Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.10.2013 21:56 - Китайски начин за първа помощ при мозъчен удар (инсулт)
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 1084 Коментари: 1 Гласове:
1



Ognyan Minchev · 1 975 последователи
преди 2 часа ·
https://www.facebook.com/ognyan.minchev.3/posts/10201607002070621

Martin Sacharieff Китайски начин за първа помощ при мозъчен удар (инсулт)

 Това е един начин от китайската медицина за първа помощ при инсулт. Прочетете го и разпространете това писмо, за да може този съвет да помогне някому да оцелее! Отделете малко време и го прочетете! Не знаете, дали нечий живот няма да зависи от Вас. При инсулт капилярите на мозъка постепенно се разкъсват. Необходими са обездвижване и спешна помощ на мястото, където е бил срива (удара). Тези съвети ще ви помогнат да спасите живота на някого!
 1. Запазете спокойствие! Независимо от това, къде се намира пострадалият, не го премествайте (движете). Защото ако преместите болния, капилярите могат да се спукат, и ще има кръвоизлив в мозъка! Внимателно и бавно сложете пострадалият да седне, за да се предотврати повторно падане на земята и след това може да започнете това, за което говорим тук - самостоятелно кръвопускане.
 2. Ако в дома си имате игла за спринцовка, ще бъде най-добре. Ако нямате - шевни или други игли също ще свършат работа.
 3. Стерилизирайте острието на иглата над огън - на запалка, свещ или газов котлон - и след това пробийте върховете на всичките 10 пръста на ръцете.
 4. Няма специфични акупунктурни точки! Само убождайте на милиметър от нокътя.
 5. Убодете така, че да потече кръв.
 6. Ако не започва да капе кръв, стискайте (изстисквайте) около пробива с пръстите си.
 7. Когато всичките 10 пръсти изкървят по капка кръв с големина на грахово зърно , изчакайте няколко минути - ще видите, че жертвата ще се съвземе!
 8. Ако устата на жертвата е изкривена в спазъм – дръпнете и масажирайте ушите му, докато станат червени – ясен признак, че към тях приижда кръв.
 9. Убодете всяко ухо в меката част по два пъти - по две капки кръв от всяко лобче. Няколко минути по-късно устата на пострадалия вече няма да е изкривена /крампирана/ и той ще да дойде на себе си.
 10. Изчакайте, докато пациентът се върне към нормалното си състояние, без никакви необичайни симптоми, а след това го изпратете в болница. В противен случай, ако преди тези процедури бъде откаран в болница с линейка на бърза помощ, от друсането при пътуването може капилярите в мозъка на жертвата се разкъсат. Ако човекът вече може да върви сам, той ще благодари на Бог, че е спасен!

 През 1979 г. бях на обучение в Fung-GAAP - колеж в Тай Чунг. Бях в клас, когато един учител дотича в моята класна стая и каза развълнувано, "Госпожо Лиу, по-бързо, нашият лидер е с инсулт!".
 Веднага отидох на третия етаж. Когато видях нашия ръководител г-н Чен Фу Тиан, той бе блед, речта му бе неясна, устата му беше изкривена - всички симптоми на инсулт. Веднага помолих един от студентите – стажанти да донесе спринцовка с игла веднага, която след това използвах да набода във всичките 10 пръста на г-н Чен. След няколко минути, когато всичките 10 пръста почна кървене (капка, с големина на грахово зърно), лицето на г-н Чен възстанови цвета си и чувствителност се появи в очите му. Но устата му беше все още изкривена. Така че издърпах ушите му, за да се напълнят с кръв и когато станаха червени, ги убодох в меката част. Когато и на двете лобчета на ушите се появиха капки кръв, стана едно чудо. За 4-5 минути формата на устата му се върна към нормалното и речта му стана ясна.
 Ние позволихме да се отпусне малко и дори чаша горещ чай да изпие и след това му помогнахме надолу по стълбите, за да го откарахме в болницата. Той лежа там една нощ и бе освободен на следващия ден, да се върне в училище да преподава!
 Всичко работеше добре. Не е имало реакции, въпреки че обикновено при инсулт жертвите страдат от непоправими разкъсвания на капилярите на мозъка по пътя към болницата. При тези инциденти болният много трудно ще се възстанови.
 Ако всички ние помним това кръвопускане като метод и започнем процеса на спасяване веднага, за кратко време жертвите ще бъдат върнати до 100% нормалност.
 Ако е възможно, моля да разпространите статията, след като сте я прочели, за да знаят и други! Това може да помогне на нечий живот.

http://www.lekar.bg/news-17/info-1376/.Три.стъпки,.които.спасяват.живот.при.ИНСУЛТ/




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. magnoliya - Благодаря ти за интересния и пол...
17.10.2013 13:23
Благодаря ти за интересния и полезен постинг!
Ще го изпратя на всички мои приятелки. Дано не се наложи, но ако някой има нужда от помощ, да успеем да помогнем.
Приятен ден!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13709571
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031