Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.10.2013 12:48 - Ташева кръстоса шпага с Казак за кризата с бежанците у нас
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 331 Коментари: 0 Гласове:
0



Ташева кръстоса шпага с Казак за кризата с бежанците у нас
БСП и ДПС са категорично за КСНС за сирийците
Публикувано: 22 окт. 2013, 09:52 | Обновено: 22 окт. 2013,
 
София, България

http://www.blitz.bg/news/article/228976


Острието на "Атака" по темата "бежанци" Магдалена Ташева кръстоса шпага с депутата от ДПС Четин Казак по темата със сирийците у нас.
"Гневът е справедлив, той е и на българският народ. Правителството бяга от упражняването на власт. Ние даваме убежище на хора, които бягат, но никой в Турция не заплашва живота на тези хора. Всеки който преминава по друг начин границата освен през ГКПП-тата извършва престъпление, което автоматично трябва да им отнема статут. Тези джихадисти трябва да се връщат обратно в Турция. Турция няма право да изхвърля това население в България, те трябва да бъдат екстрадирани в Турция и да ги приемат обратно", посочи Ташева пред Нова тв.

 Тя твърди, че ГЕРБ, БСП и ДПС гласуват единодушно против проекторешенията на "Атака", включително това за затваряне на границите за бежанци.

  "Бившият министър Николай Младенов помагаше на арабин да трафикира араби в страната ни с помощта на ГЕРБ. На 21 септември 2012 година, когато никой нямаше представа, че ГЕРБ ще бъдат свалени от власт и говорител на Сирийската свободна армия поиска да се даде територия от Странджа, от обезлюдените села, за да се направи бежански лагер", посочи Ташева. Според нея хората, които влизат в страната са членове на Свободната сирийска армия.

 Твърденията на г-жа Ташева са несъстоятелни. Тези хора идват у нас с децата си, това са цивилни бежанци, коментира Четин Казак. той допълни, че това е обичайната риторика на "Атака", с която партията на Сидеров печели привърженици.

 Защо тези бежанци не бягат в страни, които са близки до тяхната вяра, а са тръгнали към Европа, запита риторично Ташева.

 Според Казак, необходимо е да се свика КСНС при президента по темата и да се изгради национална стратегия.

 "В момента нашата граница се охранява по всички правила. Никой досега не е очаквал потокът от бежанци да е такъв. Тук президентът трябва да вземе категорична позиция, да свика Консултативния съвет и да нареди какво да се прави оттук нататък", смята и депутатът от "Коалиция за България" Атанас Пъдев.

 "Не можем да върнем бежанци, защото те не са стока, ние трябва да се справим адекватно", допълни народният избраник.

 "Наблюдаваме отказ от прилагане на закона. Правителството действа подмолно. Пропускането на бежанци към страната ни трябва да се прекрати", заяви в заключение Магдалена Ташева.

 Важно е конкретния момент да се действа адекватно, каза депутатът от ГЕРБ Веселин Вучков.




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13764684
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930