Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.12.2012 21:21 - ПО БТВ, В СЪБОТА, В ПРЕДАВАНЕТО "ГОЛЕМИТЕ ЗАГАДКИ" ПРЕДСТАВИХА МАСОНСТВОТО
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 2315 Коментари: 3 Гласове:
1

Последна промяна: 11.12.2012 21:45



КОЙТО СЕ ИНТЕРЕСУВА, ДА ПРЕГЛЕДА ВИДЕЯТА ТОЧНО ОТ ТОВА ПРЕДАВАНЕ:

Какво представлява масонството?
http://www.btv.bg/shows/golemite-zagadki/videos/video/991562950-Kakvo_predstavlyava_masonstvoto.html

Тайно общество ли е масонството или общество на тайните?
http://www.btv.bg/shows/golemite-zagadki/videos/video/509604790-Tay

Какви са ритуалите за влизане в братството на масоните?
http://www.btv.bg/shows/golemite-zagadki/videos/video/1534137794-Kakvi_sa_ritualite_za_vlizane_v_bratstvoto_na_masonite.html


Кои известни хора са били част от масонското братство?
http://www.btv.bg/shows/golemite-zagadki/videos/video/1444298641-Koi_izvestni_hora_sa_bili_chast_ot_masonskoto_bratstvo.html


 ТАКА ХУБАВО И НЕВИННО ГО ПРЕДСТАВИХА, ЧЕ КОЙТО НЕ Е НАЯСНО, ЩЕ ПОИСКА ДА СТАНЕ ТЕХЕН БРАТ. ЗАТОВА Е ДОБРЕ, КОЙТО ЖЕЛАЕ, ДА ПРОЧЕТЕ И ДА ДОБИЕ ПРЕДСТАВА ЗА МАСОНСТВОТО И САМ ДА ПРЕЦЕНИ КАК ДА СЕ ОТНЕСЕ КЪМ НЕГО.

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=132798596876839&set=a.101225656700800.2239.100004400972139&type=
1&permPage=1


