Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.06.2012 15:33 - ГЛЕДАЙТЕ И ЧЕТЕТЕ!!! ТОВА Е ИСТИНСКО ОТКРОВЕНИЕ ОТ БОГА!
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 7922 Коментари: 9 Гласове:
2

Последна промяна: 24.06.2012 15:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
http://www.youtube.com/watch?v=iQvsbZ0bbes&feature=related

   ПАПА ЙОАН ВТОРИ   Е  В  АДА....

Едно младо момиче от Еквадор на име Анжелика, умряло. В продължение на 23 часа тя била в рая и ада и също така видяла повторното завръщане на Христос. Станала свидетел на това, как Исус плачел, когато гледал тълпите от изгубени души; един свят, който Го бил отхвърлил; църква, по-голямата част от която не е готова да Го посрещне; хора, които са спрели да свидетелстват на изгубените; индустрия, която бълва развлечения от всякакъв вид и която примамвала дори и деца в лапите на сатана. Анжелика видяла как много от идолите на съвременната ни култура се мъчели в ада -- известни певци, артисти, шоумени... дори и папата. На нея й бил показан и рая -- небесното царство, което било чудно приготвено и готово, невъобразимо славно място, където злото не съществува. Исус Христос се завръща само за Своите святи служители -- хората, които са святи. Много от Божиите деца няма да бъдат готови за този ден, но ще бъдат оставени в света, който скоро ще бъде унищожен. ( Анжеликa Замбрано )



Гласувай:
2



1. antoninus - Видението за ада на Анджелика Замбрано е дяволска заблуда
24.06.2012 17:39
Доста небиблейски неща има в това "пророчество". Доста такива небиблейски "видения за ада" се навъдиха напоследък и явно хората се впечатляват повече от тях, отколкото от това какво казва Божието Слово.

В Божието Слово се говори за това, че за демоните е приготвено огненото езеро. В него още не са хвърлени, но демоните няма да са тези, които ще измъчват хората, защото самите те ще бъдат в огненото езеро според Писаното:
Матей 25:41. Тогава ще рече и на тия, които са от лявата Му страна: Идете си от Мене, вие проклети, във вечния огън, приготвен за дявола и за неговите ангели.

За ада/шеол пише, че става въпрос за мъка като от огън, обаче демоните нямат никаква работа там. Никъде Писанията не подкрепят подобни фантасмагории. Да не говорим за глупостите, които говори, където Христос плачел за тези, които били в ада, а самият Той ги е определил за там след тяхната смърт, според писаното:
Лука 12:5. Но ще ви предупредя от кого да се боите: бойте се от онзи, който, след като е убил, има власт да хвърля в пъкъла, Да! казвам ви, от него да се боите.

