Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.03.2012 13:51 - ЗАКОН ЗА ДЕТЕТО - ОБСЪЖДАНЕ - София-хотел Шератон ВАЖНО!!!
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 2179 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 07.03.2012 14:07

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=gHK_l5TaF-I

Bistra Aleksova, публикува в Църква общност общество  Bistra Aleksova  7 март г. 06:26

Обръщам се към всички да излезем с искане до всички национални медии за отразяване и информация на гражданите на България за обсъжданията на закона за детето. Настоявам да бъде свалено информационното затъмнине от този тъй важен въпрос, който не получава гласност и адекватен отзвук, което води до заблуждение на цялата ни нация. Нека да оформим обръщение и да бъде подписано от възможно най-много хора, което да изпратим до всички телевизии и вестници.Нека накараме тези хора от медиите да видят, че има родители и тези родители имат деца, които обичат и не са готови мълчаливо да предоставят на държавата.



       НА МЕН МИ ПРИЛИЧА НА НОВО ЕНИЧАРСТВО. НЯКОИ СИ ДА ОТМЪКВАТ И ПРАВЯТ ОТ ДЕЦАТА КАКВОТО СИ ИСКАТ И ДА ГИ НАСТРОЙВАТ ПРОТИВ РОДИТЕЛИТЕ ИМ, ИЛИ Е ПОДГОТОВКА ЗА  ТОВА.
       ДАЛИ МАЙКИТЕ И БАЩИТЕ В БЪЛГАРИЯ ЩЕ ГО ДОПУСНАТ?!


Представители на родителски организации се противопоставиха на приемането на проектозакона за детето в този му вид
06 март 2012 | 15:15 | Агенция "Фокус"
Начало / Социална политика
София. Представители на родителски организации се противопоставиха на приемането на проектозакона за детето в този му вид на дискусия по предложенията, предаде репортер на  Агенция „Фокус”. Дискусията е организирана от Икономическия и социален съвет (ИСС) в сътрудничество с Министерството на труда и социалната политика.
 Според родителски организации – този закон унищожава авторитета на родителя и накърнява правата на родителите. Представители на такива организации дойдоха с плакати против него преди началото на дискусията.
 Бистра Алексова от гражданска инициатива на родители в Пазарджик, заяви, че има притеснения от конкретни текстове. Над 1000 подписа са събрани за месец срещу приемането на закона в този вариант, защото прехвърля отговорността за децата от семейството към държавата.
 Петър Пеев, представител на родителски комитет, заяви, че когато даден законопроект претърпи сериозни критики, би трябвало да стане ясно, че нещо не е наред.
 Чухме общи приказки и благодарствени слова колко е модерен и новаторски. Ние гражданите като последна инстанция и работодатели на по-голяма част от екипа, изготвил законопроекта, не сме съгласни с тези високопарни политически изявления.
 Законът е пълен с неясни формулировки и дефиниции, от които следва възможност за интерпретация, каза той.
 Според Георги Богданов от Национална мрежа за децата, трябва да има система за професионално израстване на специалисти които работят с децата. Богданов заяви, че Националната мрежа за децата не подкрепя разбирането, че родителските права са по-важни от тези на детето. Системно се противопоставяме на всякакви опити да се принизи ролята на семейството. Абсурдно е противопоставяне на едни права с други, заяви той.
 Веселина ЙОРДАНОВА
http://focus-news.net/?id=n1628736




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13763585
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930