Васил Митков Висше масонство и сатанизъм

 През 1801г. в гр. Чарлстън, САЩ, бива основан Върховен масонски съвет. По-късно, съвети, включващи само висшите степени на всички обряди, били учредени навсякъде, където съществувало масонско общество. Така било създадено висшето масонство.  През 1859 г., начело на висшето масонство, застанал сатанистът Албърт Пайк, който реформирал в световната масонска мрежа. В едно писмо до Пайк, известният италиански революционер Мадзини - масон от висше посвещение, предлага: „Ще създадем висш култ, който трябва да остане в тайна, и в който ще посветим масони по наш избор, и ще го обвържем със строга тайна спрямо останалите братя. С помощта на този култ, ще можем да управляваме цялото масонство. В него ще се намира центърът на масонството и той ще бъде толкова могъществен, колкото е по-малко известен.”  На 20 септември 1870 г. Пайк и Мадзини подписват учредителния протокол на Висшия масонски култ - обединение на висшите масони от цял свят.  Пайк не крие, че е сатанист. В своята книга ”Морал и догма” той пише: „Истински чистата, истински философската религия, това е вярата в луцифер”. И още: „След разрушаването на Християнството и атеизма, на хората ще бъде поднесена истинската доктрина на луцифер”.  Така, Пайк и неговите последователи-масони, окончателно се определят като богоборци.  От този момент в редовете на Масонския орден започват да членуват не само деисти и атеисти, но и явни сатанисти. Нещо повече, сатанистите се настаняват в най- висшите масонски ложи!   Самият Пайк се утвърждава като лидер, първо на американските, а след това на масоните от цял свят. Можем да си представим какви са били неговите реформи.
 В усилията си да изясни масонското учение, американският ,,реформатор” набляга на приликите между масонството и древния гностицизъм.  („Гностицизъм”, от гр.”гносис”-„познание”. Древно религиозно-философско учение, развило се паралелно с Християнството, смес от различни вярвания: окултизъм, елинистична митология, иудаизъм с християнски черти и пр.  Общ за различните гностически системи е дуализмът- противопоставянето на духа и материята. Материята и всичко земно, според гностиците, били сътворени от „злата сила”- „демиург”, а висшият, добър Бог, обитавал създадения от Него духовен свят, далече от Земята, б.а.).  Само че „добрият бог”, според твърденията на Пайк, бил не друг, а луцифер- обявен от американеца за носител на светлина, разум, прогрес и свобода. Негов противник бил Адонай, който, по думите на Пайк, олицетворявал злото. („Адонай” е името, с което евреите заместват Божието име в Свещеното Писание и другаде, за да не се произнася „напразно името Господне”, както гласи Божията заповед, б.ред.).  „Да, луцифер е единственият истински бог” - заявява Пайк, „за съжаление Адонай също е Бог, но според неизменния и вечен закон, няма светлина без сянка, няма красота без грозота, няма бяло без черно... истинската и чиста философска религия е вярата в луцифер. Луцифер, богът на светлината и богът на боговете, се бори за човечеството срещу Адонай- Богът на тъмнината и злото”.
 Така, антихристът Пайк сторил нещо просто и коварно: разменил местата на Бога и на дявола. Луцифер „станал” „добрия бог”, а Адонай (Христос) бил обявен за „лош”. Масоните от висшите посвещения продължили да вярват във „велики я архитект на вселената”, но в негово лице вече виждали и почитали луцифер. Гностическият дуализъм оживял след хиляди години в делата и думите на висшия масон Пайк, за да обслужи една от най-мракобесническите идеи за поробването на света и човешкото съзнание. 
 Всички степени в масонския култ са зависими от волята на висшето масонство. Една от клетвите на новопосветените масони ги задължава да се подчиняват на заповедите на висшестоящ масон.  Според руския писател Николай Боголюбов, деветдесет процента от членовете на ложите, нямат никаква представа какво се върши във висшите степени на масонството. Но въпреки това, по силата на дадения обет, те са длъжни да изпълняват нарежданията „отгоре”.  Мнозинството масони остават завинаги в най-ниските степени на иерархията, в т.нар. „синьо масонство”. Тези чинове познават ограничен брой висши масони. Затова пък всички „чираци” и „калфи” от ниските степени са добре известни на висшето масонство. За него няма тайни какво става в „долните етажи” на организацията. На този конспиративен принцип е изградена цялата международна масонска мрежа. Именно на това се гради силата на масонската организация - масонът от по-ниска степен има твърде малко информация за хората „над него”, но те го познават добре.
 Разликата между висшето и нисшето масонство е съществена. Макар масоните да не признават, че са тайно общество, в действителност те избягват да показват същинските си цели и лице. Навсякъде по света този орден поддържа едни и същи ритуали и символика, има иерархична структура и в него съществува отчетлива разлика между висши и нисши и степени.  Ще напомним, че масоните от нисшите степени са поощрявани да виждат в лицето на „великия архитект” Бога. Те имат право да участвуват в ритуалите на своето вероизповедание.  Нагоре по стълбицата на степените, християнските възгледи и принципи за света постепенно биват подменяни с окултни.  Във висшите степени на масонството под „архитект на вселената” вече се подразбира не Бог, а луцифер. Така, постепенно, търпеливо, чрез сложна и хитроустроена система от степени и ритуали, Пайк и наследниците му подменили вярата в Бога с вяра в сатаната.
 И за да не остане съмнение в антихристиянската природа на масонството, ще цитираме един от документите на френската масонска ложа „Великия изток на Франция” от 1903 г., където е записано: „Християнството и масонството са абсолютно непримирими”.  На масонския конгрес в Бельфоре през 1911 г. масонството било обявено за антихристиянска идеология и антицърква. Неотдавна, бившият велик магистър на споменатата по-горе френска ложа Жан-Мишел Кийярд заяви, че „масонските ложи в цяла Европа трябва да се обединят, за да победят Християнската идентичност в Европа”.  Дали търпението на някои масонски лидери се е изчерпало, или самочувствието им е порастнало, е трудно да се каже. Факт е, обаче, че те вече не се свенят да огласяват публично истинската цел на масонството, дълго прикривана зад фасада от красиви думи - унищожаването на Христовата Църква и на Християнската Религия, изкореняване на религиозната духовност от живота.
 Другата масонска цел, също не е загадка за тези, които се интересуват от историята и живота на организацията. А тя е: превземане на обществото отвътре, чрез масоните, служещи в държавната администрация и обществените органи, чрез привличане в ложите на хора с власт и влияние. Тази хитра и коварна политика може да се определи като: власт над елита, и чрез него - власт над цялото общество. Сред членуващите в масонски ложи личат имената на много държавни и короновани глави.  Избрани по Божията воля на най-отговорните обществени длъжности, с вота на мнозинството гласоподаватели, тези държавници, на практика, чрез масонството, се оказват подчинени на хора с користни намерения, нещо повече - те се оказват подвластни на хора, изповядващи култа към най-тъмните сили, и чрез тях - волята на самия сатана!  Особено тревожи фактът, че в миналото и днес, масонските ложи приютяват много свещеници, включително висши архиереи на Православната Църква!!! Наличието на масони в църковни одежди е очевиден опит на масонството да превземе Църквата отвътре. Така, то се затвърждава като една от най- опасните антихристиянски организации в света.
