Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.11.2013 21:58 - Кой провокира етнически конфликт в България?
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 414 Коментари: 0 Гласове:
0



Кой провокира етнически конфликт в България

08.08.2013

http://frognews.bg/news_57540/Koi_provokira_etnicheski_konflikt_v_Balgariia/



 Предлагаме ви откъси от текст, който получихме на електронната поща на сайта. Той е доста обемен и засяга много актуална тема, за която се говори и пише сравнително малко. Не гарантираме неговата истинност, но някои от констатациите и изводите са очевидни и се знаят отдавна.
Фрог нюз не застава зад написаното, а и няма как да стане това, защото текстът е дело на друг автор или автори. Предлагаме ви части от него само защото смятаме, че въпросът за етносите в България е изключително важен и защото читателите ни имат право да бъдат информирани какво се пише и говори в публичното пространство по темата. Изводите може всеки сам да си направи.

 

***

Задава се етнически конфликт. Положението е критично. В смесените райони привидно е спокойно, но под скромните усмивки и дежурните клишета за толерантност ври и кипи. Поне в пет града в момента тлее напрежение, което може да избухне всеки момент и повод е строителството на няколко джамии или реставрацията на стари. Конфликтът изглежда регионален и без барутен заряд, но впечатлението е измамно. Прибавете към етническия „молотов” скандалите с недоволството от назначенията на областни управители, министри, зам.-министри и чиновници от всякакъв ранг, които в първия миг, щом усетят властта в ръцете си, започват да дерибействат: уволнения, назначения на свои хора, рекет на бизнеса, „окупация” на европрограми и пр. И всичко това по етнически признак. И знаете ли кое е най-странното в цялата тази работа? Че не ДПС е в основата на това напрежение. Разбира се движението даде своя принос с няколкото лоши кадрови решения, но това е само част от проблема. Други са емисарите, които перфектно се възползват от ситуацията и потриват доволно ръце, че ще имат чудесен аргумент да прехвърлят цялата вина върху ДПС и националистите. Ако не е достатъчно, ще посочат като виновници и някои олигарси, плюс още една-две партии за по-голяма убидетелност.

Става въпрос за неправителствени организации, чиито корени тръгват от соросовите фондации за етническа търпимост, социализиране на относите, ромското присъединяване и след това се разрояват в десетки структури с невидими нишки по села и градове и намиращи се в чужбина господари.

Защо не ДПС? Резонен е въпрос. Защото върхушката на движението няма никаква полза от етнически конфликт. Тя заиграва с етническата карта в навечерието на избори, за да стегне редиците си и да го мотивира да отиде до урните. Това е целта. Самият турски елит у нас живее толкова добре, развива бизнес, управлява важни селища и цели райони, че няма как да иска конфликт.

Но другите... За „Отворено общество” и Института за пазарна икономика, Български Хелзинкски Комитет, Международния център за изследване на малцинствата и културните взаимодействия, Център за либерални стратегии, Институт за регионални и международни изследвания,  Център за социални практики, Център за изследване на демокрацията, Център за култура и дебат „Червената къща“,  Български институт за правни инициативи, Риск Монитор и др. е без значение какво ще стане тук. Помислете, какво означава за Джордж Сорос, собственикът на изброените структури една пламнала църква или джамия? С какво ще го трогне съдбата на някое село, пламнало от верска вражда? Но евентуалният хаос със сигурност му е нужен, защото милиардерът печели именно от региониу, където кризата стига до крайности. Великобритания, Сингапур и Украйна са само част от примерите. На Сорос е нужно влияние и участие във властта чрез подставени лица. И понеже това трудно може да стане по демократичен начин чрез избори, трябва да се предизвика криза, напрежение и като трети вариянт – конфликт.

Щом не могат да вземат властта и да я употребят, както им харесва, тогава защо да я оставят на други? Нали тези други биха могли да им потърсят отговорност, включително наказателна, за придобиването на банки за една нощ, за далавери, чрез които са източени предприятия, други са приватизирани и после съсипани, за натрупани милионни дългове, съсипване на пенсионни и приватизационни фондове, незаконно придобиване на имоти и пр. и пр. Какво по-полезно от един кървав конфликт, хаос и анархия, които да ги скрият от обществения поглед, за да могат да се измъкнат в посока на богатите си имения в слънчеви страни и острови. Оттам ще наблюдават събитията и ще дават правилни интервюта за определени медии. Ще пишат и декларации до Европейската комисия, Европейският парламент, ООН и правозащитни организации, колко са загрижени за жертвите и страната. Те са майстори да изопачават нещата и да ги представят винаги в светлина, удобна за техните цели.

