Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.07.2013 22:19 - Как и защо да спрем кафето
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 1197 Коментари: 0 Гласове:
0



 http://gotvach.bg/n5-35616-Как_и_защо_да_спрем_кафето

Дори след като сте били пристрастени към кафето години наред, можете да спрете да го пиете и ще се изненадате от резултатите. Обикновено хората, които пият кафе, не се ограничават с една и дори с две чаши през деня.

За да останат по-дълго време в кондиция, те изпиват три, четири или повече чаши, без да се замислят за това как се отразява такова количество кафе на организма им.

Много хора не могат да се събудят без кафе и не могат да са напълно работоспособни, ако не изпиват от време на време по някоя разсънваща доза от топлата напитка. Но понякога пиенето на много кафе води до болки в коленете. Този проблем се споделя от много хора.
 

Кафето се отказва най-бързо като цигарите – от раз. Първият ден без кафе е доста труден. Човек усеща главоболие и отпадналост, защото изпитва остра нужда от разсънващата напитка.

На втория ден е доста по-лесно, а на третия се усеща съвсем лека умора. И точно на третия ден болките в коленете, ако човек страда от такива вследствие на употребата на много кафе, започват да изчезват.

На петия ден се усеща много голяма разлика. Тогава болките в коленете вече са само спомен. Освен това чувството за тревога изчезва и човек усеща позитивна нагласа.
 

Въпреки че много хора твърдят, че щом изпият сутрешното си кафе, се зареждат с енергия и позитивизъм, прекаляването с кафето води до излишна напрегнатост и чувство за тревога.

Това, което е най-липсващата съставка, когато спрете да пиете кафе, е вкусът и ароматът му, които са наистина вълшебни. За да не се измъчвате, можете да пиете кафе без кофеин, за да не се лишавате от вкуса и аромата на топлата напитка.

Само за пет дни след спирането на кафето ще усетите голяма разлика спрямо това, което сте усещали преди. Но ако смятате, че имате нужда от нещо енергизиращо и разсънващо рано сутрин или следобед, пийте черен или зелен чай. Те съдържат голямо количество вещества, които действат точно кафето.

А ако пък съвсем не можете без кафе, пийте мляко с кафе, като слагате съвсем малко кафе в топлото мляко, колкото да ви замирише на любимата напитка.


Тагове:   кафето,   да спрем,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13751359
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930