 Не по-малко опасна за обществото е симбиозата между масонството и тайните служби. Публична тайна е, че в редиците на масоните са внедрени много разузнавачи. Желанието на спецслужбите да държат под контрол ложите и да ги използуват, обаче може да се обърне срещу самите държавни органи. Защото е трудно да се предвиди на кого ще служат агентите по-усърдно – на своето ведомство или на висшето масонство. Може да се окаже, че те събират не толкова информация от масоните в полза на държавата, а обратно - че събират информация от държавата в полза на масоните.  Същото се отнася за масоните, които се трудят в отговорните ведомства и организации- министерства, съд, прокуратура, армия, полиция и пр. На кого реално служат държавните служители-масони, на своята страна или на ложата, от която получават директиви и внушения? Каква сила има офицерската клетва към Родината, или клетвата на висш магистрат пред съда, ако вече са се заклели във вярност на масонския орден?  Редица автори, които следят дейността на ордена, са единодушни, че масонството е предмостие на идеите за „нов световен ред” и служи за целите на глобализацията.  В религиозен аспект, очевиден е опитът на идеолозите на масонството да слеят отделните вероизповедания в едно всеобщо, всесветско, изповедание.  За мнозина, повърхностно запознати със Свещеното Писание, отпадането на религиозните различия, които в контекста на историята често са се явявали източник на конфликти, звучи примамливо. Но всеки, ориентиран в същината на Християнството, ще съзре в плановете за всеобща световна религия, почерка на „човекоубиеца” и „баща на лъжата” (Иоан 8:44) - дявола.  Идеята за сливане на вероизповеданията е само част от сатанинския замисъл срещу милиони християни, които трябва да бъдат погубени чрез отстъпление от Православието, а впоследствие - въвлечени в поклонение на „звяра” („антихриста”, б.а.) (Откровение, гл. 13) - зловещият цар на бъдещата Световна империя и първосвещеник на новата „синкретична религия”.
 Глобалистката идея за всеобщо вероизповедание и световна държавна общност за всички хора, може да се осъществи само върху основите на разрушената Християнска Църква и на разградената национална държава. Затова, главната цел на масоните е унищожаването на Църквата и държавата - Църквата, като духовна опора на държавността, и държавата, като институция, материално подпомагаща Църквата.  Заговорът за дехристиянизация и денационализация на света е част от големия пъклен план, наречен „нов световен ред”. Той включва още: сливане на икономиките на отделните страни, заличаване на културните и езикови различия между народите, създаването на големи наднационални политически образувания (подобно на Европейския съюз), последвано от бъдещо сливане на тези „свръхдържави” в огромна световна империя - най-голямата от Сътворението досега, начело на която ще застане антихристът, диктаторът, изживяващ се като бог във възстановения Иерусалимски храм (Сол. 2:4).  Неслучайно, изфабрикуваната масонска легенда за убийството на първостроителя на древния Соломонов храм Адонирам (Хирам) заема централно място в масонския „епос”. Една от целите на тази измислица е да напомня на „посветените” за някогашния иудейски храм и за основната им мисия - да съградят за трети път храма, този път върху отломките на разрушената от тях Християнска Църква! Самото име на ордена подсказва намеренията на „зидарите” - да възстановят древната култова сграда, този път като място за поклонение на „живеещия бог”- антихриста.  Друг популярен масонски мит е историята за приемствената връзка между масоните и изгорените на клада през 14-ти век от френският крал Филип Хубави рицари- тамплиери.  Главната причина за съчиняването на този „исторически сюжет” е неговата символика, отговаряща на целта на масонството - разрушаване на държавната и на религиозната институции. Двамата главни виновници за смъртта на тамплиерите, френският крал и римският папа, изобразяват държавната и духовната власт, които трябва да бъдат унищожени в името на „новия световен ред”.
 Христос е Бог на всеопрощаващата любов и милосърдие. В Неговите проповеди няма и най-малка следа от призив към насилие.  Христос извърши най-великата революция в духовната история - обнови Божественото Учение и го изпрати чрез Своите посланници - Апостолите, на всички народи, без да пролее капка чужда кръв. На Кръста, заради хората, Той проля единствено Своята.
 Християнската религия отрича всяко насилие, като несъвместимо с принципите на любовта. Революциите, превратите, анархията, политическите убийства- всички опити за насилствено вземане на властта, за силова промяна на държавното устройство и политическата система, са форми на беззаконие, бунт срещу Божията уредба.  „Защото няма власт, която да не е от Бога; и каквито власти има, те са от Бога наредени” (Рим. 13: 1). Когато един незаконен и насилствен политически акт се върши срещу установената от Вседържителя власт, той се явява акт на богоборство.
 Всеки, обаче знае как са се осъществявали социалните революции. В тях неизменно присъствуват насилието, беззаконието и омразата. Резултатът от всички революции упорито се повтаря във времето: страдания и смърт за хиляди невинни души. Това означава, че движеща сила на всяка революция е тъмната сатанинска сила.  Революциите приличат на магически социални експерименти, в които чародейците- революционери с утопичните си лозунги се стремят да постигнат някакво чудо - класово равенство или всеобщо благоденствие, някакъв нереален и непостижим резултат, за възможно най-кратък период от време. В сто процента от случаите, техните усилия пропадат - защото се опитват да построят високохуманно и благоденстващо общество без Бога и против волята на Бога. Революционното насилие винаги се е превръщало в кошмар за народите, независимо от лозунгите за „свобода, братство, равенство” и пр., защото негов вдъхновител е самият дявол.
 Масонството е най-големият „инкубатор” за революционери в световната история. Фактите безмилостно говорят, че то стои начело на социалните метежи и на политическите преврати през последните столетия. И в Октомврийска Русия, и във Франция от времето на гилотината, и в десетки други революции, окървавили народите, масоните неизменно са първи в списъка на заговорниците. Всичките преврати в България през миналия век бяха извършени с активното участие на масони !!!
