Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.09.2013 07:13 - Любопитно! Храни наподобяват човешки органи и ги лекуват!
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 648 Коментари: 0 Гласове:
0




Сеп
Любопитно! Храни наподобяват човешки органи и ги лекуват!
Публикувано  от Гинка Чилова  в Четвъртък, 19 Септември 2013  в Здраве

 
http://www.med-i-center.com/blogini/entry/5201-любопитно-храни-наподобяват-човешки-органи-и-ги-лекуват-1#.UjmgkY-hrAg.facebook


Всички сме чували израза “Ти си това, което ядеш”. И това не е случайно появил се израз през вековете. Защото има няколко храни, които изключително много приличат по форма на даден орган от нашето тяло. И което е още по-интересно: именно за този орган е полезен. Като ореховата ядка. Забелязвали ли сте колко много прилича на човешкия мозък. А за какво най-много са полезни орехите? За силна памет разбира се. И това не е частен случай, Вижте и другите продукти с интересна форма и полезни свойства:

Очи като…моркови
 Или е по-точно да кажем, че морковите са като очите ни. Ако не вярвате, разрежете един морков на две и огледайте хубаво сърцевината му. Не ви ли прилича на око, с ирис и всичко? А що се отнася до ползите, морковите са чудесно средство за засилване именно на зрението.

Орех и мозък
Орехът се доближава невероятно много до външния вид на мозъка с неговите бразди и форма като две полукълба. А това, че се смятат за храна за мозъка не е никак случайно, тъй като в ядката се съдържа висока концентрация на йод плюс омега-з полиненаситени мастни киселини, които поддържат нормалното функциониране на органа.

Костите като целина
 Стъблата на целината уникално много приличат на кости, а и са много полезни за тяхната здравина, заради съдържанието си на силиций, който е естествен регулатор на костната минерализация.

Авокадото и матката
 Разрязано, авокадото прилича много на женския орган, а приемано редовно то пази женското репродуктивно здраве. В зеленият плод има високо съдържание на фолиева киселина, която значително намалява риска от цервикална дисплазия.

Миди и тестиси
 Според редица изследвания мидите се оказват много полезни за мъжките полови жлези. В морските дарове има високо съдържание на фолиева киселина и цинк, чието оптимално приемане може да подобрят качеството на спермата.

Грейпфрутът и гърдите
 Голяма прилика има и между грейпфрута и женските гърди. А пък съдържанието на този уникален цитрусов плод, ги пази здрави и пречат на образуването на ракови клетки в гърдите – болест, която е като чума за съвременната жена.

Доматите приличат на…сърцето
 Ако разрежете един домат на две, ще видите че вътрешността му уникално много прилича на човешкото сърце – с множеството “камери”, на които е разделен, той се доближава максимално до структурата на този орган. А както знаем доматите са много полезни. Високото съдържание на липокен, пази сърцето от сърдечни болести, както и от ракови образувания. Добавяйки малко зехтин или авокадо, усвояването на въпросното вещество се увеличава с десет пъти по-бързо.

 
 Last modified в Четвъртък, 19 Септември 2013


Тагове:   органи,   храни,   лекуват,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13762660
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930