Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.09.2012 22:12 - ГЕРБ и ДПС - в акция за заздравяване на връзките с Реджеп Ердоган
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 649 Коментари: 0 Гласове:
0



http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2012/09/25/1913337_gerb_i_dps_-_v_akciia_za_zazdraviavane_na_vruzkite_s/

ГЕРБ и ДПС - в акция за заздравяване връзките с Реджеп Ердоган
 

 Турският премиер Реджеп Тайип Ердоган


 И ГЕРБ, и ДПС ще се опитат да засилят връзките си с партията на турския премиер Реджеп Тайип Ердоган. И двете формации, които вече влизат в явна борба за гласовете на българските турци и на изселниците, ще изпратят свои делегации на конгреса на партията на Ердоган - Партията на справедливостта и развитието. Заседанието на висшия форум е тази събота и неделя.

Покани за участие във форума имат и от ГЕРБ, и от ДПС. Наскоро пред "Дневник" вицепремиерът и зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов каза, че той лично ще води делегацията на управляващите. В нея ще бъде включен и кметът на Дулово, където управляващите направиха пробив в традиционна за ДПС община. Поканата е един много ясен знак, допълни Цветанов и отново обяви, че ГЕРБ са единствените, които разбиват монопола на ДПС из т.нар. смесени региони.

Лична покана за участие в конгреса има и лидера на ДПС Ахмед Доган, съобщи днес неговият заместник Христо Бисеров. Доган обаче нямало да присъства на висшия форум, а ДПС щели да пратят делегация начело със зам.-председателят Лютви Местан, като той щял да представи поздравителен адрес от лидера на ДПС.

Личната покана към Доган е интересна, тъй като преди време се заговори за силно обтегнати отношения между Доган и Ердоган. Повод за подобни неофициални коментари дойдоха покрай отменената в края на 2010 г. среща от турския премиер с лидера на ДПС. Тогава в последния момент Ердоган пожела да се срещне не с лидера на ДПС, а с Касим Дал - тогава още в партията, но вече на път да се еманципира и да напусне. Впоследствие Касим Дал присъства и на други срещи с официални турски представители, участва и в среща на премиера Бойко Борисов с Ердоган.

Това даде повод за тълкувание, че турският премиер вече е оттеглил подкрепата си от Ахмед Доган и се ориентира към управляващите и новата формация около Касим Дал. По неофициални информации турският премиер бил недоволен и от това, че лидерът на ДПС вече не ходел в Турция, не давал рамо на инициативи на Ердоган и др.

Въпреки това днес Бисеров съобщи, че поканата към Доган за участие в конгреса на Партията на справедливостта и развитието е лична. Която въпреки знакът за протегната ръка лидерът на ДПС (традиционно отсъстващ и от българския политически живот) няма да уважи, а ще прати свои представители.

Освен за подкрепата на Ердоган, ГЕРБ и ДПС вече започнаха битката и пряко за изселническите гласове. Представители на управляващите се срещнаха с български изселници в Турция и им обещаха да ги посетят в края на тази година или началото на следващата. Ден по-късно и от ДПС дойдоха информации, че представители на партията предвиждат подобни визити в Турция.



Тагове:   политика,   ДПС,   ГЕРБ,   Турция,   ердоган,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13751729
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930