цитирай
2. bogolubie - Според Откровението на Йоана 19:11-16 Този, Който съди праведно, е с име Божието слово
24.06.2012 19:28
И защо да се радва Господ на тези, които са подценили силата на Словото Божие, вместо да скърби?! Защото повечето вярващи разбират Божието слово, но плътските щения надвиват в живота им и затова ще отпаднат. Между тези щения е и гордостта от знания, които са поставени да разделят хората, вместо да ги обединяват в любовта към Господ. Момичето е било малко, когато са го заснели със свидетелството. Което е запомнило, това разказва.
Не си спомням дали съм споделила един случай. Пътувахме във влака с вярващи и разговаряхме. Един циганин на средна възраст, като ни слушаше, се обърна към мен и каза с радост:" Вие сте набожна! И жена ми е набожна. Как са разпънали и мъчили Исус!" Очите му се насълзиха от милост. И протестантина до мен, веднага се обади:"Ама аз не приемам думата "набожна" ...и т.н., започна да философства.А онзи човек милееше за Христос. И това е най-важното. Същият протестант, във връзка с мои стихотворения, много време, преди това, ме попита, как може да се обича Исус Христос. Толкова ясно е писано, че всичко друго отпада, остава само ЛЮБОВТА. Така,че циганинът, който се смили за Господ, може да бъде взет от Него, а този, който проповядва, може да си остане. Вярата се приема духовно от Духа, а не с много ум.
Ако горното слово подейства някому, това е най-важното. Кой в Огнено езеро и кой на огнената клада, това е без значение за тези, които Господ няма да приеме. Ще бъдат в неистови мъки. Дано ни се помогне да бъдем угодни Богу, да попаднем в изброеното число и да ни приеме Господ!
Всяка дума, всяко действие и всеки зов, трябва да съдействат за израстването в Христовата любов. Ако те целят разделение или разколебаване на хората, значи те работят против Христос! Това е много важно! По-добре е да кажа като Сократ: "Аз знам, че нищо не знам!" и да подам приятелска ръка всекиму, който е приел Христос за свой Господ!
цитирай
3. bogolubie - И още нещо: Господ не ни вкарва в ада. Ние сами може да паднем там.
25.06.2012 06:27
Ако един пиян син не послуша съветите на баща си и майка си, да не се качва в колата в това му състояние, за да не катастрофира и да се убие, но той не ги послуша и злото стане, те ли ще са го вкарали в гроба?! И няма ли да плачат неутешимо за него?! Ще кажат ли, че там му е мястото, щом не ги е послушал?! Да не бъде !
Така става и с нашия Господ Иисус Христос. Жертва се за нас. Даде ни всички съвети и препоръки, и дори ги нарече заповеди, за да живеем така, че да оцелеем. Обича ни безрезервно, с недостатъците ни. Но, ако някой пренебрегва Неговата любов и уроци, неминуемо ще отиде там, където никак не би искал /меко казано/. И Той, Който се жертва напразно за такива хора, Който се отзовава на всяка молитва за помощ, но не може да помогне на непослушните и невярващите в Истината, скърби, плаче, но...идва време, когато е късно да им помогне.
Не се съмнявам в свидетелството на това дете?!
Никой не може да вземе нещо, което не му е дадено от Бога, а ето, че тя години след това проповядва и благовестява Христос, нашия Спасител.
Не може да не се обича такъв Господ, и да не Му се благодари за Неговите посланици и послания! Моля се, да победи Неговата любов всеобхватно!!! Амин !!!
цитирай
4. antoninus - Проблемите с това така наречено видение са толкова много
25.06.2012 15:52
Проблемите с това така наречено видение са толкова много. Бих искал да обърна внимание на основния проблем, а именно, че това "откровение" представя един съвсем друг "Исус" напълно различен от този който Писанията ни представят. Именно поради тази причина аз ще поставям "Исус" в кавички, когато става въпрос за този лъжлив "Исус" от това еквадорско видение.
Това, което ни се представя от Анджелика е че нейния "Исус" е очевидно крайно разтревожен от това, че много хора отиват в ада и е решил да изпрати страшни видения на едно 18 годишно момиче с цел да наплаши хората от ада и те да се вразумят и покаят. Още от тази концепция се вижда че нейния "Исус" не вярва в силата на Благовестието на Царството, което е поверено на апостолите, но смята че то трябва да се подсили със наплашващи разкази за ада.
В пълен контраст с този измислен "Исус" библейския Исус от Назарет има съвсем друга позиция по този въпрос, която Той заявява недвусмислено в разказа Си за богатия грешник и бедния Лазар:

Лк. 16:27 А той рече: Като е тъй, моля ти се, отче, да го пратиш в бащиния ми дом;
Лк. 16:28 защото имам петима братя, за да им засвидетелствува, да не би да дойдат и те на това мъчително място.
Лк. 16:29 Но Авраам каза: Имат Мойсея и пророците; нека слушат тях.
Лк. 16:30 А той рече: Не, отче Аврааме, но ако отиде при тях някой от мъртвите, ще се покаят.
Лк. 16:31 И той му каза: Ако не слушат Моисея и пророците, то и от мъртвите да възкръсне някой, пак няма да се убедят.

