Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.07.2013 20:47 - НЕШКА РОБЕВА ЗА ПОЛИТИКАТА И ДЕПУТАТИТЕ
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 1439 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 27.07.2013 21:13

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Една умна, кадърна, талантлива и доказала се жена за състоянието в България:

https://www.youtube.com/watch?v=RKUV8lPC_78&feature=endscreen




НС сборище на инфантили, партиините субсидии цинизъм! Нешка Робева София България

   
hristobotev3·

   Публикувано в 28.05.2013

Нешка Робева: Не сме хора готови за демокрация Това НС продължава традицията от предишното НС. Игрите, които се играят са елементарни и грозни, грозни, а поведението на нашите народни представители трябва да бъде коренно променено. Те са хората, които възпитават нацията. Аз когато ги гледам имам чувството, че това е сборище на някакви инфантили, които са си повярвали -- хуморът им е плосък, съжалявам, че трябва да го кажа. И какво значи непрекъснато двама души да се стрелят - Сергей Станишев - Бойко Борисов
За мен е крайъгълен камък - решението да отпаднат субсидиите на партиите или поне не в тези размери... дали ГЕРБ, дали БСП, дали СДС -- те можеха всички да се обединят срещу ГЕРБ при вдигането им, значи са се съгласили, имали са мнозинство, а сега трябва да предложат да се намалят тези пари. Това е цинизъм, наистина цинизъм - не може спортът да се издържа от членски внос, децата -- трябва да спортуват, това е задължително за тяхното здраве, за тяхното развитие и тия деца плащат членски внос, а видиш ли оня партиец, нали оня партизанин, който гледа да се отърка около някоя партия, която е на власт - няма да си плаща членски внос, ама ще чака да го назначат на държавна служба. Ами да си се издържат партиите от партиен и членски внос.
Политиците трябва да престанат да ни играят лошо театро. Българинът мрази богатия човек, мрази го, защото в неговия спомен е закодиран онзи чорбаджия, изедник, за който говори и Любен Каравелов -- чорбаджилъкът, нали и Ботев пише чорбаджии и турци. Българинът мрази богатия човек, независимо, че сега нещата са доста по- различни, но повече от богатия човек, той мрази интелигентния човек. За него интелигентния човек е необясним -- хем не е толкова богат, пък хем е повече от него. Как така?. Докато нашата интелигенция е набутана в ъгъла, докато нашата научна интелигенция е поставена в положението да бъде наричана "феодални старчета", да се съкращава бюджетът на висшите ни учебни заведение, непрекъснато да се правят уж някакви реформи, да бутат невежите, неосъществени хора напред, на ръководни места -- ние няма да се измъкнем от блатото. Така че най -- голямата беда е страхът, необразоваността, а бедността вече е следствие.
Българинът бързо приема чужденеца, но себе си не може да приеме. Няма приятели между българите -- те винаги гръмогласят един срещу друг. Това пише Константин Иречек 1880 г. България има 2 млн. населени, разделено на три групи: бивши министри, сегашни министри, бъдещи министри, пише още знаменития изследовател и приятел на България.
Тоест ние не се променяме, ние се променяме само тогава, когато чаталът е на врата ни, т.е. ние не сме хора, колкото и да ми е трудно да го кажа - ние не сме хора готови за демокрация. /БГНЕС





Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13751153
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930