Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.12.2012 19:54 - УМИВАНЕ, ОЧИСТВАНЕ ОТ ЗЛИ ДУХОВЕ...
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 1482 Коментари: 0 Гласове:
1



 http://www.facebook.com/photo.php?fbid=134013876755311&set=at.101225656700800.2239.100004400972139.
100003610826023.100004076660163&type=1&theater


ПРАВИЛО ЗА ИЗМЪЧВАНИ ОТ ЗЛИ ДУХОВЕ (ВСЛЕДСТВИЕ НА 
 МАГИИ, ЕКСТРАСЕНСИ, ИЗВИКВАНЕ ДУХОВЕ НА   ПОКОЙНИЦИ И ДР.)
 Заради молитвите на светите наши отци, Господи Иисусе Христе, Сине   Божий, помилуй ме. Свети Боже ... Отче наш ... 
 Тропар на св. Кръст
Спаси, Господи, Твоите люде и благослови Твоето наследие, като даруваш   на православните християни победа над враговете и ги запазваш с Твоя   Кръст.  Слава ... и сега ...



 Кондак на св. Кръст

 Издигнал се доброволно на Кръста, Христе Боже, дарявай щедростите Си  на едноименото Твое ново общество. Зарадвай ни с Твоята сила и ни давай   победа над противниците, като Твоята помощ ни бъде оръжие на мир и   знаме на непобедимост.  Господи, помилуй (12 пъти)  (Осени се неколкократно с Кръстния знак и кажи тези заклинателни   молитви):  Огради ме, Господи, със силата на Честния и Животворящ Твой Кръст, и   ме запази от всяко зло! (три пъти)  + + +  Да възкръсне Бог и да се разпръснат враговете Му и да бягат от лицето Му,   които Го мразят. Разнеси ги, както се дим разнася; както се топи восък от   огън, тъй и бесовете да погинат от лицето на обичащите Бога и   осеняващите се с Кръстния знак, които с радост викат: радвай се,   пречестен и животворящ Кръсте Господен, който прогонваш бесовете със   силата на прикования на тебе Господ наш Иисус Христос, слязъл в ада и   потъпкал дяволската сила, и подарил ни Своя честен Кръст за прогонване   на всеки враг. О, пречестен и животворящ Кръсте Господен! Помагай ми   със светата Господарка Дева Богородица и с всички светии във вечни   векове. Амин.

 МОЛИТВА КЪМ ГОСПОДА ИИСУСА ХРИСТА
 Господи Боже наш, Вседържителю и Всесилне, Лекарю на душите и телата   и твърда опора на всички, които се надяват на Тебе! На Тебе се молим и от   Тебе просим: премахни от Твоя раб (името) всяко дяволско влияние, всяко   сатаяинско помрачение и нападение, всяка лукава хитрост и вреда.   Обезвреди всяко зловредно влияние на завистливи и злобни човеци,   причинено от лош поглед или злокобна мисъл и пожелание. Сам Ти,   човеколюбиви Владико, простри властната Си десница и опълчи високата   Си мишца срещу всяко коварство и посети това Твое създание с Твоето   милосърдие, като му изпратиш мирен, силен и верен Ангел-Пазител на   душата и тялото, за да го предпазва занапред от всяка злокобна вреда и   уроки, та запазван от Тебе да бъде този Твой раб здрав и невредим срещу   всяко коварно нападение на сатаната и с благодарност да казва: "Господ   ми е помощник и няма да се уплаша. Какво ще ми стори човек?"... и още:   "Няма да се уплаша от злото, защото Ти, (Господи), си с мене!" О, Господи   Боже наш, съжали се над Твоето създание и избави Твоя раб от всяко зло,   всяка вреда, изпитание, огън и от всичко, що причинява уроки* - по   молитвите на преблагословената и славна Владичица наша Богородица и   Приснодева Мария, по застъпничеството на светите Ангели и по   молитвите на всички светии. Амин.

