Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.02.2013 19:21 - Писмото на един емигрант до властта: Защо мълчите, когато Лондон ни обижда?
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 434 Коментари: 0 Гласове:
0



Писмото на един емигрант до властта: Защо мълчите, когато Лондон ни обижда?
31/01/2013 10:4515 commentsViews: 5593

http://bgnews.me/bgnews/писмото-на-един-емигрант-до-властта-за/?fb_source=pubv1

Наш емигрант, който от 3 години живее и работи в Лондон, изрази  възмущението си от мълчанието на нашите управници относно  антибългарската  кампания, която се вихри на Острова през последните  седмици. В отворено писмо  до президента, премиера и външния ни министър  35-годишният Димитър Димитров от  Варна призовава властта у нас най-после  да реагира на нападките и да защити  гражданите на България. От няколко  дни апелът му обикаля социалните мрежи и  предизвиква лавина от  коментари, предаде Стандарт нюз.
 Ето и  самото писмо:

До Росен Плевнелиев, Президент на Република България
 До Бойко Борисов, министър-председател
 До Николай Младенов,  министър на външните  работи
 До българските медии

Уважаеми г-н Президент, Г-н Борисов, Г-н Младенов,

Казвам се Димитър Димитров и от 3 години работя и живея в Лондон, Великобритания. От  почти година отношението на английските власти към  българските  емигранти е изключително негативно. Това рефлектира и върху  отношението на обикновените хора в Англия към нас.

Г-н Президент, аз мога да разбера тяхното отношение. Защото те не правят разлика между честен български работник и просяк или крадец от ромски произход.

Но аз не разбирам отношението на България към този проблем. По-точно липсата на такова.

Ние сме третирани като най-долна класа хора. Защото такива сред нас наистина има. Но повечето от емигрантите сме отишли на Острова, защото тук, в България, няма място и работа за нас.

Аз работя в Лондон, но повечето ми пари идват в България. За да помогна на баща си да си оправи покрива. За да помогна на семейството си да живее нормално и да не изпитва лишения. За да мога и аз за месец поне да прекарам време с близките си, доставяйки си елементарни удоволствия.

И затова си мисля, че е крайно време България да се намеси. Да се намесите Вие, г-н Президент, г-н Премиер и г-н Външен министър. Защото посолството ни в  Лондон е не просто „Мисия Лондон”. То е “Mission impossible”.

Отзовете мисията си в Лондон. Те са там, за да помагат на българите. А в най-добрия случай те не пречат. Но не защото правят нещо както трябва, а защото ги няма никакви.

Защо България позволява да насочват негативни кампании към нейните граждани, както пише в-к „Гардиън”?

Защо България позволява да наричат гражданите й „мърляви сънливци”, по думите на общинския съветник Ники Айкън. „Уестминстър е готов да плати хиляди паундове за вагони, с които да изпрати мърлявите сънливци от България и Румъния обратно вкъщи и да прочисти техните импровизирани лагери”, казва въпросният лондонски управник.

Защо позволявате тази дискриминация?

Аз съм европейски гражданин, както хилядите ми сънародници тук. И очаквам държавата, от която все още не съм се отказал и в която харча повечето си пари, да ме защити.

Но от Ваша страна – ни вопъл, ни стон.

Аз не се чувствам добре в Лондон. Но в британската столица аз не съм безработен. Или пък ниско платен. От друга страна – аз работя повече от всеки  поданик на Нейно Величество. И знам, че така съм ценен и за Великобритания, където плащам данъци и осигуровки, и за България, където харча спечеленото.

Очаквам Вие, г-н Плевнелиев, да направите нещо за нашия имидж на Острова.

Очаквам Вие, г-н Младенов, да направите визита заради проблема. Макар и  маскирана зад дипломатическа среща по друг повод.

Очаквам Вие, г-н Борисов, да покажете на Вашия колега Камерън истинското лице на България.

Крайно време е да направите нещо.

Защото съвсем скоро ще дойде моментът, в който англичанин, щом чуе, че си  българин, ще те заплюе на улицата.

С уважение и в очакване, Димитър Димитров, на 35 години, от Варна и Лондон

/Actualnо.cоm/




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13740337
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930