Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.11.2011 22:50 - ИЗСЛЕДВАНЕТО НА ЕДНО ЧУДО
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 555 Коментари: 0 Гласове:
1



Изследването на едно чудо
 07.12.05

 

 

Източник: athos.alexsoft.gr

 Едно чудо на св. Богородица преди години разтърси религиозния свят във Франция. Чудото се проявява чрез Башам Ассаф, прислужник на един православен сириец в Париж на име Михаил Мерез.

На 12 август 1988 година Мерез отсъствал от Париж и се обадил по телефона на Ассаф и му поръчал да направи необходимата подготовка за празника Успение Богородично. Богатият предприемач си бил направил един малък домашен параклис. В него вярващият прислужник прекадил с тамян, запалил кандило и поставил цветя пред Богородица, на която имало много икони в параклиса. След това се помолил на Богородица за семейството си, което живеело в Сирия, и за господаря си, който го обичал като свой син.

 В този момент, пред прислужника се явила Богородица и му казала:

 - Аз те закрилям. С тебе съм. Вземи този дар!

 В същия момент Ассаф усетил как от ръцете му се стича някаква течност, която приличала много на чист зехтин.

 Когато Мерез се завърнал в Париж, разбрал за случилото се, но предпочел да не говори за него. Чудото обаче се повторило и чудотворният елей излекувал доста сирийци и ливанци. Тогава Мерез дал пресконференция в присъствието на Митрополита на Франция Йеремия и представителя на Антиохийската Патриаршия епископ Гавриил.

 Това чудо не престава да се повтаря. И не само в параклиса на Мерез, но и на други места, когато Ассаф се моли или присъства на Божествената литургия, или дори само когато споменава името на Иисус Христос и Богородица.

 На 17 септември 1988 г., по време на Света Литургия в гръцкия храм “Св. Стефан” на улица Жорж Бизе, елеят е текъл от ръцете му в продължение на един час и това било засвидетелствано и от вярващите в храма.

 Ассаф е на тридесет години, много естествен и с чисто сърце човек. Изключително скромен, той казва, че всеки път, когато чудото се повтаря, изпитва неизразима радост и вярва, че тази Божия благословия принадлежи на всички. След това науката се заела да изследва чудото. Била определена комисия, членовете на която три пъти присъствали на изтичането на мирото и определени количества от него били подложени на биохимични анализи.

 Изследванията били направени в лабораторията по биохимия към болницата Питие – Салпетрие в Париж, от проф. З. Л. дьо Жен. Резултатите от изследванията били оповестени публично от Митрополит Йеремия. Според тях, течността има характеристиките на растително масло. Съдържа липиди, особено фитостероли, които не съществуват в кръвта, като е невъзможно те да бъдат синтезирани от човешкия организъм. Течността съдържа също холестерин – съставка, която пък въобще не се среща в каквито и да е растителни масла. Подчертавайки последното, комисията заключава, че при тези условия “течността не може да произлиза от някакъв външен източник на растително масло”. Комисията също потвърждава несъмненото подобрение на здравето на двама души, които били помазани с изтеклия от ръцете на Башам Ассаф елей.

 Заключението на комисията завършва със следните думи: “Този факт няма никакво физическо или логическо обяснение. По-скоро спада към многобройните чудеса на Богородица, които историята на Църквата е познала”.

Превод: Тодор Енчев



Тагове:   Чудо във франциЯ,


Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13744988
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930