 Тропар на свв. Киприан и Юстина

 Предвождан от Божествения Дух, приел си светлината на Богопознанието,   Киприане, посрамявайки змията, и като си понесъл заедно с Богомъдрата   Юстина мъченическия подвиг, заедно с нея моли всемилостивата Троица,   да ни дари велика милост.  Слава ... и сега ...  Кондак на свв. Киприан и Юстина Като помощници и горещи застъпници,   освободете ни, прибягващите към вас с вяра, от нечистите страсти,   Киприане и Юстино славни, чрез благодатта на Духа.  Молитва  против магии, уроки, лоши езици и болести (От св. Киприан)  Владико Господи Иисусе Христе, Боже наш, Който всичко държиш! Свети   и благословени и вечносъщест-вуващи Царю на царете и Господи на господарите! Слава на Тебе, седящия в светлината пред хиляди и милиони   свети Ангели и Архангели! Ти знаеш тайните на смирения Твой раб   Киприан, защото преди не Те познавах, Господи Вседържителю, но Ти Сам   Господи Иисусе Христе, ме повика недостойния и ме благослови и удостои   да живея с любов и послушание пред Твоето милосърдие, и да разпръсквам   силата на всякакви магии, защото и аз, Господи, Боже наш, задържах   облаците и те - чрез бесовска сила и по Твое допущение - не пускаха дъжд,   вързвах земята и тя не даваше плод, лозите не се разлистваха, стадата не   даваха мляко, правех така, че мъжете да не се събират с жените си и те да   не стават майки, братя да не се виждат и семейства да се разделят, правех   зимата лято и лятото - зима. Всичко лошо, което можех, правех. Затова,   Господи Боже наш, приеми моята смирена молитва и направи така, че   който страда от лош дух или бъде омагьосан от магия, която пречи на   Твоите люде, да се освободи от нея, и домът му да се омиротвори в името   на Отца и Сина и Светия Дух. Амин. И откъдето и да е изпратена тази   магия, нека се разпръсне от Твоите раби със силата на Честния и   Животворящ Кръст, който прогонва всяка вражеска сила. Амин. Ако   магията е сложена в праг или в кожа, или в желязо, или под камък, или под   земя, или под дърво, да се разпръсне като дим, или ако е написана с   мастило или кръв човешка, или кръв на добитък, или на риба, или с   каквото и да е направена, нека се разпръсне от Твоите раби. И ако магията   е вързана с много възли или в кости прекарана, или в гроб през иглени уши   или в кладенец хвърлена, или с каквото друго да е направена, нека се   освободят Божиите раби (имената) от всякакво зло действие на нечестивия   дух, та с дръзновение да казват: "Господ е мой защитник, няма да се   уплаша от никакво зло." Защото Ти, Господи, си с мене, Твоята десница ме   успокоява. И тъй, моля Ти се, Господи Боже Вседържителю, по молитвите   на Твоя смирен раб Киприан, простри Твоята мощна десница и милостиво   погледни на Твоите раби (имената), и им изпрати мирен и верен Ангел-  Пазител от всякакво зло, за да славят Тебе, нашия Изкупител и Избавител,   сега и винаги и во веки веков. Амин.
 С Кръста биват разкъсвани всички мрежи, които плете около нас лукавият. Трябва да   осеняваме с Кръстното знамение четирите посоки на света, започвайки от Изток и   завършвайки със Север, (Изток, Запад, Юг и Север) всяка сутрин и вечер, и при всички   трудни обстоятелства в живота (при гняв, голям уплах, опасност, лош сън и т.н.),   четейки следната молитва: "ХРИСТОВИЯТ Кръст, осветен заради целия свят чрез благодатта и   Кръвта на нашия Господ Иисус Христос, ни е даден за оръжие срещу   всички наши видими и невидими грехове, в името на Отца и Сина и Светия   Дух. Амин."

 Молитви за обезпокояван и страдащ от зли духове
 1. Вечни Боже, Който си избавил човешкия род от робството на дявола,   освободи Твоя раб от всяко действие на нечистите духове! Заповядай на   злите и нечисти духове и демони да отстъпят от душата и тялото на Твоя   раб, да не остават, нито да се скриват в него. В Твоето свето име и в името   на Твоя Единороден Син и на животворящия Твой Дух, нека се отдалечат   от създанието на Твоите ръце, та, като се очисти от всяко дяволско   изкушение да поживее свето, праведно и благочестиво, удостояван с   пречистите Тайни на Твоя Единороден Син и наш Бог, с Когото си   благословен и препрославен и с пресветия, благ и животворящ Твой Дух,   сега и винаги и във вечни векове. Амин.  2. Призоваваме Тебе, Владико Боже Вседържителю, превисоки,   неизследими и мирни Царю! Призоваваме Тебе, Творче на небето и земята,   защото от Тебе произлезе първото и последното начало и края. Ти си дал   на хората власт и над безсловесните животни, понеже Ти, Господи, си   заповядал това. Простри Твоята силна ръка и Твоята висока и света мощ, и   погледни на това Твое създание. Изпрати му Ангел мирен, Ангел силен,   пазител на душата и тялото му, който да запрети и изгони всеки зъл и   нечист дух от него. Защото Ти си едничкият наш всевишен Господ и   благословен Вседържител във вечни векове. Амин.  Молитва за дом, обезпокояван от зли духове  Господи Иисусе Христе, Боже наш, предвечни и вечносъществуващи   заедно с безначалния Отец, и Сине на живия Бог! Ти, Който, без да се   отлъчваш от недрата на Отца, си слязъл от небесата и си станал човек, за   да ни освободиш от дяволската измама и мъчителство, унищожил си   всички бесовски злодеяния и си дал власт на Твоите свети ученици и   Апостоли да стъпкват змии и скорпиони, и всяка вражеска сила! Усърдно   Ти се молим: милостиво погледни на този дом, който се смущава от дявола   и от неговите нечисти сили и зли духове. С Твоята всемогъща сила   човеколюбиво ги прогони и разпръсни като прах по пущинаци и нечисти   места, за да могат Твоите верни раби, които живеят тук, да пребъдват невредими за Твоя слава. Защото на Тебе е присъщо да ни милваш и   спасяваш, Боже наш, и затова на Тебе отдаваме слава, на Отца и Сина и   Светия Дух, сега и винаги, и во веки веков. Амин.
 След това най-възрастният мъж в дома ръси целия дом със светена вода,   казвайки:
 Да възкръсне Бог, и да се разпръснат враговете Му и да бягат от лицето   Му, които Го мразят! Да избягат и се махнат от този дом всички лукави   дяволски магии и вълшебни действия, чрез поръсването с тази светена   вода, да се обърнат в нищо и да изчезнат, в името на Отца и Сина и Светия   Дух. Амин.



Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13767673
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930