Постинг
06.02.2013 14:05 -
3 ГНУСНИ факта ще ви откажат от месото по хипермаркетите (ВИДЕО)
3 ГНУСНИ факта ще ви откажат от месото по хипермаркетите (ВИДЕО)
http://hotarena.net/3-gnusni-fakta-shte-vi-otkajat-ot-mesoto-po-hipermarketite-video#.URAe5RO1e4A.facebook
3 ГНУСНИ факта ще ви откажат от месото по хипермаркетите (ВИДЕО)
Редакторска плесница
Гнусно, долно и тъжно! Такова е положението в родните хипермаркети. Гнусна е храната, долно е отношението, а тъжно е за нас, обикновените потребители.
Тези дни HotArena.net ви „светна“ за една от най-наглите измами в продажбата на месо. Много читатели ни писаха, за да изразят възмущението си, но оказва се, това не е единствената гнусна шашма.
За да тежи повече
Ще ви изненадаме ли, ако ви кажем, че 10-те килограма шунка, които си купихте онзи ден, са всъщност едва 5 кг месо? Или че пилето въобще не тежи 2 кг? Истината е, че масовата практика по хипермаркетите, а и в месарниците, е месото да се инжектира с вода.
Използва се машина, наречена тублер, която инжектира в месото различни субстанции. Шунката често се боцка и с течен пушек или нишесте. Сигурно сте забелязвали как когато се размрази пилето, по кожата му личат ясно много малки дупчици. Именно по това личи, че е било инжектирано с вода, за да тежи повече. А в крайна сметка сте си платили за чиста вода или течен пушек. Колко ли полезно е това?!
Овкусено месо? Не, благодаря!
Когато си търсим охладено месо, винаги се „хвърляме“ на овкусените с всякакви подправки мръвки. Овкусени пилешки крилца, бутчета или шишчета – винаги са много апетитни. Но ако си мислите, че производителите са решили да ги подправят само за да ви улеснят, грешите. Истината е, че това месо вече е тръгнало да се разваля. То е започнало да мирише, срокът на годност е изтекъл и не е годно за консумация. Но когато се подправи със сол и други подправки, вече не му личи. Така вие ядете развалено месо, без да знаете, а на другия ден само се чудите защо имате проблеми със стомаха.
И разбира се – праното месо
„Праното“ месо, за което ви разказахме, е наистина отвратително. Работници в хипермаркет разкриха, че за да няма брак и хвърлено месо, то се „пере“ по специален начин с накисване, за да стане като ново. Виж повече ТУК.
Няма да споменаваме марки на хипермаркети, за да не ни обвини отново някой, че правим платен черен пиар. Освен това горепосочените факти важат и за повечето квартални месарници. Вие сам си преценявате откъде да пазарувате, ние само ви предупреждаваме.
Измамата с Витамин С
Далавера става и с лекарствените продукти, както с Витамин С. Ако човек отиде в аптека и го поиска, по никакъв начин не разбира какво са му продали - дали лекарствен продукт или добавка. А разликата е огромна, категорични са лекари. Витамин С, който е регистриран като лекарствен продукт, е преминал и през иглени уши на контрол. В същото време добавката, която също се нарича „витамин С”, най-често имитирал до подробности опаковката на лекарството, но какво има в него си било загадка, писа „Всеки ден“.
Стела Йорданова
ВИДЕО :
http://www.youtube.com/watch?v=6BhEs3qZWzg&feature=player_embedded
Работници в хипермаркет: Перем месото с накисване, преди да ви го продадем!
http://hotarena.net/rabotnici-v-hipermarket-perem-mesoto-s-nakisvane-predi-da-vi-go-prodadem-vijte-skandalnite-razkritiq
Свежо, розово, апетитно. Така изглежда месото от витрините на всеки един голям супермаркет. Оказва се обаче, че в 90 на сто от магазините предлаганото месо дълго е лежало вкочанено в лед.
Двама студенти, работили в известен хипермаркет разказват, че „перат“ месото с накисване, преди да го пуснат на пазара, научи HotArena.net. А разкритията им направо смразяват кръвта.
