Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.03.2013 07:31 - България се осмели да изгони руския игумен Филип, медиите не се осмеляват да съобщят товат
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 409 Коментари: 0 Гласове:
0



България се осмели да изгони руския игумен Филип, медиите не се осмеляват да съобщят това

България се осмели да изгони руския игумен Филип, медиите не се осмеляват да съобщят товат
 By Иво Инджев ⋅ март 12, 2013 ⋅ Post a comment

Руският игумен Филип, срещу когото 132-ма енориаши написаха писмо заради налагането на разделение по етнически принцип в софийската църква „Свети Николай Мирликийски Чудотворец” ( известна като „руската църква” на булевард „Руски” в столицата), е бил принуден да напусне България.

Събитието, подготвяно от май месец миналата година след серия от дипломатически сигнали от българска страна, най-после се е състояло вчера. Игуменът, чувствайки мощната подкрепа на Кремъл, просто отказваше да се съобрази с исканията на българските власти.

Не питам защо игумен Филип ( най-после) е изгонен. За безобразията му в отношението му към българските вярващи като към втора ръка миряни, медиите вече съобщаваха многократно.

Питам обаче защо сега, след като най-после българската държава си e изпълнила ролята на защитник на българския интерес на суверенната територия на България, такава новина в България няма. Научавате я в този момент от този блог.

На игумен Филип е бил връчен списък с извършените от него нарушения и му е бил даден 30 дневен срок да напусне страната. Руският посланик Юрий Исаков е направил опит да се застъпи за игумена и дори да прескочи йерархията, като направи демарш пряко пред премиера Борисов, но без успех. Имперската му постъпка обаче е предизвикала реакция от страна на българския външен министър Младенов, който в знак на протест е отменил договорена вечеря с пратеника на Кремъл.

Срамува ли се някой в България, че е защитил българския интерес? Или пък медиите все пак са дочули, но предпочитат да се правят на глухи и слепи, както правят например, когато българи протестират с български и европейски знамена против съветската агресивна символика в центъра на София, която няма нищо общо със съвременна Русия, а е надгробен паметник на живото съветско влияние в България, наложено чрез окупация, за която българската съветофилска пета колона държи да благодарим вечно?


Тагове:   смелост,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13751755
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930