Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.11.2011 21:47 - ВАЖНО Е НЕ КАКВО ИМАШ, А КОГО ИМАШ
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 1268 Коментари: 0 Гласове:
0



kPeter Penev, публикува в Църква и общество  Peter Penev  29 ноември г. 06:17

Историята по-долу е разказ на американски мисионер за посещението му в руски дом за сираци през 1994 г. В сайта, в който попаднах на нея, беше публикувана в контекста на лошите условия в такива домове в Русия, нещо което не ни е непознато, но аз нямам за цел да фокусирам върху темата, с която толкова често се спекулира напоследък.
 Заради общочовешкия смисъл просто ...

 Започваше сезона на празниците и по този повод разказахме на нашите сираци традиционната история на Коледа, която те слушаха за първи път. Разказахме им за Мария и Йосиф, които пристигнали във Витлеем и не могли да намерят място за нощувка в хана. Поради което се подслонили в обор, където се родило бебето Исус и те го поставили в една ясла.
 По време на историята децата и персонала слушаха очаровани. Някои даже стъпиха на столчетата, за да не изпуснат нито една дума. След като завършихме разказа, дадохме на децата да възпроизведат сцената на Рождество с подръчни материали - плат и хартия.
 Те се увлякоха в рязане, сглобяване и лепене, а аз вървях между масите, за да видя дали някой няма нужда от помощ. Когато стигнах до шестгодишния Миша, изглеждаше, че той е приключил своя проект. Разглеждайки работата му, се стреснах, като видях, че в яслата лежи не едно, а две бебета. Повиках преводача и го помолих да попита, защо там има две деца. Момчето кръстоса ръце пред себе си и започна да разказва много сериозно.
 За такова малко дете, което е чуло тази история само веднъж, то я повтори напълно точно... до момента, в който Мария поставя Исус в яслата. Оттам започна да импровизира:
 "И когато Мария постави бебето в яслата, Исус ме погледна и ме попита, имам ли подслон. Аз му отвърнах, че нямам мама и татко, така че нямам подслон. Тогава Исус ми каза, че мога да остана с него. Но аз му отговорих, че не може, защото аз нямам да му дам подарък, като другите. Но толкова исках да остана с него, че се чудех, какво мога да използвам за подарък. Помислих си, че ако го прегърна топло, това може да е добър подарък.
 И го попитах: "Ако те прегърна и те стопля, това дали ще е достатъчно хубав подарък?"
 А Исус ми каза: "Ако ме прегърнеш и ме топлиш, това ще е най-хубавият подарък, който някой някога ми е правил."
 Така че аз влязох в яслата, а Исус ме погледна и каза, че мога да остана с него ... завинаги."
 Очите на детето се напълниха със сълзи, то се захлупи на масата и се разрида.

 Научих, че не е важно какво имаш в живота си, но кого имаш е от значение.



Тагове:   какво имаш,   кого имаш,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13747056
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930