Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.06.2013 20:52 - НАД ВСИЧКИ АРХАНГЕЛСКИ ЧИНОВЕ ЦАРУВА ПРЕСВЕТАТА ДЕВА МАРИЯ
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: Коментари: Гласове:
0



Den Na
Над всички архангелски чинове царува Пресветата Дева Мария. Целият събор небесни Духове е озарен от сиянието на Нейната слава и Я възхвалява и Я превъзнася. Но Божията Майка и на високия си престол не забравя Своите земнородни чеда. Тя ги обича и благославя. Нейният нежен поглед ги наблюдава по всичките им пътища. Кой може да измери дълбините на Нейната любов? Когато Й се молиш,- казва Ангелът,- аз възнасям към Нейния престол твоите желания и просби. Нима ти не чевстваш, как в същия онзи миг росата на благодатта оросява и оживотворява твоята душа? Дори само мисълта за Пресветата Дева Мария прогонва от сърцето всяко униние, всяка скръб. Тя изпраща Своето благословение върху всички, които прибягват към Нейната закрила, към Нейния покров. Благодатни дарове на Нейните благословения са чистите помисли, святите желания, небесните надежди, сърдечната радост, просвещението на ума, святостта на волята. Тогава, когато Тя е стояла при кръста на Своя Син, благодатната сила на изкуплението от сърцето на умиращия Иисус се изливала в сърцето на Неговата Божесвена Майка. Нейното сърце- това непорочно сърце- се разтворило, за да прегърне с любовта си всички вярващи. Така това свято сърце става извор на блажен живот.
 Молитвата към Божията Майка е толкова необходима за твоята душа, колкото е необходимо дишането за тялотот ти. Благодатта е животът на твоята душа, но благодатта ти се изпраща по ходатайството на Пресвета Богородица. Тя е твоят покров, твоята закрила, Тя те подготвя за небесния живот, Тя те храни с благословенията на Своя Син, както някога е кърмила Иисуса Христа с млякото Си. От ранна утрин, след като се събудиш, възнасяй молитвите си към Пресвятата Богоматер. Не забравяй, че след като се събудиш, Тя желае да чуе твоя глас, гласа на горещата любов на твоето сърце. Във всичките си молитви прибягвай към застъпничеството на Божията майка. През деня, от време на време, издигай очите си към небето и се обръщай с молитвен зов към Божията Майка. Ако врагът иска да те въвлече в безчестие, притечи се към Божията Майка за закрила. Ето, душевната ти бодрост често отслабва, смъртна немощ обхваща сърцето ти- обърни се в такъв случай към Божията Майка, с вяра прибегни към Нейната закрила и Тя ще излекува всички твои болки. Могъществото й е равно на Нейната любов, а любовта Й надминава всичко, което може да си представи човешкият ум. Какви похвали само, какви благодарения Й принасят Ангелските ликове, които обкръжават Нейния престол! Към хармоничните песни на тези ликове се присъединяват молитвите на земните странници, в чиито глас Царицата небесна винаги милосърдно се вслушва. Ти знаеш ли кое е Нейното най- горещо желание?- да те види на небето заедно със Себе си. Но дори и на земята заради сърдечното си благочестие, заради горещите си молитви, ти ще можеш да се сгряваш от лъчите на Нейната светлина, да се услаждаш от Нейната любов и да се величаеш с красотата на Нейните съвършенства. Присъедини се към небесните жители и благославяй заедно с тях Божията Майка. Ето, всичко те кара да Й се покланяш: небето и земята възвестяват Нейната слава, Отецът, Синът и Светият Дух свидетелстват за Нея. Нека във всички векове да бъде слава, поклонение благодарение на Майката на Иисуса, на нашата Владичица.
 Вслушай се в нашето славословие, Пресвята Майко Божия! Вслушай се в нашето славословие, Царице на небето и земята: ние Те благославяме и прославяме, ние Ти принасяме нашите сърдечни похвали. Ти, спасение на тези, които Те призовават, прибежище на грешните, застъпничество за християните, утеха за скръбните, блаженство за избраните, упование на хората, вслушай се в нашите молитви и ни яви милосърдието Си, спаси грешника който пада в нозете Ти. Нека кръвта, която Твоят Божествен Син е пролял на Кръста, да очисти нашите грехове. Ти си майката на сираците и на бедните, а той, грешникът, е и беден, и осиротял. Неговото истинско блаженство, както той смята, е- мислено да се издигне към подножието на Твоя престол и да Те нарича своя майка. Колко сладостно и колко утешително е това Твое име, което дарява грешника с радостна надежда! Не ще престанем да Те благославяме, да се притичваме към Теб със същата любов и надежда! Ти ще ни чуеш, защото Ти обичаш изповедниците на Твоя Син и им разкриваш сърцето Си, за да намират те там прибежище и утеха за себе си. Нека во веки да бъде благословено сърцето на Пречистата Дева Мария- съкровище на всяка благодат и на всички блажени съвършенства.
 Двадесет и втори ден, “Размисли на християнина, посветени на Ангела- пазител”, православно издателство “Витезда”




Гласувай:



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13763852
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930