Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.09.2012 16:24 - Мюфтийството прикани мюсюлманите да се съберат отново пред съда в Пазарджик
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 1526 Коментари: 4 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Мюфтийството прикани мюсюлманите да се съберат отново пред съда в Пазарджик
 25.09.2012, 15:26 (обновена 25.09.2012, 15:30)
 Нора Виткова

 http://news.ibox.bg/news/id_2074907770

© Снимки: Emaxpress

В официална декларация Главното мюфтийство нарече безпочвени обвиненията срещу 13-те имами, чийто процес започва утре в Пазарджишкия съд.

Имайки претенциите за най-дълбоко познаване на мюсюлманката общност в България с нейната история, бит, култура и традиции, както и отчитайки нейната динамика и настроения през периода на демократичния преход, заявяваме следното, ние, представителите на българските граждани, изповядващи исляма, декларираме нашата подкрепа към нашите съграждани, колеги, братя и сестри, за това, че застрашават националната сигурност, обществения ред и подкопават устоите на конституционно установения ред в България, като насаждат етническа и религиозна омраза, се казва в декларацията на мюфтийството.

Подчертава се, че отправените обвинения са преекспонирани и не кореспондират с истината, твърденията в тях са силно манипулативни.

Българските мюсюлмани, чийто религиозни представители са и част от обвиняемите, са били, са и ще бъдат миролюбиви и толерантни към всеки един представител на обществото, заявява още Главното мюфтийство.

По думите им, с подобни обвинения се уронва авторитетът на религиозната институция на мюсюлманите, като същевременно се подлага на постоянно съмнение авторитета на тези обществено ангажирани личности, на които мюсюлманската общност и администрацията на изповеданието разчитат особено много и имат нужда от тяхната административна и религиозна компетентност за ефективното упражняване на гарантираното право на вероизповедание - колективно, публично и чрез обучение.

Мюфтийството заявява още, че адмирира гражданската самоинициатива на сънародниците, дошли да окажат морална подкрепа на обвинените и ги призоваваме все така да запазят своето прилично поведение и уважение към българския съд.

Припомняме, на първото заседание преди седмица пред съда се събраха над 300 мюсюлмани в знак на протест срещу делото.




Гласувай:
1



1. ivoki - НЯМАШ СПИРАЧКА !
25.09.2012 16:30
ОСЪЗНАЙ СЕ. БОГ Е ЛЮБОВ И НЕ ИСКА ВОЙНИ. НЕ ГИ ПОДКЛАЖДАЙ !!!!
КАКВО "БОГОЛЮБИЕ" СИ ТИ АКО СЕЕШ ГНЯВ?
цитирай
2. bogolubie - По какъв начин ги подклаждам?! Защо ме клеветиш?
25.09.2012 20:56
Не ни ли учи Господ да бдим и се молим, за да избегнем това, което има да стане?! Как ще се молиш за нещо, да не стане, ако ти не си наясно какво става около теб?!Отваряй си очите и се моли! Нищо друго не се иска от християнина. А ти, щом искаш да живееш в някакъв илюзорен свят, живей си, никой не те спира. Гледай към небето, но поглеждай и към земята, за да не пропаднеш в дупка и да си счупиш краката. Бог е ИСТИНА. Да си затваряме ли очите за истината или да искаме помощ от Бога, за да ни се даде благоприятен изход?
Май ти си този, който подклажда злото. Като клеветиш мен, мислиш ли, че ти ще се представиш като праведник? Както и да се представяш все си гяур.
цитирай
3. bogolubie - Освен това,
25.09.2012 20:59
там има християни, които живеят под страх и заплахи, но теб не те е еня за тях, нали! Ти с главни букви гледаш да клеветиш и позориш други като Юда Искариот, та да представиш себе си като светъл ангел небесен и си мислиш, че така ще бъдеш отличЕн и помилван. Трепериш за своя живот. Добре! Изживявай се като такъв, твоя воля!
цитирай
4. bogolubie - И още нещо,
25.09.2012 21:33
ти не ме познаваш. Аз общувам и с турци, и с цигани, и с помаци, и никой не съм обидила. Идвали са за молитва от всички общности. И когато смениха имената на турците, никого не съм нарекла с новото му име. Затова ме уважават. Имам си Дух-водител от 1989 г. и не си ти, който ще кажеш как да постъпвам. Прехвърлям публикувани в Интернет новини, за да е ясно какво става и за какво да се молим. Който иска, да заповяда в моя блог, тук е моето пространство, не твоето. Въпреки това ти давам възможност публично да се изявиш и да ти отговоря пред всеки, който е влезнал тук. Не ти ли казва Господ Бог, че когато кажат мир, мир няма да има. Мирът трябва да се построи на здравите основи на истината. Да, Бог е любов, но и Той ти казва, че на мнозина, които викат Господи, Господи...ще им отговори, че не ги познава... Да не си представяш Господ като един пълен наивник?! Не е ли писано, да търсим мир с всичките човеци до толкова, доколкото зависи от нас?! Щом някой злоупотребява с нашата добронамереност, трябва да се обединим в молитва към Бог! Това е което съм писала, което проповядвам и, което изпълнявам. Така се прави фронт срещу злото на дявола. Това е.


.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13760297
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930