Постинг
13.03.2013 21:50 -
Несъвместими хранителни комбинации
http://www.videlei.com/info/?e=154
Киселото мляко е несъвместимо с: риба, месо, сирене, нишестени продукти, кисели плодове.
• Прясното мляко е несъвместимо с: риба, месо, извара, кисели плодове, череши, пъпеши и дини, хляб с мая.
• Картофите, доматите и патладжаните са несъвместими с: краставици, кисело мляко и прясно мляко.
• Яйцата са несъвместими с: прясно мляко, кисело мляко, месо, риба, сирене, банани (т.е. яйца на очи с кисело мляко, омлет със сирене или омлет със шунка са неподходящи комбинации).
• Лимоните са несъвместими с: кисело и прясно мляко, домати, краставици.
• Пъпешите и дините трябва да се ядат самостоятелно и ако това е неизпълнимо, да не се ядат изобщо.
• Медът никога не трябва да се подлага на термична обработка. Дори ако се използва за подсладител на топли напитки, трябва да се изчака те да изстинат до температура позволяваща консумацията им и тогава да се добави меда.
• Ледените напитки гасят храносмилателния огън, особено ако се пият по време на хранене.
* * *
• Необходимо е да има най-малко 4 часов интервал между отделните хранения.
• Не пийте вода един час преди и един час след храна. Желателно е да пиете по малко със самото хранене.
• Не яжте по много различни неща в едно хранене.
• Ако чувствате тежест или умора след хранене, това означава, че правите грешка. Яжте според капацитета на собствените си храносмилателни възможности.
• Не смесвайте плодовете с основното хранене. Или заменете едно от основните хранения с плодове, или ги яжте между храненията (2 часа).
• Необходимо е да има поне около 3 часа между последното хранене и нощния сън.
• Спането през деня, особено веднага след хранене е особено вредно.
• Кратката разходка след хранене спомага храносмилането.
• Не яжте, когато сте развълнувани или потиснати.
• Не яжте, ако не сте гладни.
• Хранете се в чиста и приятна обстановка, без да четете вестник или да гледате телевизия.
• Не яжте на крак.
* Когато храни с различни качества,вкусове,затоплящо или охлаждащо действие и различен следсмилателен ефект се приемат заедно, се потиска храносмилателния огън (агни) и това води до образуване на токсини в организма. Плодовете се разграждат много по-бързо от другата храна,и ако тя е преди тях в стомаха,бива изместена от смилането на плодовете, застоява (пропуска се времето за усвояване на нейните минерали и витамини, които очакват кръвта) и започва процес на загниване.
От: vhi.
Киселото мляко е несъвместимо с: риба, месо, сирене, нишестени продукти, кисели плодове.
• Прясното мляко е несъвместимо с: риба, месо, извара, кисели плодове, череши, пъпеши и дини, хляб с мая.
• Картофите, доматите и патладжаните са несъвместими с: краставици, кисело мляко и прясно мляко.
• Яйцата са несъвместими с: прясно мляко, кисело мляко, месо, риба, сирене, банани (т.е. яйца на очи с кисело мляко, омлет със сирене или омлет със шунка са неподходящи комбинации).
• Лимоните са несъвместими с: кисело и прясно мляко, домати, краставици.
• Пъпешите и дините трябва да се ядат самостоятелно и ако това е неизпълнимо, да не се ядат изобщо.
• Медът никога не трябва да се подлага на термична обработка. Дори ако се използва за подсладител на топли напитки, трябва да се изчака те да изстинат до температура позволяваща консумацията им и тогава да се добави меда.
• Ледените напитки гасят храносмилателния огън, особено ако се пият по време на хранене.
* * *
• Необходимо е да има най-малко 4 часов интервал между отделните хранения.
• Не пийте вода един час преди и един час след храна. Желателно е да пиете по малко със самото хранене.
• Не яжте по много различни неща в едно хранене.
• Ако чувствате тежест или умора след хранене, това означава, че правите грешка. Яжте според капацитета на собствените си храносмилателни възможности.
• Не смесвайте плодовете с основното хранене. Или заменете едно от основните хранения с плодове, или ги яжте между храненията (2 часа).
• Необходимо е да има поне около 3 часа между последното хранене и нощния сън.
• Спането през деня, особено веднага след хранене е особено вредно.
• Кратката разходка след хранене спомага храносмилането.
• Не яжте, когато сте развълнувани или потиснати.
• Не яжте, ако не сте гладни.
• Хранете се в чиста и приятна обстановка, без да четете вестник или да гледате телевизия.
• Не яжте на крак.
* Когато храни с различни качества,вкусове,затоплящо или охлаждащо действие и различен следсмилателен ефект се приемат заедно, се потиска храносмилателния огън (агни) и това води до образуване на токсини в организма. Плодовете се разграждат много по-бързо от другата храна,и ако тя е преди тях в стомаха,бива изместена от смилането на плодовете, застоява (пропуска се времето за усвояване на нейните минерали и витамини, които очакват кръвта) и започва процес на загниване.
От: vhi.
Вълшебните свойства на цитрусовите плодо...
Лечебните сили на боровинката
Здравословно и вкусно в ресторант La Ska...
Лечебните сили на боровинката
Здравословно и вкусно в ресторант La Ska...
Следващ постинг
Предишен постинг
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.