 Масонството е една прецизно организирана антицърква, противоположна по цели и замисли на Православната, но изградена също на иерархичен принцип. Ако на върха на Православната Църква стои Господ Иисус Христос и с помощта на Светите Сили управлява видимата и невидима вселена, а под Него е Земната Църква, включваща Православния клир и вярващите миряни, то логично е да приемем, че на върха на масонската антицърква стои сатаната и подопечното му бесовско войнство, а под тях са ръководителите и последователите на земния сатанизъм.  И ако Бог, Великият Съзидател на необятната вселена, символизира градивното и творческо начало във всемира, то кой е Неговият антипод - разрушител и опустошител, вдъхновител и подстрекател на кървавите революции, преврати и метежи, ако не самия сатана?  Чудно ли е тогава, че организацията, наричаща себе си „антицърква”, винаги се оказва замесена в политическите събития, които рушат обществената сграда? Чудно ли е, че революциите носят на човечеството не мир, ред и справедливост, а смърт и разруха, след като техният призрачен кукловод е самият сатана, гордо стъпил на върха на масонската пирамида?  В наши дни често ни се внушава, че масоните управляват света чрез мрежата от ложи, подчинени на някакъв таен масонски център. Заговори се за „световно правителство в сянка”.  Без да подценяваме проблема, уверени сме,че това е поредния масонски мит, създаван не без помощта на медиите, подчинени на тайната организация.   Опитите за преувеличаване на масонската мощ не са от вчера. Те имат за цел да внушат на обикновения човек чувствата на респект и страхопочитание пред скритата сила на масонството. Хората, малко или повече, се боят от тайнственото. На този ефект масоните винаги са разчитали.
 Да приемем тезата за масонското всемогъщество е равносилно на капитулация пред сатаната. За всеки християнин, подобна постановка е смешна. Защото не друг, а сам Бог ръководи света от висотата на Своето всемогъщество и съвършенство. Всевиждащият Творец знае всеки ход на противника, неговите скрити замисли и кроежи.  Той е допуснал злото в света временно, за изпитание на свободната човешка воля, за проверка и каляване на християните в битката с тъмната дяволска сила.  Християните не бива да униват пред слуховете за тайнствената мощ на масонството, защото Сам Господ Иисус Христос е казал: „ще съградя църквата Си, и портите адови няма да и надделеят” (Мат. 6:15), и още: „Не бой се, малко стадо!” (Лука. 12:32). 
 Дяволът и неговите слуги предварително са изгубили битката с Бога. Лукавият знае това, но не и тези, които му служат.   Много съвременни масони не подозират в какво са въвлечени, не само защото са оплетени от казуистиката на масонството, но и защото са безразлични към въпросите на Вярата. Вътрешно те не се интересуват от никакъв „архитект на вселената”, нито от абстрактни нравствени принципи обвити в красиви думи. Масонските ритуалите им се струват празен и глупав театър. За тези „практични” масони, ложата не е средище за духовни занимания, а елитен клуб, място за контакти и създаване на връзки. Те са там заради възможността да бъдат до силните на деня. Те вярват в могъществото на парите и се стремят към политическия лобизъм, заради изгодата от властта. Масонството им дава този шанс. Засега.  За съжаление, риториката и „човеколюбието” на масоните успяха да заблудят някои от най-чувствителните и добронамерени членове на обществото. В масонските ложи са членували и членуват не само банкери, индустриалци и политици, но и видни общественици, честни интелектуалци, учени, хора на изкуството, граждани със здрави християнски възгледи, свещенослужители. Изявените хуманисти винаги са били нужни на ордена като параван, който да прикрива истинските му намерения. (Ръководителите-масони знаят как да привличат набелязаните хора). Тяхната задача, за която едва ли са се досещали, е била и ще бъде, да представят масонската организация в очите на обществеността като почтенна организация с благородни цели.  Но не беше ли казано в Светото Евангелие, че „сам сатаната се преобразява в ангел на светлината?” Затова не бива да се учудваме, че служителите му се преобразяват „като служители на правдата” (2 Кор. 11:14-15).  Разбира се, този Библейски текст не се отнася до стотиците честни граждани, уплетени в мрежите на масонството, поради неразбиране на истинските му цели, а за лидерите, стоящи в сянка, които невидимо ловят в тях своите жертви. 
 Отхвърляйки преувеличените слухове за могъществото на ордена, не бива да пренебрегваме опастностите от дейността на масоните. Възможностите на ордена за въздействие върху обществените и политическите процеси в света, чрез контрол над едрия финансовия капитал, с помощта на връзките и влиянието, което масоните имат върху политическия, икономическия, културния и духовния елит на света, са реални. Масоните са проникнали във всички етажи на властта в най-развитите страни, в обществените организации, в религиозните деноминации, в органите за ред и сигурност. Те контролират значителна част от срествата за информация и пропаганда. В дейността на ложите участвуват някои от най-високопоставените личности в света, концентрирали в ръцете си огромна власт и богатства.  Именно такава бе една от целите на висшето масонство: съсредоточаване на световната власт и на едрия капитал в ръцете на един малък кръг от хора, създадаване на ново световно общество, оглавявано от свръхмощна и авторитарна, духовна, политическа и стопанска олигархия - отбран елит от заможни властолюбци, над който трябва да управлява една единствена личност, надарена с изключителни качества и враждебна на Бога - антихриста.  Ето защо масоните привличат в своите редове изявени личности с разнопосочно верую и политическа нагласа. Целта на висшето масонство е тези хора да променят своята религиозна и политическа индивидуалност, като се слеят в еднородна амалгама от претопени човешки души, обединени от стремежа си към власт над другите. Те, според дяволските планове на ръководството на култа, трябва да станат етажи от сградата на новата световна монархия. 
 Нов световен ред. Този масонски лозунг може да се прочете на банкнотите от един долар, заедно с масонския символ, който е изобразен на тях - пирамидата с всевиждащото око на "Великия архитект на Вселената" на върха й. Новият световен ред - (НСР), се въвежда с помощта на тайните общества. Поставят се доверени посветени на най-възлови позиции в банковото дело, бизнеса, политиката, медиите, армията, медицината и на привидно несвързани една с друга организации и институции, които обаче служат на същите хора. А останалите в йерархията под тях често нямат никаква представа за планът, на който несъзнателно стават проводници. Много организации и движения имат различни имена и изглежда като че ли преследват различни цели, но всъщност са манипулирани от едно и също място в името на осъществяването на един глобален план - Световно правителство (неизборно); световна банка; световни полицейски сили, които ще следят за подържането на установените от световното правителство закони; здравеопазване в което цари пълно господство на фармацевтичната индустрия; поставяне на микрочипове на населението, като данните се съхраняват в централен компютър и следене с помощта на GPS; контрол над всички източници на енергия...


