семейството на Бисеров е извън България от немалко време насам, а самият Бисеров от вторник също е извън България.

Чак след като напусна страната, обявиха проверката за пране на пари.

Няма да се завърне скоро.

Ако въобще се завърне.

А защо да не се завърне?

Мъртъв ли е вече Христо Бисеров?

Все някога ще разберем.

При гласуването днес на оставката на Бисеров нямаше питания, въпроси, дискусия – от когото и да е било. Заповед по гарнизона, така да се каже. Гласуваха като под строй, единствено с десетина гласа против и въздържал се на ГЕРБ – колкото за илюзия на демокрация.
За мен е ясно, че родните служби, правителството и политическите партии – всички са в тази мръсна игра. Написах и го доказах още в „Дуел”.

И последно - днес трябваше да бъда анализатор в една от най-големите телевизии именно по казуса Бисеров. Вероятно е станал огромен скандал и водещите са се опъвали до последно, искайки да присъствам.
Но 1 час и 15 минути преди уговорения час получих извинението на телевизията, че онези, водещите се объркали, броят на коментаторите в студиото набъбнал и за мен не останало място сред тях.

някои от фирмите на синовете (дал съм извадки поради големия обем информация)
Съдружници "АГРОРОУД" ООД
Съдружници "АГРОРОУД" ООД
Съдружници "ГЕЧЕВ СОЛАРС" ЕООД
Съдружници "ГЕЧЕВ СОЛАРС" ЕООД
Съдружници "ГИЛС" ЕООД
Съдружници "ГИЛС" ЕООД
Прехвърляне на дружествен дял "ГЕЧЕВ СОЛАРС" ЕООД
Прехвърляне на дружествен дял
"ГИЛС" ЕООД
Дата Прехвърляне на дружествен дял
08.5.2013 г. 15:31:58 Прехвърлител: Дамян Христов Бисеров, БЪЛГАРИЯ
Правоприемник: Ивайло Иванов Главинков, БЪЛГАРИЯ
Размер на дяловото участие: 2500 лв.
дата, на която е възникнало основанието за прехвърляне на дружествен дял:24.04.2013
03.1.2013 г. 11:35:29 КОРЕКЦИЯ
Прехвърлител: Солар Вижън ЕООД, ЕИК 175353289, БЪЛГАРИЯ
Правоприемник: Дамян Христов Бисеров, БЪЛГАРИЯ
Размер на дяловото участие: 2500 лв.
дата, на която е възникнало основанието за прехвърляне на дружествен дял:20.12.2012
Прехвърлител: Солар Вижън ЕООД, ЕИК 175353289, БЪЛГАРИЯ
Правоприемник: Ивайло Иванов Главинков, БЪЛГАРИЯ
Размер на дяловото участие: 2500 лв.
дата, на която е възникнало основанието за прехвърляне на дружествен дял:20.12.2012
30.5.2012 г. 09:49:40 Прехвърлител: ГЕОРГИ АНАНИЕВ АДАМОВ, БЪЛГАРИЯ
Правоприемник: "СОЛАР ВИЖЪН" ЕООД, ЕИК 175353289, БЪЛГАРИЯ
Размер на дяловото участие: 5000 лв.
дата, на която е възникнало основанието за прехвърляне на дружествен дял:17.05.2012
19.3.2008 г. 11:39:07 КОРЕКЦИЯ
Прехвърлител: ЛИЛИЯ ГЕОРГИЕВА АНАНИЕВА
Правоприемник: ГЕОРГИ АНАНИЕВ АДАМОВ
Размер на дяловото участие: 5000 лв.
дата, на която е възникнало основанието за прехвърляне на дружествен дял:01.02.2008

Дата Едноличен собственик на капитала
06.10.2011 г. 14:30:17 Заличено обстоятелство
25.3.2011 г. 10:45:48 "ЕНЕРДЖИ ФИРМ" АД, ЕИК 201403327, държава: БЪЛГАРИЯ
26.2.2011 г. 11:25:48 "ЕКО МИН" ЕООД, ЕИК 201317541, държава: БЪЛГАРИЯ
26.3.2010 г. 17:01:08 "ВИП-ГРУП" ЕООД, ЕИК 130862328, държава: БЪЛГАРИЯ
06.3.2008 г. 10:42:25 "РОУД ИМПОРТ ЕКСПОРТ" ООД, ЕИК 030041729

