Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.02.2012 23:25 - ОТЕЦ КАСИЯН В ПРЕДАВАНЕТО НА КАНАЛ 3 "НЕУДОБНИТЕ" С МАРГАРИТА МИХНЕВА
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 2167 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 24.02.2012 23:36

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

http://kanal3.bg/?v=6598   първа част


http://kanal3.bg/?v=6715   втора част



ОБРЪЩЕНИЕ от свещеници, монаси и миряни към клира:


Православен манастир "Благовещение"
О Б Р Ъ Щ Е Н И Е
 към клира и православния български народ
 от свещеници, монаси и миряни във връзка със скандалните досиета на висшия клир на институцията БПЦ (Българска православна църква)

 Вече 22 години очакваме отваряне на досиетата на висшия клир на БПЦ. С отварянето им се доказа единството на БПЦ с богоборческата комунистическа власт. Господ ни учи в Евангелието, че няма нищо общо между Него и дявола (Иоан 14:30), т.е. между Неговата Църква и тази, която отрича Бога (комунистическата). А също и светите и боговдъхновени Правила на Църквата ясно учат: „Епископ, който си послужи със светски власти и чрез тях получи епископски сан в Църквата, да се низвергне и отлъчи, както и всички ония, които се съобщават с него.” (30 Апостолско правило) и др.
 Тази несъвместимост я видяхме на дело, когато с жестокост по-голяма от гоненията в ранното християнство, бяха избивани без съд и присъда духовенство и вярващи. Тогава мнозина от „духовниците” се „вдъхновиха” от примера на Юда и предаваха своите събратя за сребърници на новата власт. Сега същите те се защитават, че всяка власт е от Бога. Но в името на кой „бог” се избиваха тези, които вярваха в истинския Бог? Този нов „бог” се нарича антихрист.
 Всички са потресени от агентурното владишко минало и мнозина решиха да прекъснат общение с тях, защото от 1944 г. до сега вярващия народ чака институцията „БПЦ” да осъди с анатема безбожната власт. А сега става ясно защо тя не осъжда атеизма — защото не може, понеже е част от този безбожен режим, за да се изпълнят Евангелските думи: „Всяко царство, разделено на части една против друга, запустява” (Лук. 11:17).
 Но проблема на предателствата на вярата от „БПЦ” не свършва дотук. В днешните лукави времена има епископи, които не са били агенти на ДС, но също са отпаднали от Христовата Църква, защото в наши дни виждаме:
 — Наличие на ереста на икуменизма, която е осъдена от светите Вселенски и Поместни Събори на светите Отци;
 („Икуменизъм” е обединение на всички ереси, осъдени от светите Вселенски и Поместни Събори. Освен тях в него влизат също идолопоклонници и нехристиянски религии. Икуменизмът се стреми да разруши и да замени Христовата Църква, защото тя уж нямала цялата истина на Христовата вяра. На нейно място икуменистите се стремят да поставят една нова лъжецърква, в която ще участват равноправно всички еретици.)
 — Смяна на Църковния календар, в България през 1968 г., която е незаконна по отношение на църковните Канони и по отношение на св. Предание на Църквата. В богослужебната си практика Църквата се ръководи от Богоустановения на I Вселенски събор еортологии (църковен календар), който е в основата на църковно-литургичния живот. Новият е въведен насилствено с нечувана форма на църковно законодателство — „тричленка” през 1968 г. и с това наруши дори вековните ни национални традиции и загуби хронологията на националната ни църковна и историческа памет;
 — Въведена в практиката на БПЦ, но забранена от учението на светата Църква симония (преподаване на свети Тайнства за пари) за църковни Тайнства и треби, както и при избор и ръкоположения на лица в църковния клир;
 — Въведена непозната в историята на Църквата практика за членуване на клирици в нецърковни организации и тайни общества, което е забранено от каноните. Нарушаване каноничната забрана второбрачни и многобрачни да бъдат ръкополагани за свещеници. Допусканото нахлуване на светски дух в манастирите, чрез построяване на хотели и ресторанти около и в самите манастири и по този начин обезличаване на тяхната пряка духовна цел и предназначение, и пр.
 — Въведена нова практика за извършване на Тайнствата: св. Кръщение — формата на трите пълни потапяния във вода е заменена с намокряне на кръщавания от ръката на свещеника, което е в противоречие с догматите и вековната практика на Църквата; пристъпване към св. Причастие без изповед, и мн. др. нарушения на св. Тайнства, както и тяхното обезличаване и превръщане в обряд и ритуал.
 Ние, български клирици, монаси и миряни сме се разграничили и се разграничаваме от институцията „БПЦ” и от останалите верски деноминации, поради гореуказаните отстъпления от учението на Църквата, които стават все по-актуални в сферата на църковния живот в Родината ни.
 С настоящето обръщение призоваваме онези, които са съгласни с горния текст да се присъединят към нас, за да бъдат доведени нещата до край. Желаеме да има истинска канонична православна Църква в България.

 Схирахим. Касиан, Йером. Климент, Йером. Доситей, Йерей Мартин, Йерод. Висарион, Мон. Партений, Мон. Герман, Посл. Богдан, Посл. Свилен, Посл. Виргилий, Посл. Владимир, Посл. Огнян, Посл. Мариан, Посл. Александър, Посл. Георги, Посл. Руслан, Посл. Александър, Посл. Желязко и стотици миряни.




Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13754880
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930