 С други думи ПЪЛЕН КОНТРОЛ над човечеството. НСР, чието мото е глобализацията, желае да има на разположение затъпяло, без много претенции, робски послушно, и намалено по брой население, което да обслужва елита. Да се унищожи националната самоличност и суверинитета на държавите, да се намали значително населението на Земята, да се държи в тайна и да не се дава достъп до каквато и да е технология, която дава възможност за използване на практически неограничена и евтина енергия за различни нужди и най-вече да се не дава възможност на човек да се развива духовно! "Светът се ръководи от съвсем различни персонажи, а не от тези които хората си представят хората, че виждат." - Бенджамин Дизраели, министър-председател на Англия в периода 1874-1880 г. Световното невидимо все още и неизборно правителство управлява и налага своята воля чрез различни институции като Кръглата маса, Трилатералната комисия, Билдербергския клуб, Римския клуб, СТО, Световната банка, МВФ, ГАТТ, НАФТА, и други структури обслужващи интересите на транснационални корпорации и банки. Римският клуб например (и не само той, разбира се) пропагандира, че ако светът не бъде управляван само от едно световно правителство, ще настъпи страхотен хаос.


 МАСОНСКИТЕ ЛОЖИ са един от начините чрез които действат Илюминатите или самопровъзгласилия се "елит", за да налага своя план за глобализация и НСР. Под благовидния лозунг "свобода, равенство, братство" и в името на "високоблагородни цели" използвайки също и честни, но наивни хора като параван в тях, последните два века масонските ложи са били в основата на всички революции, военни, политически и икономически трусове връхлетели човечеството. За да създаде благоприятни условия за разпространението си и за постигане на тъмните си цели, "елитът" привлича в масонството както държавни глави, така и много влиятени, активни и изглеждащи "благонадеждни" политически и обществени дейци. Ето какво пише в Протокол 9 ("Протоколи на ционските мъдреци") - "Нееврейското масонство служи като параван на целите ни, докато планът за активирането на нашата сила е добре замаскиран… и остава за повечето хора една непозната и неразбираема за тях мистерия…" Протокол 15 - "Междувременно докато постигнем нашето царство, ние трябва да действаме по обратния път. Ще създаваме и умножаваме франкмасонските ложи във всички страни на света, за да вкараме в тях всички, които могат да станат или които са бележити и именити в обществената дейност, така че в тези ложи ще имаме интелигенцията на гоя (неевреите), която е много важна като средство за влияние. Ние ще поставим всички ложи под централно ръководство, което ще знаем само ние, а за всички останали ще бъде напълно непознато. То ще бъде съставено само от наши мъдри старейшини. Ложите ще имат свои представители, които ще служат само като параван на централното масонско ръководство, откъдето ще излиза паролата и програмата. В тези ложи ние ще вържем всички революционни и либерални личност... Между членовете на тези ложи ще бъдат почти всички агенти от интернационалната и националната полиция, които работят за нас.


