Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.01.2012 21:09 - ОПИТ С ПРАСЕНЦА
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 475 Коментари: 0 Гласове:
0



Силви Ангелова, публикува в Църква общност общество  Силви Ангелова  30 декември г. 10:15

Пускам Ви една статия ,във връзка с някои човешки слабости :))
 Здравословен начин на живот - Опитът с прасенцата
 Опитът с прасенцата
 Проф. Владимир Г. Жданов
 Какво да правим в тази страшна ситуация?
 Всеки път, когато слушам за проблемите, свързани с алкохола, пушенето и наркотиците, аз ясно виждам как през цялата ни страна Русия преминава гигантско корито с напитки. И наркотизираният народ се спуска настървено към това корито.
 И кого виждаме край това корито? Виждаме на вид прилично облечени хора, които по празниците с чашка си гребват и пият. Това са така наречените културно пиещи. Някой черпи от коритото с канче – за него казват: „Пие умерено”. Някой е влязъл в коритото с ведро – това е пияница, лош човек, а някой вече е паднал в коритото и от него тече – този – то е ясно, е алкохолик. Какво ни предлагат да направим в тази ситуация?
 Студия Киев Научфильм засне научно-популярен филм за поведенческите реакции на едномесечни прасенца. От десет различни свине-майки взели по едно прасенце и ги сложили в отделна кочина и започнали да снимат как ще се държат прасенцата. Първите три дни прасенцата се биели, а на третия ден се сплотили в стадо. И започнали да живеят като стадата в природата. Отделил се водач на стадото – не най-голямото, но най-умното прасенце станало водач. И прасенцата заживели като стадо. Носят им коритото с кашата, първи яде водачът, след него първото, десетото, последното – всичко по справедливост.
 Но на някого хрумнало да излее в коритото с кашата им трилитрово шише с бира. Разбъркали го и го оставили. Първо се приближило прасенцето-водач. Подушило коритото с бирата и вдигнало очи нагоре. Нещо не е както трябва. Душило, душило, душило, погледнало наляво. Душило, душило, душило, погледнало надясно. И се наяло с кашата с бира. След него, вече без да душат, с кашата с бира се наяло цялото стадо прасенца. И прасенцата оглупели от бирата. Най-малкото се хвърлило да хапе водача, настанал бой, писъци, квичене, - точно като край пивница. Прасенцата се биели, разбягали се по ъглите, започнали да треперят и да се страхуват едно от друго.
 Два дни продължил махмурлукът при прасенцата. На третия ден раните им зараснали и пак се сплотили в стадо.
 След още два дни решили да повторят този експеримент. Взели кашата, налели трилитрова бутилка с бира, смесили я и поставили пред прасенцата. Приближило се прасенцето-водач. Подушило – пак вдигнало очи нагоре. Душило, душило, душило, погледнало наляво. Душило, душило, душило, погледнало надясно. Душило и поглеждало нагоре – нещо си спомняло и мръщело чело. А след това със зурличката си преобърнало това корито. Всички помислили, че това е станало случайно. Направили пак каша и сложили бира - щом подушило прасенцето веднага отново обърнало коритото. Представяте ли си? Даже едномесечното прасенце с ей-такова мозъче разбира какво трябва да направи с това корито. Да обърнем това корито веднъж и завинаги, докато не са удавили всички ни в това корито.
 Хората, които стоят около това корито – онези, които стоят с чашка и канче, са най-яростните борци с пиянството в нашата страна. Това са привържениците на теорията за културното пиене, които крещят около това корито и изтласкват пияниците и алкохолиците от коритото – пияниците и алкохолиците пречат на нас привържениците на културното пиене.
 Затова изтласкват алкохолиците и пияниците от коритото, а на освободените места младежта с чашки се носи към това корито. Тогава какво да правим? Ами да го обърнем веднъж завинаги! Решение, което е ясно даже за малкото едномесечно прасенце



Тагове:   опит,   бира,   прасенца,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13769810
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930