В този антинароден процес съществена роля има президентът Росен Плевнелиев. Тя не е натрапчива, нито съмсем явна, но нали той, както и още трима-четирима министри от правителството на ГЕРБ, са от питомците именно на соросовите структури у нас. Този факт сам по себе си е достатъчен, за да допуснем, че държавният глава е информиран и за посяганията към етническия мир.

На 23 юли 2013 г. в обедното предаване на БНР с водещ Петър Волгин президентът на КТ „Подкрепа” д-р Константин Тренчев заяви, че трябва да сме готови за вариант „етнически конфликт”. Допълни, че със сигурност някои глави в момента умуват по реализацията на такъв план. Предрече лоши събития, последиците от които ще бъдат фатални.

Преди три седмици за същото предупреди Осман Октай, бивш зам.-председател на ДПС. Той посочи Доган като евентуален инициатор на подобен братоубийствен конфликт и дори заяви, че за Сокола това щяло да е отмъщение към всички, които са се опитвали да му се изпречват на пътя. А ще го направи, защото не му пукало какво ще стане с България. Октай допусна също, че и други хора имат такива идеи, но не ги назова конкретно.

 

Откъде се тръгва?

София, в Бояна парцели, сгради, как са придобити? Как име Ахмед, Димитър Ламбовски, „Делта Епсилон", „Магнолиите", име - Николай Иванов! Измама при придобиването на терени, уж наследствени на Ахмед Доган! Нина Кишкина, Фондация „Толерантност", още 1997 година, дружество „Динама" ЕООД продават на фирма „Акома" съмнителната сграда, която после я изменят и става сарай на Ахмед. Жена я управлява и е свързана с ДПС! Името е Кирилка Ангелова. Още! Николай Лев продава на „Акома" терен и имота отива в „Делта Епсилон" - Доган. Строи - Румен Асенов и дъщеря му Анюта - съветник на Георги Първанов. Това става през 2001 година, до мястото - имота, където живее Ахмед Доган, построен затворен комплекс „Магнолиите" и мястото е на Милко Ламбовски, който е баща на Димитър Ламбовски, бивш депутат, длъжник на много фирми и банки, а най-вече на гръцката Алфа банк. Това е 2003 купен, а година преди това - 2002 година, внасят документи във Витошка община за старата сграда - от старо - ново и така Ахмед вдига сарая. Депутати и сина Росен, на Огнян Дойнов, строят, но как? Сарая готов през 2008 година.


„Ония инвестиции, конкретно в туризма на Пампорово, са едва десетина процента възвръщаемост, но какво става? Ето, който спечели кметския престол, за него е сто процента печалбата." Те искаха да изземат и Ахмед да направи най - голямата в света резиденция и джамия на Балканите.

Думите са на депутатът Фахри - 2005 година, който купуваше във варненско гласове на избиратели в Долен чифлик - 1788 гласа, на роми от Дългопол - 2437 гласа, повече от 517 гласа в Каменар и други села. Също и няколкостотин хиляди гласа от Турция. Платени са над 1 млн лева за сделката. Колко са отишли за гласовете и колко са прибрани от купувача, не е ясно. Сигнали са изпратени до Европейската комисия през 2008 г., но евродепутати на Доган обяснили, че става въпрос за криминално проявени хора, които са принудени от ченгета да напишат тези писма. Случаят е потулен.

 

И в ръцете на Доган бе Министерството на Земеделието и Държавен фонд „Земеделие". Доган сложи за шеф един от своите ковчезници - Димитър Тадаръков. Колко е спечелил Доган от това решение никой не знае, но Иван Тодоров, близък на Тадаръков смята, че той е придобил поне 60 млн от незаконни заменки. Сделките са извършени с подставени лица. Три са те, чрез които Тадаръков изповядва сделки и придобива имоти.

