Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.10.2013 20:57 - ПОМАЗАНИЦИТЕ НА ДЯВОЛА ПРЕДАВАТ БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРИТЕ
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 583 Коментари: 0 Гласове:
1



Стоян Костов чрез Marry Jane

И какво им е лошото на емоционалните решения, г-н Орешарски ? Както Ви е известно само психопатите са с кастрирани емоции . Когато в училище учим поезията на Вазов и Ботев и пишем есета и литературни анализи , ни учат ,че емоцията , особено патриотичната, е нещо прекрасно . Сега Вие ни учите ,че емоциите са нещо лошо. Ами, защо не смените училищната програма и вместо поезията на нашите велики Българи не изучаваме катехизиса на капиталиста - прагматик и рационален психопат?? Защо изобщо е цялото лицемерие и циврене в училище??? Защо е цялото тръшкане и патриотични ритуали по празници , полагане на венци пред героите, гръмки лозунги и клетви в родолюбие, когато Вие днес , от висотата на вашия пост, ни казвате,че емоцията е нещо лошо и единственото, което трябва да ни води е студеният разум и търговски прагматизъм ?
 На Вас май и земя колкото една човешка длан Ви е твърде голяма и искате да я окастрите още и да довършите това , което Великите сили навремето не са успели заради хора като генерал Вазов и други знайни и незнайни български герои оставили костите си по бойните полета...
 Когато нашите деди са загивали на Шипка, са загивали с емоция и тая емоция е била да запазят България на цената на живота си . А като кажем България, веднага асоциираме с нашата земя, която Вие се каните да продадете на чужди спекуланти. Една държава включва три компонента: народ, територия и власт, като земята е необходимо условие за съществуването на останалите два. Народ без територия е като дърво без корен ,а Вие самият знаете как един последващ лобистки закон може да промени статута на купената от чужденци земеделска земя и да се окажем ние чужденци в собствената си държава. И това не е емоция ,а реална заплаха . Ако ние чакаме някой друг да прояви емоция по отношение на нашата земя, трябва да знаем,че това няма да се случи и спекулантите няма да заронят сълзи за земята напоена с кръвта на нашите деди. В техните гърди българско сърце не бие .
 Аз даже нямам идея защо изобщо сме се освобождавали и сме давали толкова жертви когато Вие днес ще свършите онова , което дори поробителите ни и Великите сили не са успели: ще разкъсате земята ни и ще я разпродадете ни на парче. Добре помислете преди да ставате за позор и посмешище пред историята ! Никакви международни договори не могат да стоят над суверенитета и териториалната цялост на България. И ако сега се аргументирате със закони, аз мога да Ви кажа,че законът е не само буква, но и дух и че ако един закон противоречи на морала и интересите на България , ние сме длъжни да НЕ го спазваме.
 Вие днес творите история и един ден ще бъдете съдени от поколенията , ако изобщо останат поколения.
 Изгонени от земята си , евреите са въздишали край реките на Вавилон и отвръщали на поробителите си, които ги карали да изпеят нещо:
 "Как да пеем песни върху чужда земя ?"
 Помнете,че решението , което ще вземете относно българската земя е най-отговорното в цялата ни повече от 1300 годишна история !


Орешарски: Решението за мораториума ще бъде преразгледано
Той коментира, че това "емоционално" решение на българския парламент, не е работещо и подчерта, че не може да става дума за преразглеждане на договора за присъединяване на България към ЕС

http://www.vesti.bg/bulgaria/politika/oresharski-shte-prerazgledame-reshenieto-za-moratoriuma-5996799

Решението за удължаване на мораториума за продажба на земеделски земи на чужденци ще бъде преразгледано. Това обяви в Брюксел премиерът Пламен Орешарски, съобщи БНР.

Той не се ангажира със срокове и без да посочва процедурата, по която ще стане това:

"Ще намерим начин да преразгледаме това решение, това е едно лошо решение, което според мен е плод на политическа емоция, а не на рационален подход". Орешарски каза това при пристигането си на работния обяд на Партията на европейските социалисти, домакин на който е нейният лидер Сергей Станишев.

Той също коментира, че това "емоционално" решение на българския парламент не е работещо. Подчерта също, че не може да става дума за преразглеждане на договора за присъединяване на България към ЕС:

"Ако някой иска да отворим договора за членство, трябва да го каже ясно и да каже кой поема отговорността за това. Защото нали добре знаете, че всяка една страна в Европа има своите загрижености и тревоги. Например някои ще поставят искането за ограничаване на правата на български граждани за достъп до пазара на труда, в Англия или в Холандия или някъде другаде. Друга страна ще постави втори въпрос, трети въпрос, къде приключваме".

И Пламен Орешарски, и Сергей Станишев заявиха, че имат намерение да привлекат вниманието на европейските лидери към проблемите ни с бежанците и да поискат повече солидарност.

Следващата седмица левицата ще предложи в Народното събрание законопроект, свързан с продажбата на българска земя на чужденци, съобщи пред български журналисти в Брюксел председателят на БСП и на Партията на европейските социалисти (ПЕС) Сергей Станишев.

По повод утвърденото от народните представители удължаване до 2020 г. на мораториума за продажбата на земя на чужденци той уточни, че предложението на Коалиция за България е било да бъде намерено работещо решение. Подготвили сме проект на закон по отношение на земята и ще го съгласуваме с другите парламентарни групи, съобразен с опита на другите държави в ЕС, който би въвел условия за покупката на земя, допълни той.

По неговите думи се предлага например изискване за уседналост в България в срок от пет години за граждани на ЕС, за да станат собственици на българска земя. Вярвам, че следващата седмица този законопроект ще може да бъде внесен, заяви Станишев.

Пред журналистите в Брюксел коментар по темата с мораториума за продажба на земя на чужденци направи и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Популизмът, внесен в Народното събрание от "Атака", както и това, че председателите на БСП и на ДПС обвързаха своето управление с тази партия, направи така, че всички да се подведем по всеобщата лудост, заяви той.




Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13710300
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031