Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.01.2012 20:49 - ПРОРОЧЕСТВО ЗА БЪДЕЩОТО БЕЗЗАКОНИЕ
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 886 Коментари: 0 Гласове:
0



Diana Krusteva, публикува в Църква и общество  Diana Krusteva  22 януари г. 19:27

Пророчество за бъдещо беззаконие от свети Анатолий (млади) (+1922)

 Откъс от писмо от Оптинския старец [и нов мъченик] свети Анатолий (млади)

 И от това ще се разпространят ереси навсякъде и ще измамят много хора. Врагът на човечеството ще действа с хитрина, за да завлича в ереси, ако е възможно дори избраните.

 Той няма да започне с рязко отричане на догмата на Светата Троица, Богочовечеството на Господ Иисус Христос и достойнството на Св. Богородица (Теотокос – предвечно девствената), но ще започне едва забележимо да изопачава учението и наредбите в църквата и техния дух, завещан и до нас от светите отци чрез Светия Дух.

 Малко ще забележат тези измами на врага – само тези, които са по-опитни в духовния живот. Еретиците ще вземат власт в църквата и ще поставят своите слуги навсякъде; благочестивите ще се гледат с презрение. Той (Бог) е казал: “по техните плодове ще ги познаете” и така по техните плодове, както и по действията на еретиците, стремете се да ги различите от истинските пастири.

 Тези са духовни крадци, грабещи духовното паство, и те ще влязат в кошарата (църквата), изкачвайки се по някой друг път, използвайки сила и потъпкване на божествените устави. Господ ги нарича разбойници (Св. Йоан 10:1). Наистина тяхна първа задача ще бъде преследването на истинските пастири, тяхното затваряне и заточение (изгнание), защото без това би било невъзможно да ограбят овците.

 Затова, сине мой, когато видиш нарушение на традицията на отците в църквата и божествения ред в църквата, реда, установен от Бога, знай, че еретиците вече са се появили, въпреки че за известно време те може да скриват своето безбожие, или ще изопачават божествената вяра незабележимо, за да успеят по-добре да примамят и да подлъжат неопитните в мрежата.

 Гонението ще бъде насочено не само срещу пастирите, но и срещу всички слуги на Бога, защото всички тези, които са владени от ерес, няма да понасят благочестието. Разпознайте тези вълци в овчи кожи по техния горд нрав и любов към власт. Те ще са клеветници, изменници, навсякъде посявайки враждебност и злоба; ето затова Господ казва: по техните плодове ще ги познаете. Истинските служители на Бога са смирени, обичат ближния и се подчиняват на църквата.

 Монашеството ще бъде много подтиснато от еретиците и манастирският живот ще бъде презиран. Манастирите ще станат рядкост, броят на манастирите ще намалее и тези, които останат, ще бъдат подложени на насилие.

 Тези, мразещи манастирския живот обаче, имайки само вид на благочестивост, ще се стремят да привлекат монасите на своя страна, като им обещават земни богатства, а ще заплашват тези, които им се противопоставят, с гонение (изгонване).

 Тези опасности ще причинят голямо отчаяние между малодушните (колебливите/страхливите), но ти, синко мой, радвай се, че си доживял това време, защото тогава верните, които не са показали каквито и да е други добродетели, ще получат корони, само защото са държали вярата здраво, според думите на Господ (Св. Матей 10:32).

 Бой се от Бога, синко мой. Бой се да не загубиш короната, приготвена (за теб), бой се да не бъдеш отхвърлен от Христос във външната тъмнина и вечните мъки. Стой смело във вярата и ако е нужно, понеси гонение и други мъки, защото Господ ще бъде с теб... и светите мъченици и изповедници, те ще те гледат връз ти и твоята борба с радост.

 Но горко на монасите, които в тези дни ще бъдат свързани с имане на земни блага (имане) и богатства, които заради любовта към спокойствието ще бъдат готови да се предадат на еретиците. Те ще приспят съвестта си, казвайки си: “Ние запазваме и спасяваме манастира и Бог ще ни прости”. Злочестите и слепите изобщо няма да разбират, ще чрез тази ерес демоните ще влязат в манастира и тогава вече няма да е свят манастир, а единствено стени, от които Благодатта ще отстъпи.

 Бог обаче е по-велик от врага и Той няма никога да забрави Своите слуги. Истински християни ще останат до края на времето, само че те ще изберат да живеят в уединени, пустинни места. Не се бойте от скърбите, по-скоро се бойте от гибелни ереси, защото те ни лишават от небесната Благодат и ни разделят от Христа. Ето защо Господ ни е наредил да считаме еретиците за езичници и митари.

 И така, синко мой, засилвай се в Благодатта на Иисус Христос. Бързай да изповядаш вярата, да понесеш страдание, както добър войн на Иисуса Христа
 (II св. Тимотей 2:13). Който е казал, бъдете предани до смърт и аз ще ви дам короната на живота. (Откр. 2:10).

 На него, с Отца и Светия Дух, да бъде слава, чест и владичество във всички векове. Амин!




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13715481
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031