„Потребителите си нямат и представа какво ядат. Месото се размразява, после се накисва за известно време с някакъв уж безвреден химикал. После се отцежда добре и става като чисто ново. Дори опитни готвачи могат да бъдат заблудени“, разказват служители.
Залежалите по витрините мръвки пък се мариноват с подправки и масла и отново се връщат в търговската мрежа. Дъхът се убива със специални билки, а клиентите с радост купуват залежалото месо, без дори да подозират какво носят в домовете си.
От най-залежалата животинска стока се прави кайма. Дори готовите кюфтета и кебапчета излизат от нея. Контрол върху пробутването на старо месо за свежо е почти невъзможен. Никой не може да каже колко дълго е било замразено месото, след като премине „специалното“ пране.
Охладените месни продукти са още по-голяма заплаха за здравето на клиентите. Тъй като дори не се съхраняват както трябва.
Затова единствения начин да сте сигурни, че ядете прясно месо е наличието на кръв. В пресните мръвки винаги има кръв, колкото и да ги миете. Докато в замразените само прозрачна течност.
Друг начин да сте поне малко сигурни, че едно месо е прясно, е да си го вземете с кост. Гаранцията не е голяма, но поне има минимален шанс месото да не е престояло прекалено дълго.
Още по-шокиращо е положението с телешкото месо. Внесените от Аржентина или Бразилия мръвки претърпяват такива процедури, че ще ви се изправят косите. За да бъде намалено митото върху него, то се изсушава в специални машини, а след вноса отново минава обработка – поставя се в перални пълни с осолена вода и се върти около 2 часа, докато достигне нормални размери. При това не е съвсем сигурно, че процедурите са безопасни.
„Виждал съм с очите си как се приготвя за изнасяне в магазина подобно телешко. Повярвайте ми, ако всеки консуматор стане свидетел на тази процедура със сигурност ще стане вегетарианец“, разказва един от работниците.
Съветът му е да се купува само българско телешко месо и то задължително с кост, за да сте сигурни, че е прясно. И е най-добре да заложите на кварталната месарница, а не на големите вериги, пишат от „Всеки ден“.
http://hotarena.net/3-gnusni-fakta-shte-vi-otkajat-ot-mesoto-po-hipermarketite-video#.URAe5RO1e4A.facebook
3 ГНУСНИ факта ще ви откажат от месото по хипермаркетите (ВИДЕО)
Редакторска плесница
Гнусно, долно и тъжно! Такова е положението в родните хипермаркети. Гнусна е храната, долно е отношението, а тъжно е за нас, обикновените потребители.
Тези дни HotArena.net ви „светна“ за една от най-наглите измами в продажбата на месо. Много читатели ни писаха, за да изразят възмущението си, но оказва се, това не е единствената гнусна шашма.
За да тежи повече
Ще ви изненадаме ли, ако ви кажем, че 10-те килограма шунка, които си купихте онзи ден, са всъщност едва 5 кг месо? Или че пилето въобще не тежи 2 кг? Истината е, че масовата практика по хипермаркетите, а и в месарниците, е месото да се инжектира с вода.
Използва се машина, наречена тублер, която инжектира в месото различни субстанции. Шунката често се боцка и с течен пушек или нишесте. Сигурно сте забелязвали как когато се размрази пилето, по кожата му личат ясно много малки дупчици. Именно по това личи, че е било инжектирано с вода, за да тежи повече. А в крайна сметка сте си платили за чиста вода или течен пушек. Колко ли полезно е това?!
Овкусено месо? Не, благодаря!
Когато си търсим охладено месо, винаги се „хвърляме“ на овкусените с всякакви подправки мръвки. Овкусени пилешки крилца, бутчета или шишчета – винаги са много апетитни. Но ако си мислите, че производителите са решили да ги подправят само за да ви улеснят, грешите. Истината е, че това месо вече е тръгнало да се разваля. То е започнало да мирише, срокът на годност е изтекъл и не е годно за консумация. Но когато се подправи със сол и други подправки, вече не му личи. Така вие ядете развалено месо, без да знаете, а на другия ден само се чудите защо имате проблеми със стомаха.
