Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.10.2013 11:08 - Майката и бебето от Габрово умрели заради 300 лева
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 435 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 11.10.2013 11:13


Майката и бебето от Габрово умрели заради 300 лева
 10.10.2013  08:01    26    51803   

http://www.vsekiden.com/141603

 
Автор: Vsekiden.com
Докторите не обърнали внимание на Деси цяла седмица, защото отказала да цака „такса екип"
 
Иванина още не знае за смъртта на майка си
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
 
 26    08:01
Майка и бебе издъхнаха мистериозно след раждане


30-годишната Десислава Манолова и нейното бебе са починали заради лекарска лакомия. Медиците не са обърнали достатъчно внимание на родилката, защото семейството не се бръкнало за 300 лева подкуп, научи „Всеки ден" от разследващите трагичния случай.



Рушветът, разбира се, бил маскиран като избор на екип, което е практика в почти всички болници. Лекарите поискали от семейството парите, които те обаче нямали, за да дадат. Затова и Деси била държана една седмица в болницата в Габрово, без никой да й обърне внимание. Деси влиза в болницата на 12 септември заради преносване на плода. До 25 септември бъдещата майка е била в добро състояние, същия ден й направили тест с вливания, който да установи състоянието на бебето. Повторили го три пъти, поне така твърдят медиците.



Версията на семейството на Деси е друга. Според близките на Манолова това не били никакви тестове, а обикновени вливания, с които да предизвикат раждане. Пациенти от същото отделение, които са станали свидетели на трагедията, разкриха, че лекарите на няколко пъти направили намек на семейството, че трябва да се бръкне с 300 лева за избор на екип. Иначе нямало кой да й обърне внимание, защото всички били „заети". Семейството обаче не успяло да донесе парите достатъчно бързо, те просто ги нямали.



На 25 септември дежурният лекар прегледал Манолова и установил, че е с 38,3 градуса температура и състоянието й се влошава. Раждането обаче започнало по естествен път и на 26 септември около 13 ч. се появило бебето. То поело въздух, но починало няколко часа по-късно. Мненията на гинеколозите дали преносването е причина за смъртта на бебето, се разминават. Едни твърдят, че израждане на родилка с температура не е приемливо, други смятат, че това не е проблем. Истината обаче е, че жената е била с температура няколко дни преди раждането, което е индикация за инфекция.



След раждането Деси била вкарана в реанимацията със зловещ сепсис и увреждане на черния дроб. Заради влошеното състояние тя била откарана в болница в Плевен. Лекарите, които я приели там, били втрещени от тежкото й състояние. Те не можели да си представят как може да се стигне до такава инфекция, ако си лежал в болница. За съжаление младата майка издъхва на 4 октомври.



„Учудващо" началникът на реанимацията в болницата в Плевен проф. Радко Радев е изчезнал вдън земя. Според едни той е в отпуска, други твърдят, че е заминал на медицински форум. И докато директорът се укрива, едно почернено семейство, вместо да купува бебешка количка, си избира ковчези. Първото дете на семейството - малката Иванина, никога повече няма да прегърне майка си, таткото Станислав пък така и не е видял починалото си момченце. Тази трагедия е можело да бъде предотвратена, убедени са техни съседи.



                МОЯТ КОМЕНТАР: 

                        Прехвърлих тук тази публикация, защото това не е инцидент, а типичен случай  в болниците. В Пловдив също е така. От екипа на опериращия лекар, след като той излезнал, казали за девер ми пред него самия, че този човек от тук не трябва да излезне жив. Девер ми казал на жена си да предаде тези думи на лекуващия го хирург и тя изпълнила желанието му.  Хирургът, обаче, казал, че те са колеги и няма страшно. Девер ми е помислил, че от екипа  са завидяли на опериращия лекар, заради успешната операция и не е осигурил дажбата на хората от екипа. Затова го докараха в ковчег.
                        Мой братовчед също си отиде поради тази причина. Когато запитах жена му дали е платила някаква сума, тя отговори, че не са й поискали. Хирургът обещал, че ще излекуват и ще е добре, но...го докараха в ковчег. Не са му дали на ръка.
                        Моя съученичка от прогимназията беше санитарка в хирургията и ми каза веднъж, че този, който идва без осигуровка и без пари в джоба, го връщат в ковчег.
                        Искат кръв, искат памперси...Санитарките давали памперсите в аптеката на по-ниска цена, за да си докарат допълнително парички. Болният да мре.Обират каквото му донесат. Вземат пари, че уж ще се погрижат за болния, но...нямам думи.
                         Още през осемдесетте години бях във военна болница  и там ми изписваха някакви лекарства, които не ми даваха. След години се наложи да бъда в една провинциална болница и ми изписваха няколко вида лекарства, от които не ми даваха нито едно, но го разбрах едва, когато ме изписваха. Подписах им и не реагирах, защото вече зная какво ще им дойде от Господ Бог, Който иска милост....
                         Но, така ли трябва да бъде ?!  В Стария завет пише, че страх от Бога е всичкото на човека. Новият завет ни разкри ЛЮБОВТА, но който не може да изпитва любов, поне да има страх от Бога, защото Той е невидим, но действащ неспирно Съдия.


Тагове:   убийци,   лекари,   безбожни,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13761358
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930