Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.01.2013 15:28 - Когато правителството създава престъпници
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 450 Коментари: 0 Гласове:
0



Когато правителството създава престъпници

 Добри Божилов |  10 Януари 2013г.  

http://b2bnews.bg/index.php/kogato-pravitelstvoto-suzdava-prestupnici-737380.html?utm_campaign=B2bnewsWeeklyNewsletter2013-02&utm_medium=email&utm_source=newsletter

Във връзка с акцията срещу ТВ+, с формален повод "двойно счетоводство", моментът е подходящ да посочим един от елементите на тоталитарна държава у нас. Законът е направен така, че да не може да се спазва.

За да оцеляват фирмите, са задължените да го нарушават. И така са лесна мишена за рекет (напълно законен формално) от страна на държавните органи. Ако се платят всички осигуровки и данъци, бизнесът не може да съществува, освен ако не е някакъв монопол или генериращ огромни печалби. Така за да има изобщо бизнес, той работи частично в сивата икономика, като укриването на заплати и неплащането на осигуровки е масово явление. То е полезно явление, защото иначе изобщо няма да има бизнес и работни места. Подобно явление обаче прави всеки бизнес уязвим откъм проверки, и реално всеки бизнес може да бъде закрит по всяко време от държавата. Ето това е тоталитарна държава - хората по принуда са нарушители на закона, та с това да могат винаги да бъдат репресирани.

Няма как да стовариш огромна данъчно-осигурителна тежест, и после да викаш "защо не плащате осигуровки, а давате пари под масата". Ами защото не сме държавата, не харчим чужди пари и нямаме 100% рентабилност. Работим на свит и конкурентен пазар, и за да работим изобщо, и да не пращаме народ на трудовата борса, скатаваме осигуровки.

Виновни сте тия дето сте въвели осигуровките, а не тия дето си изкарваме хляба с почтен труд, който вие - държавните мафиоти, правите незаконен.

Подобна проверка може да разкатае поне 99% от фирмите у нас. Което ще рече, че очевидно ТВ+ е жертва на заговор. Не може да е забранено нещо, което се прилага от 99% от бизнеса. Ако не се прилагаше, кой щеше да храни 99% от работниците?

Държавна законна мафия - това наблюдаваме. Показно, гледайте. И не се чудете защо няма много бизнес у нас. Защото малцина искат да ходят в затвора, заради глупости...

Много точен цитат от "Атлас изправи рамене". Преводът е мой:

"Айн Ранд "Атлас изправи рамене":

Бюрократът Флойд Ферис към индустриалеца Ханк Риърдън: "Наистина ли мислите, че ние искаме тези закони да се спазват? Ние ги искаме нарушени. Няма начин да управляваме невинни хора. Единствената власт, която правителството има, е да репресира престъпниците. Когато няма достатъчно престъпници, можем да ги създадем. Като обявим толкова много неща за престъпления, става невъзможно да човек да живее, без да нарушава законите. Но кой иска нация от граждани, спазващи закона? Какво може да се спечели така? Затова просто прокарайте закони, които не могат да бъдат спазвани, нито наложени, нито обективно тълкувани. Така създавате нация от нарушители на закона. И можете да осребрявате вината им.




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13745046
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930