Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.05.2013 07:20 - Тамплиери, архонти и масони искат да строят православен храм на р. Йордан
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 490 Коментари: 0 Гласове:
0



Тамплиери, архонти и масони искат да строят православен храм на р. Йордан
  http://dveri.bg/x4q9q
 
 Неделя, 19 Май 2013 20:48
 Автор: Двери

През почивните дни в Равда се проведе международна сбирка на тамплиери от целия свят. Тя беше председателствана от Румен Ралчев, висш масон и глава на тамплиерската организация у нас. През двата дни със специална, закрита за медиите церемония, в редиците на организацията бяха посветени 40 мъже и жени. Сред присъстващите се открояваха и български архонти като Иван Кочев-Чомбе, които съвместяват членство във всички подобни тайни организации.

Рекламната кампания на тамплиерите за срещата им премина под мотото на православието. Главният масон и тамплиер Румен Ралчев се оплака, че тамплиерите дарявали много средства за храмове и манастири, а от църквата после отказвали да ги осветят, понеже "било неудобно". Вземат парите, а после казват, че сме католици, възмущават се от ордена. Ралчев се надява, че при новия патриарх Неофит отношението на Църквата към тях ще се промени, "понеже той е по-широко скроен". "Църквата просто трябва да приеме помощта ни", твърди топ-масонът и тамплиер Ралчев. Относно идеологията на организацията той заяви, че орденът не е масонска ложа, но в него членуват масони и представители на най-различни други подобни организации и че освен това "не се конкурира с Църквата". Надежда на тамплиерите вероятно вдъхва и признаването на архонтите от Св. Синод на БПЦ през изминалата година под натиска на Пловдивския митрополит.  

Тамплиерите рекламират себе си като "християнски рицари" и експлоатират активно религиозната тематика. На срещата в Равда беше обявено, че искат да строят православен български параклис на брега на р. Йордан, на територията на Кралство Йордания, и отделиха 25 хиляди евро за земята и строежа му. Освен това посмъртно ще приемат за рицари на ордена 14 хил. старозагорци, убити от турците през 1877 г. Тамплиерите са недоволни, че от Църквата засега не откликват положително на инициативата им за канонизация на старозагорците и се заканват да "оглавят общонародна подписка".

Интересна информация беше изнесена и за дейността на организацията в българските училища. Стана ясно, че "след разговори с директорите" в някои училища стартира програмата "Млад рицар", където тамплиерите плащат на учител, който да занимава децата с "основни религиозни практики, история и християнство".

През изминалите години тамплиерите се ползваха с откритата подкрепа на Старозагорския митр. Галактион и дори имаха православен свещеник за капелан. След отрицателната реакция на българските православни християни публичната подкрепа на църковнослужители към тамплиерите беше ограничена.

За разлика от другите поместни православни църкви БПЦ все още не се е произнесла официално по въпроса за масонските и тамплиерските организации. След "рицарско ръкоположение" в православен храм на Доростолска епархия нашите митрополити изпратиха единствено окръжно до всички свещенослужители, забранявайки им да присъстват в богослужебни одежди на церемонии на други религиозни организации. Московска патриаршия официално обяви през 2010 г., че православните християни не могат да членуват в тамплиерски ордени и в други сходни общества, независимо дали те се афишират като "православни". Аналогична позиция има и Гръцката православна църква.

На снимката: архонт Иван Кочев-Чомбе в амплоа на тамплиер на сбирката в Равда, но в "архонтска мантия".




Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13748864
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930