Интересното тук е, че от този разказ става ясно не само отношението на Исус по въпроса с пращане на хора видели ада да наплашват живите към покаяние, но се вижда и чия концепция е това, а именно на нечестивия богаташ. И действително подобна идея може да се роди само в сърцето на човек, който не познава Бога и Неговите пътища.
Какъв контраст с измисления "Исус" на еквадорското момиче.
цитирай
5. antoninus - Какъв контраст с измисления "Исус" на еквадорското момиче
25.06.2012 15:53
Какъв контраст с измисления "Исус" на еквадорското момиче, който отделя от скъпоценното си време да развежда малки момиченца из ада и да ги наплашва така, че после те да могат да наплашват другите, та дано с наплашване да се покаят. Между другото Писанието не ни дава ни най-малкото основание да смятаме, че Исус прави разходки из ада, водейки разни посетители, които после да праща на земята. Според Писанието Исус СЕДИ ОТДЯСНО НА БОЖИЯТ ПРЕСТОЛ и ЧАКА докато се положат враговете Му за Негово подножие:

Лука 22:69 Но отсега нататък Човешкият Син ще седи отдясно на Божията сила.

Кол. 3:1 И тъй, ако сте били възкресени заедно с Христа, търсете това, което е горе, гдето седи Христос отдясно на Бога.

Деян. 7:55 А Стефан, бидейки пълен със Светия Дух, погледна на небето, и видя Божията слава и Исус стоящ отдясно на Бога;

Евр. 1:3 Който, бидейки сияние на Неговата слава, и отпечатък на Неговото същество и държейки всичко чрез Своето могъщо слово, след като извърши [чрез Себе Си] очищение на греховете, седна отдясно на Величието на високо,

Евр. 1:13 А кому от ангелите е рекъл някога: - "Седи отдясно Ми Докле положа враговете ти за твоето подножие"?

Евр. 8:1 А от това, което казваме, ето що е смисълът: Ние имаме такъв първосвещеник, Който седна отдясно на престола на Величието в небесата,

Евр.10:12 но Той, като принесе една жертва за греховете, седна за винаги отдясно на Бога.
Евр. 10:13 та оттогава нататък чака, докле се положат враговете Му за Негово подножие.

Писанието свидетелства изобилно, че Исус не ръководи екскурзии до ада, но седи отдясно на Бога, където ходатайства за Своите Си, и ЧАКА докато се положат враговете Му за Негово подножие. Нито ходи да наобикаля ада и да говори с мъртъвци.
Това е истинския Исус, за когото Писанието свидетелства, Този който очаква човеците да изследват Писанията, и да треперят от Божиите думи, и АКО презрат написаното, то няма никаква полза от свидетелството на оживели мъртъвци за ада.
цитирай
6. antoninus - ГОРКО на всеки, който е повярвал тази плитка измама и лъжа на Сатана
25.06.2012 16:04
Това е учението на Исус, и всеки Негов истински ученик, ще се придържа към Неговите думи и няма да се връзва на подобни басни като тези на това момиче, както и на всички подобни истории с претенции за това, че Бог бил пратил някого да разказва за ада, когато Писанието е категорично, че подобни разкази са безплодни, но пътя към Истината и спасението е чрез Писанията.

Ето защо още на ниво концепция това "видение" пада в канала на ересите и заблудите. Но за съжаление подобни лъжи намират много широко приемане в християнските среди, защото на тях им е проповядвано едно лъже благовестие, което е фокусирано към страха от ада, а не към любовта към Правдата. Бог не търси хора, които движени от страх за своите кожи ще приемат религия за лично спасение според Божий план в 4 стъпки. Бог желае хора, които Го търсят поради ГЛАД И ЖАЖДА ЗА ПРАВДАТА! Поради копнеж по ИСТИНАТА и желание Божието Царство да дойде и управлява Земята в правда и справедливост завинаги.

Ако човек не е привлечен от красотата на Господната Правда, от реалността на Неговата Истина, от копнежа по Неговото спасение, но не личното спасение, а спасението на цялата Земя от греха и смъртта, то такъв човек никога няма да преживее онова автентично покаяние, което ще го направи Божий слуга и Христов ученик.

Противника много добре разбира тия неща, затова е напълнил църквите с плевели, които са повярвали едно лъже благовестие на страха и спасяването на собствената си кожа. Едно благовестие на егоизма и хуманизма, където човека, неговите нужди и лично спасение са в центъра, а Бог и Неговите цели и Царство за изметени в ъгъла, ако въобще някой се сеща за тях.