 Този род хора, който с готовност влизът в тайни организации, обикновено са кариеристи, авантюристи и общо взето хора, повърхностно мислещи, с които няма да имаме никакви проблеми да се справим, за да ги накараме да въртят механизма на машината, която работи за нас… Гоите влизат в ложите от личен интерес или от любопитство, за да захапят залък от някаква благинка, а някои - за да имат възможност по някакъв начин да представят пред хората своите фантазии… Съвсем естествено е, че ние, а не някой друг, трябва да ръководим масонската активност и действия…" Протокол 11 - "Това е главното и основното, за което ни служи нашата организация на тайното масонство, което не е добре познато, и целите на което дори не са толкова много, колкото се предполага от тези животни гоите, вкарани от нас в "шоуто" на армиите от масонскиложи с цел да се хвърли прах в очите на техните народи…" (За "Протоколи на ционските мъдреци", - Protocols of the Learned Elders of Zion, преведена и издадена у нас от Никола Николов през 1995, той пише - "Прочитайки тези "Протоколи", веднага разбирате истинското положение в страната, в която живеете, както предугаждате какво ще настъпи през следващите години. Разбирате също как и колко действията на вашите избраници ще се различават от техните предизборни "думи и обещания"…" За достоверността на тази книга говори и фактът, че след болшевишката революция в Русия, осъществена от юдео-масонството, всеки у когото е откривана е бил разстрелван, а екземплярът унищожаван! "Протоколите" са ясно доказателство за пъкления план, който е замислен за човечеството и се осъществява все още неспрян стъпка по стъпка. Все още огромната част от хората дори не знаят, че в целия съветски административен апарат евреите и евреите-масони са били повече от две трети до 99 процента от състава на някои комитети, начело с В. Ленин. Ето какво пише в излизащото в Ню Йорк еврейско издание "Ди америкън хибрю" от 10.09.1920 г. - "Болшевишката революция в Русия беше работа на еврейския ум, на еврейското недоволство, на еврейското планиране, чиято цел беше да се създаде "нов ред в света". Това, което се извърши така превъзходно в Русия благодарение на еврейството, трябва чрез същата умствена и физическа сила да стане дейстителност в целия свят.")!!


 През месец юни 2000 г., ако си спомняте, в България дойде главният масон на НАТО Робърт Удуърд 33-а степен, шеф на Върховния съвет в ложата Ориент-НАТО. Тази масонска структура обединява върховните съвети на държавите-членки на НАТО. Под негово ръководство у нас беше инсталиран също Върховен съвет на масоните в България на 07.01.2001 г. под егидата на върховния съвет майка - Южната юрисдикция на САЩ. Същото НАТО, което в разрез с всички международните норми извърши агресията над суверенна Югославия, хвърли поне 31000 бомби с обеднен уран, за да донесат "мир и благоденствие в провинция Косово" и предизвика екологична катастрофа в целия регион. Масоните непрекъснато заявяват, че целта им е нравственото усъвършенстване и че видимата страна на тяхната дейност е благотворителността. А невидимата?! Ако ги попитате ще ви отговарят със сложен метафоричен език, мъгляви и нищо незначещи фрази, а в повечето книги за масовия читател ще намерите същото. Показателно е писмото от 15 август 1871 г. на един от най-известните изобщо масони Албърт Пайк 33 степен в йерархията (оглавявал е Южната юрисдикция на Шотландския обряд на франкмасонството в САЩ през последния век, а статуята му се намира във Вашингтон), до друг масон 33 степен Великия майстор Джузепе Мазини - "Ние ще дадем широка възможност за действие на нихилистите и атеистите и ще предизвикаме страшни социални катаклизми… тогава навсякъде, гражданите чувствайки се задължени да се защитават от това световно малцинство от революционери, ще изтребят тези унищожители на цивилизацията, и мнозинството разочаровано от християнството, чиито деистичен дух от тоз момент ще е останал без компас, търсещ тревожно идеал, но не знаещ накъде да насочи обожанието си, ще получи чистата доктрина на Луцифер, която най-накрая ще бъде извадена на бял свят… което ще доведе до унищожаването на християнството и атеизма, и двете покорени и изкоренени едновременно…" В "Решения на Световния масонски конгрес" в Париж, 1889 г. пише - "Не е достатъчно само да се победи влиянието на духовенството и да се лиши Църквата от авторитет. Необходимо е да се разруши самата религия."!


