Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.12.2012 07:01 - "ДУХОВНА СНИМКА" НА ЕДНО "ЛИЦЕ" ОТ ПАРЛАМЕНТА, УПРАВЛЯВАЩ БЪЛГАРИЯ
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 792 Коментари: 0 Гласове:
0Фидосова: Моето куче яде телешки шол и има джинси
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5404671


                ЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖ


http://afera.bg/pozitsia/34299.html
Вени Марковски: Кое е повече – простотията или простотата, с която Искра Фидосова най-спокойно споделя каква е диетата и гардеробът на любимите ѝ куче и котка!
Публикувано на 30.12.2012 / 18:26 ч. от afera


В тези кризисни времена г-жа Искра Фидосова разказва за това с какви дрехи облича своите домашни любимци и как ги храни с месо, зеленчуци, сьомга и пържени яйца. Някои биха казали, че това е пир по време на чума. Други биха се зачудили да не би България вече да е минала кризата, безработицата да е на ниво – 20 % (минус 20 %!), а не 20 % и хората толкова се чудят какво и как да правят, че вече организират гардероби на котките и кучетата си: “Тъй като сиамката е със сива козина, много отива червено. Затова и всичките зимни пуловери са решени в този цвят. За лятото Фидосова е накупила полички, има и спортни костюмчета с тениски, когато я извеждат на излет. За специални поводи дори си има бална рокля.

И Армандо не остава по-назад в тоалетите. Във всекидневието си Фидосова най-често го облича с джинси и тениски. Има си дори и моряшко костюмче. Гвоздеят в гардероба му обаче е червено кожухче на джудженце, с което Армандо се фръцка щастлив.”
 Не знам дали и вие ще почувствате грозотата на описаната картина. Не знам дали това ще ви накара да се зачудите кое е повече в този очерк – простотията или простотата, с която г-жа Фидосова най-спокойно споделя каква е диетата и гардеробът на любимите ѝ куче и котка.
 Аз не съм отвратен от тази картина, а напротив – благодарен съм на “Труд”, особено защото всички знаем под какъв натиск са медиите в България и колко е трудно да изтипосат някой управляващ. А Фидосова е управляваща, при това не каква да е, а от самия връх.
 Парвенютата, които най-големият от тях докара във властта, са лесни за разпознаване, но ето ви едно (не е единственото, нали?) доказателство от статията: Кучето било “от сой” – “…баща му е печелил многобройни престижни отличия на кучешки изложби. Последно станал вицесветовен шампион и европейски шампион в Москва, горда е Искра Фидосова.”
 Няма такова понятие като “вицесветовен шампион”, но явно в главата на Фидосова съществуват два свята. Единият е този, в който обитават овчарките на Борисов, а вторият е този на нейното кученце. Ако светът беше един, бащата щеше да е световен вице-шампион (втори след първия), а не вицесветовен (втори, но след първия свят) шампион, нали? А самият факт, че не казват нищо за майката, означава, че тя вероятно не е “от сой”, но парвенюто Фидосова се срамува от това и не иска да го сподели с хората. Впрочем, ако бях журналист, бих я попитал за името, породата и произхода на кучето, за да проверя дали наистина баща му “е от сой”. Не за друго, а защото не вярвам на нищо казано от нашите управляващи, докато не го проверя лично. Съветвал съм ви и друг път да спазвате този принцип – и не, не заради това, което си мислите, а защото управляващите са доказали нееднократно, че ни лъжат. Като всеки нормален гражданин, аз им давам кредит на доверие. Ако… Когато излъжат, те губят този кредит. Когато лъжата е станал част от всекидневието им, тогава ТРЯБВА да подлагаме всяка тяхна дума не на съмнение, а на проверка.
 Само така можем да поддържаме здравословна политическата среда у нас. А и това ще ни помогне да сме чисти – ако не пред друг, то поне пред собствената си съвест. Иначе, ако не гледаме на техните изказвания с критичен поглед, означава, че сме големи наивници… какво ти “наивници” – направо сме големи шарани и заслужаваме съдбата си.
 Но аз твърдя: лъжите на управляващите НЕ са нашата съдба.
 Искам нашата съдба да е друга, да е различна, да е по-добра.
 Ако през 2013 г. станете депутати или министри: моля ви, не се самозабравяйте. Не бъдете прости, не бъдете парвенюта и най-много ви моля: не мислете, че ако хората нямат хляб, могат да ядат пасти. Това е тежко, нечовешко и подигравателно отношение към народа, което – надявам се – ще бъде наказано от избирателите само след няколко месеца. Колкото и да са големи греховете на хората, не бива да бъдат наказвани с толкова големи простаци за управляващи. Именно “не бива”, а не “не може”, защото е очевидно, че може. Мислете много, когато ви убеждават, че трябва да гласувате отново за тях. Спомнете си за предишните и по-предишните.
 ____
 Парвеню (от фр. Parvenu): 1. Човек, който се е издигнал бързо на високо положение, но няма духовните качества, навици и култура за това. 2. Човек от незнатен произход който много иска да минава за такъв, подражава на хора от висшите среди (аристокрацията) и се стреми да се показва по начин сякаш е един от тях, има големи (но голи) претенции.

             ЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖ

Вени Марковски

Фейсбук

Любопитно
 09:00
30.12.12
Трима близнаци командват в дома на Фидосова
автор(и): Труд, прочитания: 9160, коментари: 29
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=1692094

"Най-после му изби зъбчето, но докато това стане, вкъщи се видяхме в чудо. Плачеше, неспокоен, върти се, не иска да спи, отказва и да яде, абе голямо притеснение си беше. Но и това мина, сега вече е добре, весел, подскача, закача се, гушка се, много е игрив."
Това разказва шефката на правната комисия в парламента Искра Фидосова на своя колежка в последния работен ден на парламента за тази година и с гордост показва някакви снимки от джиесема си.

Дали защото предстоят коледните и новогодишните празници и настроението в кулоарите на Народното събрание е малко по-лежерно, но даже и Фидосова малко се е отпуснала, така че промените в Изборния кодекс, избор на нов главен прокурор, Закона за конфискацията и т.н., все теми, за които насън да я бутнеш, почва веднага да говори, са отстъпили място на по-светски и човешки разговори.

Оказва се, че в семейството на депутатката от ГЕРБ отскоро се е появил нов член - 7-месечното бебе Армандо. "Много дълго време търсихме и избирахме кученце, преди това дълги години имахме друго, но то почина", разказва Фидосова. След него си взели котка - сиамката Кери, която също е пълноправен член на семейството. "Но не успя да запълни съвсем празнината, която се отвори и в дома ни, и в душите ни, когато предишното ни кученце умря. Всички, които са имали за домашен любимец куче, знаят за какво говоря, съжителството с него ти дава съвсем други усещания - много по-интелигентни, обичливи и благородни животни са", категорична е зам.-шефката на парламентарната група на ГЕРБ.

За Армандо казва, че е истинско малко, изящно бижу. Такъв ще си и остане дори и като порасне, тъй като е от декоративната порода - померан мини-шпиц. Но не какъв да е, а от сой - баща му е печелил многобройни престижни отличия на кучешки изложби. Последно станал вицесветовен шампион и европейски шампион в Москва, горда е Искра Фидосова.

Максималното тегло, което трябва да достигне Армандо е 2 кг и 200 грама. Опашките на тази порода са типични за шпицовете, завити върху гърба, откъдето идва и името им. Имат дълга, гъста и мека козина и приличат на плюшена играчка. Но това е само привидно - захапката им е много силна, имат остър и любопитен поглед, който държи всичко под контрол, обяснява вещо шефката на правната комисия. Депутатката прочела купища литература за отглеждането на този вид кучета още преди мъникът да се появи в дома . Знаела, че са приятелски настроени, игриви и много активни, но въпреки това останала изненадана какъв мини ураган от позитивна енергия ще връхлети дома , вземайки Армандо. Той бързо се адаптирал към живота на семейството, тъй като породата е много интелигентна и се поддава на дресировка. Лесно свикнал да ходи до тоалетната на определеното за целта място, а когато минали карантинния период - първите три месеца, през които кутретата не се извеждат, започнал направо да си върши "работата" навън като големите кучета. Въпреки миниатюрните си размери Армандо има изнесен глас, перчи се, лае силно и от него ще излезе добър пазач. "Много преди някой да позвъни на вратата ни, вече знаем, че ще имаме гости", смее се Искра Фидосова.

"Доста се забавлявахме, когато разбрахме, че и той е зодия Близнаци - на 21 юни ще навърши една годинка. Очевидно - някаква съдба е да съм заобиколена от този знак, тъй като Близнаци е и сиамката - Кери, само че тя е родена на 1 юни, а синът ми Франсоа празнува рожден ден на 11 юни. Ние с мъжа ми сме малцинство, у нас командват Близнаците", шегува се Фидосова.

В началото сиамката Кери, до този момент пълновластна господарка на дома, яростно ревнувала от Армандо. До такава степен, че първите три седмици не се показвала и дала да се разбере, че е много сърдита на стопаните си. Глезлата обаче разбрала, че колкото и да се цупи, мини-шпицът ще остане и се примирила със съдбата си. Но започнала да го тормози. Още повече, че и Армандо си го търсел, като налитал да яде от нейната храна. За което си отнасял боя. Колкото пъти си навирал муцуната в купичката на Кери, толкова пъти тя го плясвала с лапички по главата. Сега обаче вече царят мир и любов, още повече че и кучето се е научило да не "гледа в канчето" на котката. И докато за нея се купуват консерви от магазина, то за менюто на Армандо се полагат специални грижи - всичко му се приготвя у дома, тъй като кучето е на специална диета и не трябва да наддава на килограми.

"Яде много малко - купуваме му телешки шол, който първо се сварява, след което се смила и се смесва със зеленчуци - чушка, морков и тиква, и спагети. От сместта се правят мънички кюфтенца. Порционът за едно хранене е не повече от 35-40 г. Два пъти в седмицата му дават и парченце сварена сьомга, един-два пъти за закуска хапва и третинка от едно пържено яйце.

И Кери, и Армандо се радват на собствени гардероби. Тъй като сиамката е със сива козина, много отива червено. Затова и всичките зимни пуловери са решени в този цвят. За лятото Фидосова е накупила полички, има и спортни костюмчета с тениски, когато я извеждат на излет. За специални поводи дори си има бална рокля.

И Армандо не остава по-назад в тоалетите. Във всекидневието си Фидосова най-често го облича с джинси и тениски. Има си дори и моряшко костюмче. Гвоздеят в гардероба му обаче е червено кожухче на джудженце, с което Армандо се фръцка щастлив.
Гласувай:
0Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 12552931
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9353
Архив
Календар
«  Септември, 2022  
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930