ГОРКО на всеки, който е повярвал тази плитка измама и лъжа, която се разобличава с истинско познаване на Бога. Покайте се и търсете Бога докато може да се намери, защото ако сте повярвали лъжите на това "видение" то вие сте били претеглени на везните и намерени недостатъчни.
http://www.fellowshipbg.org/index.php?topic=618.0;wap2
цитирай
7. antoninus - Това видение НЕ ПРОСЛАВЯ БОГА И НЕГОВИЯТ СИН.
25.06.2012 16:10
Това видение НЕ ПРОСЛАВЯ БОГА И НЕГОВИЯТ СИН. Ето един елементарен въпрос на тези, които биха казали : - На теб що ти е, ако се покайват хора и ако от християните се уплашат в сърцата си и подирят Бога : Това видение докарва ли прослава на Божият Единороден Син, Исус от Назарет? Защо вместо да има отрезняване в пътят на правдата ТАКА КАКТО ТОЙ ИСКА (а именно : чрез Святият Дух, Който дава животворно покаяние) разни мистични видения трябва да принуждават хора да се страхуват и да дирят Бога?!! Това е нелепо.

Позицията, от която Анхелика (Анжелика) е написала видението е позиция на пророк. И така, оставям на вас да отсъдите праведно в сърцата си може ли едно 18-годишно момиче да назидава църквата с ала-бала-листични видения, които стряскат, но не прославят Сина ? Нима не се вижда, че това видение НЕ Е ОТ ДУХА НА ПИСАНИЯТА? Бог избира за пророци праведни хора, ИЗПЪЛНЕНИ СЪС СВЕТИЯТ ДУХ (ИЛИЯ, ЕЛИСЕЙ, ДАНАИЛ, ЙОАН КРЪСТИТЕЛ) а не такива, които са водили напълно греховен живот и изведнъж решили, че искат да видят рая.

Това "видение" дали е от Божият Дух? Ако е то ще прославя Исус.
И така, аз мисля, че това видение е от друг дух, не Святият, защото подбужда не към ревност към Бога, не към очистване, а към страх и БЯГСТВО ОТ ОТГОВОРНОСТ ЗА ЖИВОТА.

Бог желае хора, които Го търсят поради ГЛАД И ЖАЖДА ЗА ПРАВДАТА! Поради копнеж по ИСТИНАТА и желание Божието Царство да дойде и управлява Земята в правда и справедливост завинаги.

Ако човек не е привлечен от красотата на Господната Правда, от реалността на Неговата Истина, от копнежа по Неговото спасение, но не личното спасение, а спасението на цялата Земя от греха и смъртта, то такъв човек никога няма да преживее онова автентично покаяние, което ще го направи Божий слуга и Христов ученик.

Всичките цитати са от http://www.fellowshipbg.org/index.php?topic=618.0;wap2, все пак аз съм съгласен като цяло с мненията, които съм цитирал.
цитирай
8. antoninus - Боголюбие,
25.06.2012 20:36
Аз те уважавам, но това откровение не е от Бога. Аз също се бях заблудил точно със същото "откровение" в началото като се запознавах с Библията. Обаче ти имаш задълбочени познания (каквито аз нямах в началото). Помоли Светият дух да те напътсва след като си прочела коментарите за Истината.
Моля се за теб Бог да ти открие заблудата.
цитирай
9. bogolubie - Писано е, че Господ Иисус Христос държи ключа за ада.
25.06.2012 21:34
Това, че седи отдясно на Отца не означава, че е прикован там. Той обеща, че ще бъде с нас до края. А сатана няма интерес хората да се спасяват. Относно страха, писано е в Еклисиаст, че боенето от Бога и пазенето на заповедите Му е всичкото на човека. И още, че многото четене е труд на плътта. Както с физическата храна се преяжда и човек се чувства некомфортно и дори идват болести, така е и при многото четене, човек, прекалявайки с взирането и в най-дребните детайли, пропуска най-важното, което доминира в цялата книга.
Пускам коментарите ти и който иска, нека се съгласи с теб. Дадена ни е свободна воля, нали!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13705648
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031