 Папа Пий IX е казал за масонството- "Една коварна, измамна и извратена организация, вредна и за религията и за обществото." Акад. Б. Палюшев - "…тайните масонски общества често използват благовидната фасада на християнството, за да прокарват своите намерения и цели в социалната сфера. Никой външен наблюдател обаче, не може и да подозре, че зад тази фасада се крие съвършено друга религиозна система (тази на луциферианството), в която се посвещават само избрани членове от тези общества. Но от друга страна тези хора дори и не подозират, че самите те са инструмент в ръцете на още по-могъщи и по-завоалирани кръгове в обществото, които от своите скрити позиции упражняват невиждана досега власт и влияние. Ако кажеш на един обикновен човек, че именно тези общества определят и контролират най-мощната управленска институция в света - тази на американския президент - реакцията ще бъде "това не може да бъде"." Лойд Джордж, един от най-активните масони в периода около Първата световна война е измежду главните виновници за Ньойския договор, който разпокъса България. Той е бил важна фигура в учредяването и на Обществото на народите, предшественик на ООН. Американският президент Хари Труман, масон 33-а степен е този, който заповядва през 1945 г. да се хвърли атомната бомба над Хирошима и Нагазаки. Той е един от основателите на Северноатлантическия пакт (НАТО) и автор на доктрината "Труман" - план за империалистическа експанзия и инициатор на "студената война". Френската буржоазна революция, удавила в кръв цяла Франция, ВОСР, която направи същото в Русия, Първата и после Втората световна война и много други регионални и по-големи войни и конфликти са сътворени от Илюминатите и осъществени и чрез масонството. Евреите-масони Ленин, Керенски, Троцки, Джержински и много други сатанисти като тях избиха милиони руснаци - холокост несравним с този, с който спекулират чифутите-ционисти - същите, които всъщност са истинските виновници за смъртта на десетки милиони руснаци, германци, поляци, чехи, унгарци, роми и т.н. от Втората световна война.




 Масовите убийства на християни в Русия са били по заповед на Троцки (Лейба Бронщайн), тогава военен комисар, като планът за изтреблението на православната християнска интелигенция е бил негов. Същият на един митинг в Киев публично заявява, че евреите са създали руската революция! Той е уредил разпространяването на бацили на холерата и тифа сред населението, като при условиято, в които живеели хората след болшевишката революция умирали като мухи. "Холерата ще ни помогне да се справим с глада" - цинично и открито е заявявал той. Троцки е авторът на следното мъчение- завързвали човека в чувал пълен с въшки, за да бъде бавно и мъчително изяждан от тези паразити!


 Но това е само част от неговата сатанинска изобретатерност. Той назначава изключително евреи за политкомисари в Червената армия. Джержински, известният шеф на "ЧК", е бил негов "конкурент" в гнусните деяния. Символиката на масонството се вижда в отличителните знаци използвани в Съветския съюз и бившите социалистически страни - петолъчка, сърп и чук, както и някои известни девизи ("Един за всички, всички за един", "Винаги готов!" и др.) Ушанки с петолъчка (обърната с върха надолу) е носела една специална девизия още през 1920 г. наричана "червените дяволи", която е била съставена само от евреи! През 1919 г. в Червената армия е било въведено принудително неизтриваемо клеймо на лявата ръка - черна петолъчка. Знаете ли,че пречупеният кръст (свастиката), който е бил символ на нацизма е присъствал на банкнотите, печатани след масонската болшевишка революция, т.нар. "керенки"?! А не ви ли е направило впечатление, че знамето на Европейския Съюз е пълно с петолъчки! Скаутското движение е също масонско творение и същата сатанинска символика присъства и там.