Прехвърляне на дружествен дял "АГРОРОУД" ООД

Дата Едноличен собственик на капитала
06.10.2011 г. 14:30:17 Заличено обстоятелство
25.3.2011 г. 10:45:48 "ЕНЕРДЖИ ФИРМ" АД, ЕИК 201403327, държава: БЪЛГАРИЯ
26.2.2011 г. 11:25:48 "ЕКО МИН" ЕООД, ЕИК 201317541, държава: БЪЛГАРИЯ
26.3.2010 г. 17:01:08 "ВИП-ГРУП" ЕООД, ЕИК 130862328, държава: БЪЛГАРИЯ
06.3.2008 г. 10:42:25 "РОУД ИМПОРТ ЕКСПОРТ" ООД, ЕИК 030041729

и на Ивайло Иванов Главинков
Съдружници "СОЛАР ВИЖЪН" ООД
Съдружници "МАРВИК - ЛИСОВО" ООД
Съдружници "МАРВИК - ЛИСОВО" ООД
Съдружници "ГЕЧЕВ СОЛАРС" ЕООД
Съдружници "ГЕЧЕВ СОЛАРС" ЕООД
Съдружници "ГИЛС" ЕООД
Съдружници "ГИЛС" ЕООД
Едноличен собственик на капитала "ГЕЧЕВ СОЛАРС" ЕООД
Едноличен собственик на капитала "ГИЛС" ЕООД
Прехвърляне на дружествен дял "ГЕЧЕВ СОЛАРС" ЕООД
Прехвърляне на дружествен дял "МАРВИК - ЛИСОВО" ООД
Прехвърляне на дружествен дял "ГИЛС" ЕООД
Прехвърляне на дружествен дял "СОЛАРИ ЕЛОВ ДОЛ" ЕООД
Прехвърляне на дружествен дял "ГЕЧЕВ СОЛАРС" ЕООД
Прехвърляне на дружествен дял "СОЛАР ВИЖЪН" ООД
История Съдружници
Дата Съдружници
03.1.2013 г. 14:19:36 Владимир Любчов Аличков, 1600 лв.
Пенко Владимиров Пенков, 1700 лв.
Ивайло Иванов Главинков, 1700 лв.
07.6.2010 г. 09:27:10 Заличено обстоятелство
23.1.2009 г. 10:48:11 ВЛАДИМИР ЛЮБЧОВ АЛИЧКОВ, 1600 лв.
ПЕНКО ВЛАДИМИРОВ ПЕНКОВ, 3400 лв.

Прехвърляне на дружествен дял "ГИЛС" ЕООД

Прехвърляне на дружествен дял "ТРАКИЯ ЕНЕРДЖИ" ООД
История Съдружници
Дата Съдружници
03.1.2013 г. 12:13:16 КОРЕКЦИЯ
"МЕЗЕК БИОЕНЕРДЖИ", ЕИК 200608136, държава: БЪЛГАРИЯ - Заличено обстоятелство
СОЛАР ВИЖЪН, ЕИК 175353289, държава: БЪЛГАРИЯ, 200 лв.
ИВАЙЛО ИВАНОВ ГЛАВИНКОВ, 200 лв.
ВЛАДИМИР ЛЮБЧОВ АЛИЧКОВ, 200 лв.
ЛИДЕКС ИНВЕСТ, ЕИК 131402350, държава: БЪЛГАРИЯ, 360 лв.
КОСТАДИН ГЕОРГИЕВ ДИМИТРОВ, 240 лв.
"СОЛАР ВИЖЪН", ЕИК 175353289, държава: БЪЛГАРИЯ - Заличено обстоятелство
21.5.2012 г. 15:05:58 "МЕЗЕК БИОЕНЕРДЖИ", ЕИК 200608136, държава: БЪЛГАРИЯ
"СОЛАР ВИЖЪН", ЕИК 175353289, държава: БЪЛГАРИЯ

Залогодател/Залогодатели "МАРВИК - ЛИСОВО" ООД

Автор на статията: Григор Лилов

1 към 1 - ТУК ОЧАКВАЙТЕ САМО НЕОЧАКВАНОТО!
Водете спорове във Форумът на народа. Победете противниците си с факти и ум.




Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13744718
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930