Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.01.2012 15:54 - БИВШИ МЮСЮЛМАНИ
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 736 Коментари: 0 Гласове:
0



Атанас Ваташки, публикува в Църква и общество  Атанас Ваташки  20 януари г. 13:01

Бивша мюсюлманка подложена на публично мъчение в Сомалия
 20 Януари 2012 г.

 Сомалийка, отрекла се наскоро от исляма, била подложена на публичен побой като наказание за приемането на „чужда религия”, съобщава сайтът christiansunite.com. София Осман, 28-годишна християнка от сомалийския град Джанейл, била арестувана от бойци на терористичната групировка „Ал-Шабаб” през ноември м.г. Чрез публичното бичуване на жената ислямистите искали да „отбележат” нейното освобождаване. На 22 декември м.г. тя получила 40 удара с камшик пред подигравателния поглед на тълпата.

 „Тя не разкрива какви други унижения е претърпяла, докато беше в ръцете на екстремистите”, споделя един от очевидците, като допълва, че след побоя християнката била цялата в кръв.
 „Видях, че припадна. Мислех, че е умряла, но скоро тя дойде в съзнание и семейството й я отведе”.

 Насилието спрямо София е извършено пред очите на стотици хора минути след като е била освободена от едномесечния плен в лагерите на „Ал-Шабаб”. В момента младата жена се възстановява от травмите у дома при семейството си, не иска да говори с никого и изглежда замаяна, разкрива източник, близък до семейството. „Моля ви, молете се за бързо възстановяване”, допълва той.

 „Молете се Господ напълно да излекува София от всички физически и емоционални травми. Помолете Господ да я предпази от по-нататъшно увреждане. Молете се тя да има увереността, че Добрият пастир върви редом до нея в това трудно време (Пс. 23). Молете се за всички християни в Сомалия”.
 Източник: christiansunite.com

 ЕВ

                               ЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖ

Член на кувейтското кралско семейство стана християнин
 20 Януари 2012 г.

 Принц Абдула ал-Сабах – член на кралското семейство в Кувейт, което управлява страната, е отстъпил от исляма и е приел християнството, съобщава иранската информационна агенция за християнски новини Mohabatnews. Принцът обявява своето решение в аудиообръщение, излъчено в ефира на християнския арабски сателитен канал Аl Haqiqa.

 „Аз съм напълно съгласен с разпространението на този материал. Аз също така вярвам, че ако ме убият, ще бъда завинаги с Исус Христос”, заявява Ал-Сабах в обръщението си. Той добавя, че е напълно доволен от решението си, защото Библията го е научила на правия път.

 Принц Ал-Сабах уверява, че не се страхува от приемането на християнството, въпреки че това е в нарушение на действащото законодателство в страната. Член 2 от Конституцията на Кувейт гласи: „Ислямът е официалната религия и шериатът [ислямският закон] е основният принцип на кувейтското законодателство”. За отстъпничество от исляма и приемане на християнската вяра шериатът налага смъртно наказание. Няколко независими шиитски уебсайтове се опитаха да отрекат истинността на направеното от принца изявление, като посочиха, че „в кралското семейство на Кувейт няма мъж с това име”.

 По отношение на ислямистите, които наскоро спечелиха властта в Египет, принцът обясни, че „ислямските общности винаги са искали да атакуват различни части на света, но Бог го е опазил и все още го пази. Ние виждаме, че между ислямистките групи съществуват разногласия, които ще продължат да растат, така че те са на път да се разпаднат на по-малки групи”.
 Източник: protestantedigital.com

 ЕВ.



Тагове:   бивши мюсюлмани,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13708727
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031