Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.08.2012 22:30 - http://dveri.bg/ЗАПАДНИТЕ_МЕДИИ_ПРОМЕНЯТ_ОТНОШЕНИЕТО_СИ_КЪМ_ПРОВОКАЦИЯТА_НА_РУСКИТЕ_ПЪНКАРКИ.htm
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 1080 Коментари: 0 Гласове:
0



Западните медии променят отношението си към провокацията на руските пънкарки 
  http://dveri.bg/kc8rc
   
 Петък, 31 Август 2012 09:11
 Автор: Интерфакс-Религия

Позицията на западните средства за масова информация към процеса срещу групата Pussy Riot се смекчи, пише "Независимая газета". "Водещите издания на планетата постигнаха единодушие в мнението, че с хората, които нарушават общопризнати ценности и морални норми, не биха се церемонили в повечето страни по света". "Не само руският режим, но и ръководството на която и да е страна в света постъпва авторитарно и жестоко към хората, нарушаващи традиционните морални норми", пише австрийският "Standard".

"Не бива веднага да се правят паралели със сталинската епоха. Какво би станало с пънк-група, която провежда забранен концерт в Нотр-Дам и друга църква, синагога или джамия?", пита "Nouvel Observateur".

Както отбелязва френският "Atlanticо", ако "Pussy Riot" организират подобна акция в йерусалимската синагога или истанбулска джамия, "това със сигурност не би се харесало на вярващите и те също биха искали сурово наказание за момичетата".

"Произнесената в Москва присъда по делото "Pussy Riot" напълно съответства на законите на редица европейски държави", обобщава английският "Daily Mail".

Западните медии също така споделят мнението, че западните лидери са използвали скандала около групата с цел политически натиск върху руското ръководство.

"Западните лидери, които бяха така "шокирани" от съдебните преследвания срещу активистките, се отнасят напълно спокойно към диктаторски режими като тези в Саудитска Арабия, пред които даже Русия изглежда невинно. Така че защо Владимир Путин не получава одобрение? Само защото използва диктаторските права по немодерен начин - той не позволи на Съвета по безопасност на ООН да подкрепи сирийските въстаници", пише "Daily Mail".

"В съдебния процес над "Pussy Riot" русофобите на Запад видяха много добър повод за нападки срещу Кремъл", потвърждава и "Forbes".

Подобни мнения се появиха и в българската преса, като например във в. Новинар, където се критикува двойният стандарт, проявен в слабата реакция срещу ограничаването на словото на един нобелист като Гюнтер Грас и активните протести в подкрепа на акцията на руските пънкарки.



Тагове:   проглеждане,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13739618
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930