И разбира се – праното месо
„Праното“ месо, за което ви разказахме, е наистина отвратително. Работници в хипермаркет разкриха, че за да няма брак и хвърлено месо, то се „пере“ по специален начин с накисване, за да стане като ново. Виж повече ТУК.
Няма да споменаваме марки на хипермаркети, за да не ни обвини отново някой, че правим платен черен пиар. Освен това горепосочените факти важат и за повечето квартални месарници. Вие сам си преценявате откъде да пазарувате, ние само ви предупреждаваме.
Измамата с Витамин С
Далавера става и с лекарствените продукти, както с Витамин С. Ако човек отиде в аптека и го поиска, по никакъв начин не разбира какво са му продали - дали лекарствен продукт или добавка. А разликата е огромна, категорични са лекари. Витамин С, който е регистриран като лекарствен продукт, е преминал и през иглени уши на контрол. В същото време добавката, която също се нарича „витамин С”, най-често имитирал до подробности опаковката на лекарството, но какво има в него си било загадка, писа „Всеки ден“.
Стела Йорданова
ВИДЕО :
http://www.youtube.com/watch?v=6BhEs3qZWzg&feature=player_embedded
Работници в хипермаркет: Перем месото с накисване, преди да ви го продадем!
http://hotarena.net/rabotnici-v-hipermarket-perem-mesoto-s-nakisvane-predi-da-vi-go-prodadem-vijte-skandalnite-razkritiq
Свежо, розово, апетитно. Така изглежда месото от витрините на всеки един голям супермаркет. Оказва се обаче, че в 90 на сто от магазините предлаганото месо дълго е лежало вкочанено в лед.
Двама студенти, работили в известен хипермаркет разказват, че „перат“ месото с накисване, преди да го пуснат на пазара, научи HotArena.net. А разкритията им направо смразяват кръвта.
„Потребителите си нямат и представа какво ядат. Месото се размразява, после се накисва за известно време с някакъв уж безвреден химикал. После се отцежда добре и става като чисто ново. Дори опитни готвачи могат да бъдат заблудени“, разказват служители.
Залежалите по витрините мръвки пък се мариноват с подправки и масла и отново се връщат в търговската мрежа. Дъхът се убива със специални билки, а клиентите с радост купуват залежалото месо, без дори да подозират какво носят в домовете си.
От най-залежалата животинска стока се прави кайма. Дори готовите кюфтета и кебапчета излизат от нея. Контрол върху пробутването на старо месо за свежо е почти невъзможен. Никой не може да каже колко дълго е било замразено месото, след като премине „специалното“ пране.
Охладените месни продукти са още по-голяма заплаха за здравето на клиентите. Тъй като дори не се съхраняват както трябва.
Затова единствения начин да сте сигурни, че ядете прясно месо е наличието на кръв. В пресните мръвки винаги има кръв, колкото и да ги миете. Докато в замразените само прозрачна течност.
Друг начин да сте поне малко сигурни, че едно месо е прясно, е да си го вземете с кост. Гаранцията не е голяма, но поне има минимален шанс месото да не е престояло прекалено дълго.
Още по-шокиращо е положението с телешкото месо. Внесените от Аржентина или Бразилия мръвки претърпяват такива процедури, че ще ви се изправят косите. За да бъде намалено митото върху него, то се изсушава в специални машини, а след вноса отново минава обработка – поставя се в перални пълни с осолена вода и се върти около 2 часа, докато достигне нормални размери. При това не е съвсем сигурно, че процедурите са безопасни.
„Виждал съм с очите си как се приготвя за изнасяне в магазина подобно телешко. Повярвайте ми, ако всеки консуматор стане свидетел на тази процедура със сигурност ще стане вегетарианец“, разказва един от работниците.
Съветът му е да се купува само българско телешко месо и то задължително с кост, за да сте сигурни, че е прясно. И е най-добре да заложите на кварталната месарница, а не на големите вериги, пишат от „Всеки ден“.
Следващ постинг
Предишен постинг
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.