Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.08.2012 22:18 - Кандидатите за президент на САЩ изповядват, че са вярващи християни
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 1006 Коментари: 0 Гласове:
0



Кандидатите за президент на САЩ изповядват, че са вярващи християни 
  http://dveri.bg/kc8c8
   
 Петък, 31 Август 2012 11:21
 Автор: Двери

Реномираното християнско списание "Cathedral Age", което се издава от Вашингтонската катедрала на Епископалната (англиканска - б. р.) църква - храма, който има статут на "национален дом на молитвата", зададе въпрос на двамата американски кандидати за президент, Барак Обама и Мит Ромни, във връзка с отношението им към религията.

На въпроса, каква роля има вярата в живота му, Обама казва, че тя му дава "перспектива и сигурност", които иначе не би имал. Откакто е президент вярата му е "нараснала" и повече се моли. Хубаво е на края на работния ден да знаеш, че Бог е този, Който управлява всичко.

 Обама изтъква, че "обича Бог с цялото си сърце и душа, а ближните като самия себе си", въпреки че не винаги успява.

 Ромни изтъква, че вярата е "интегрален елемент" в живота му, още като дете се е научил да обича Бога и ближните си. Всички хора са образ Божий, всички носят отговорност за всичко, преди всичко за нашите американски сънародници, но и за всички други.

Любимият библейски цитат на Ромни са Христовите думи "гладен бях, и не Ми дадохте да ям; жаден бях, и не Ме напоихте; странник бях, и не Ме прибрахте; гол бях, и не Ме облякохте; болен и в тъмница, и не Ме споходихте" (Мат. 25:35-36).

 Обама препоръчва псалм 46, както и думите на пророк Исайя: "Които се надяват на Господа, получават нова сила, вдигат се на криле като орли, тичат и не отслабват, ходят и не се изморяват" .

Една част от американското общество не вярва на протестанта Обама, че е християнин, а го смятат за таен мюсюлманин (по баща), а Ромни определят като "сектант", защото е мормон.

На това Обама отговаря, че срещу такива приказки не може да направи нищо. "Като президент върша задачите си и в тях не влиза това, да убеждавам хората, че вярата ми в Христос е истинска. Правя максимално, каквото мога, за да живея във вярата, да се придържам към Божиите думи и да уподобя живота си на Христос. Не съм перфектен, остава ми да следвам Христос и да служа на другите".

 Ромни: "Аз вярвам, че Иисус е Син Божи и е Спасител на човечеството".

 Обама хвали вярата на предишния президент Джордж Буш, въпреки че не беше съгласен с него по много въпроси. "Ценя го като добър съпруг, баща и човек на вярата".

Източник: агенция VIA

Превод от сръбски Николай Шиндаров




Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13739571
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930