 

Използва се схема, като измислят някаква болест по дърветата, в който район пожелаят. Така избраната фирма много лесно получава разрешително за санитарна сеч. Взела веднъж разрешение обаче, фирмата започва безконтролно изсичане на гората в района. В област Силистра, гората се сече от фирма „Телиг". Неин собственик е Гюнай Сефер - Председател на областната управа на ДПС. Хората го определят като страшилището в Силистренско. Другият близък до партията на Доган е Хасан Хасанов. Сече горите в Търговишка област. Там той е покровителстван и от бизнесмена Иво Прокопиев. Фирмата му „Алтея", е една от основните от обръча на Ахмед Доган. Хасанов вилнее в горите на Омуртаг, Попово и целия Върбишки проход. Бос на дървената мафия в Пернишка област е друг виден активист на ДПС - циганина Найден Димитров. Фирмата му - „Кракра лес" посича дърветата в Ковачевци, Брезник, Трън и Земен. За циганина се носи легенда, че там, където сече, след това и трева не изниква. Няколко фирми с различни модификации на името „Еледжик" секат горите в Ихтиманско. Освен на ДПС, те са близки и на БСП. В момента, една от тези фирми - „Еледжик", дори сече в парк „Витоша, който според законодателството, е в защитена територия. Собствениците са едни от най-щедрите спонсори на бившия президент Георги Първанов. Шефът на кабинета му генерал Никола Колев лично издейства разрешително за уж санитарни цели и нелегално отсечената дървесина масово се изнася в Турция и Гърция. Така, близки до Доган, Прокопиев и Първанов фирми трупат огромни, наистина огромни печалби за сметка на националното богатство. Само за миналата година от страната са изнесени 11 милиона кубика дървесина според официалните данни, а нелегалните количества са в пъти повече, но в тия 11 милиона кубика не са включва дървесината, която отива за вътрешния пазар, като дърва за огрев например.

Питате се как така се оказват заедно Доган, Първанов и Прокопиев? Много просто. Доган винаги е бил близък с Първанов, освен това с грласовете на ДПС Първанов стана президент. Бащата на Прокопиев – Георги е дългогодишен шеф на ловното стопанство „Воден” край Исперих, където Първанов е ловувал още пред години.

 

ДПС е партия, създадена и действаща в България. Българите като цяло не са против турците да имат своя политическа формация и се отнасят толерантно към нея, въпреки някои крайности от страна на лидери в ДПС.

 

ДПС лидерства над българските турци, ДПС в предизборните кампании използва етническата карта, но ДПС никога не е заставало зад идеята за гражданска война или откъсване на цели региони от България. Обяснението е много просто. Лидерите на ДПС, повечето от които имат големи финансови възможности, няма полза от етническо напрежение. В един евентуален етнически сблъсък те рискуват да загубят всичко. Дори не могат да се спасят в Турция, защото там не са долюбвани, нямат връзки и трудно могат да правят бизнес. Нямат и политическо влияние, а тук периодично участват пряко във властта.

 

Кой тогава мъти водите на етническото напрежение в България? Това е големият въпрос, който се налага с все по-страшна сила в последно време.

В доклад на ДАНС от декември 2012 година е записано буквално: Иде ли разгром на България?

 

За първи път в този документ се признава, че новата ситуация в регионите със смесено население, е по някакъв начин продължение на някогашния зловещ план „Зеленият диамант", разработен в лабораториите на ЦРУ. Целта му бе поредното раздробяване на нашата страна и откъсване на територии от Македония и от Тракия, в полза на Гърция и Турция. Вариантът предвижда и разсичане на православната общност в региона чрез Ислямски пояс. Названието на Проекта претърпява няколко метаморфози - от „Мюсюлманска дъга" до „Зелени Балкани" - за благозвучност. С тези имена той е посочван в тайните доклади на „Отворено общество”, изпращани в централата на Джордж Сорос в Ню Йорк.

 

Под благовидната идея за етническа търпимост, структурите на Сорос в България започват реализирането на една стара идея: да се внуши на мюсюлманите у нас, че са репресирани за сметка на християнското население – достатъчна причина за напрежение между християни и мюсюлмани. Чрез беседи, кръгли маси и сборища на помаци-българомохамедани, се насажда турско - ислямския синтез, който идентифицира етноса с религията - мюсюлманин = турчин. Ето защо след 2007 г. към България се насочват потоци евро по европрограми, чрез фондациите на Сорос, за поддържането на т.нар. „етническа търпимост” в България. Спонсорират се проекти за отродяване на помаците и за създаване на настроения срещу православието.

 

Уточнение: В следващите дни ще публикуваме още две части от писмото за етническото напрежение в България.

 



Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13710515
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031