 Тайните общества и посветените, особено тези от вътрешните кръгове, имат определен код на общуване чрез символи, таен език, определени движения, фрази и ритуали, както и някои дати. Някои други по-важни и често срещани символи освен споменатите вече пирамида с всевиждащото око на върха и петолъчката, са шестолъчната звезда (звездата на Давид), обърнатата свастика, пламък или факла, орел, бухал (сова), птицата феникс, обелиск, кръст в кръг. Всички тези символи можете да ги откриете изрисувани по различен начин в гербовете на различни обществени, световни и секретни организации и общества - ЦРУ, ФБР, НАТО, ООН и др. Албърт Пайк в своята книга "Нравственост и догма",пише - "Част от символите се показват на посвещавания (в ниските или т.нар. сини степени - бел. авт.), но той е умишлено заблужддаван чрез лъжливи обяснения. Целта е не той да разбере символите, а да си представя, че ги разбира." Това е структурата на класическите тайни общества, които привличат под благовиден предлог за духовно усъвършенстване известни личности и ги използват като параван, като само най-високите степени са посветени в плана.


 Манипулацията продължава и в науката. Смята се, че модерната наука, води началото си от английския философ материалист Френсис Бейкън (края на 16 и началото на 17 век). Именно затова обаче няма нищо чудно, че е толкова едностранчива и тесногръда. Според Бейкън материята е обективно съществуваща първооснова на всички неща, а целта на познанието е да се увеличи властта на човека над природата. Но… Бейкън е бил член на тайното общество "Орденът на шлема" и според известния историк на франкмасонството Менли Хол, е бил роден в резултат на връзка между кралица Елизабет Първа и Робърт Дъдли, граф на Лейсестър, а отгледан от Николас и Ан Бейкън, откъдето взема и фамилията си. Впоследствие Бейкън става един от най-влиятелните хора в Англия. Логичният въпрос е защо след като Бейкън е имал посвещение в тайното познание и очевидно е бил съвсем наясно с духовната същност на човек и истинското състояние на нещата в природата, е отстоявал материалистическата теория, която става и догмата, според която се развива науката. Исаак Нютон също е бил масон и очевидно също е бил наясно с ограничеността на материалистическия възглед на науката, но въпреки това също го е поддържал. Както вече писах целта е хората да не осъзнават, че са духовни същества преди всичко! Затова и официалната наука, която се преподава, е въведена в определени коловози и се стреми да не излиза от тях. Тези, които дръзнат да се усъмнят или да предложат истината, биват атакувани по всички възможни начини. Най-често това става с помощта именно на техни колеги, много които от злоба, а и от невежество се нахвърлят върху тях и ги обвиняват в метафизично мислене и какви ли не други "грехове". За повече информация по въпроса за масонството ви препоръчвам книгите на Олег Платонов, Никола Николов, Григорий Климов. — с Ангел Десподов, George Purlikov, Димитър Димитров, Коста Костов, Даяна Петрова, Pahomiy Zhelev, Отец Тодор Тодоров и Петър Милов.





Тагове:   сатанизъм,   сатанисти,


Гласувай:
1



1. анонимен - Интересно, как тоя страхотен ма...
21.12.2012 18:10
Интересно, как тоя страхотен материал не е предизвикал никакъв интерес?! Може би защото домякинята на блога е хиперрелигиозна, а това за българите е малко...
цитирай
2. bogolubie - Вечно се таралежиш. Какъв ти е проблемът?
21.12.2012 20:24
Аз не съм религиозна, още по-малко хиперрелигиозна. За пръв път прочитам такава дума. Аз съм вярваща в Бога и в Господ Иисус Христос. Между вяра и религия има разлика. Много християни не знаят това. А защо не са чели публикацията не знам. Все пак ти си влезнал тук, нали?! Много проблеми ми се създават в блога, но за разлика от вас, невярващите, аз уповавам в жив и истинен Бог и Негово е правото да отговори подобаващо на тези, които ми вредят. Затова съм спокойна и им пожелавам Бог да ги благослови!
Освен това масоните имат лоша слава и най-вероятно затова не представляват интерес за моите съмишленици. А може да са гледали предаването, нали!
цитирай
3. bogolubie - Вечно се таралежиш. Какъв ти е проблемът?
21.12.2012 20:31
Аз не съм религиозна, още по-малко хиперрелигиозна. За пръв път прочитам такава дума. Аз съм вярваща в Бога и в Господ Иисус Христос. Между вяра и религия има разлика. Много християни не знаят това. А защо не са чели публикацията не знам. Все пак ти си влезнал тук, нали?! Много проблеми ми се създават в блога, но за разлика от вас, невярващите, аз уповавам в жив и истинен Бог и Негово е правото да отговори подобаващо на тези, които ми вредят. Затова съм спокойна и им пожелавам Бог да ги благослови!
Освен това масоните имат лоша слава и най-вероятно затова не представляват интерес за моите съмишленици. А може да са гледали предаването, нали!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13705683
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031