Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.10.2011 15:33 - ОТНОВО ЗА МАГИИТЕ И МАГЬОСНИЦИТЕ, ЯСНОВИДЦИТЕ И Т.Н.
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 682 Коментари: 0 Гласове:
1



теодора тодорова, публикува в Църква и общество теодора тодорова created the doc: "За магиите"

Магии


"Аз съм Господ, Бог твой, Който те изведох от Египетската земя, от дома на робството; да нямаш други богове, освен Мене " (Изход 20:2-3).

Бог е любов, и който пребъдва в любовта, пребъдва в Бога, и Бог - в него" (1Йоан. 4:16).

"Пазете се да не ви прeлъсти някой" (Мат. 24:4), защото "много лъжепророци ще се подигнат и ще прелъстят мнозина" (Мат. 24:11) "и ще покажат големи личби и чудеса, за да прелъстят, ако е възможно, и избраните" (Мат. 24, 24).


"И тъй, бъдете будни във всяко време и се молете, за да можете избегна всичко онова, което има да стане, и да се изправите пред Сина Човечески" (Лук. 21, 36).

 Св. пророк Йезекиил - За вършещите магии


"Затова тъй казва Господ Бог: ето, Аз съм против вашите магийски кесийки, с които там ловите души като птички, и ще ги изтръгна изпод мишниците ви и ще пусна на свобода душите, които вие ловите като птички.


Ще раздера вашите покривала и ще избавя народа Си от ръцете ви; те не ще бъдат вече плячка във ваши ръце, и ще познаете, че Аз съм Господ. Задето с лъжа разтъжвате сърцето на праведника, което Аз не исках да разтъжвам, и поддържате ръцете на беззаконника, та той да се не обърне от порочния си път и да не запази живота си, - затова вече не ще имате суетни видения и занапред не ще предугаждате; и Аз ще избавя Моя народ от ваши ръце, и ще познаете, че Аз съм Господ" (Глава 13:20-23).
 Свещ. Григорий Дяченко

 

Магьосник, влъхв, чародей... (е онзи, който)... извършва заклинания против болести, заклинател... Под влъхви в древността са разбирали хора, които познават тайните сили на природата и на небесната светлина.

 Требник


Всички, които дори уж и за добро призовават демоните, такива са чародеи, убийци и измамници... Всички, които ходят при магьосници, правят магии и хороскопи, да се отлъчат от причастието със св. Христови Тайни за шест години, според 61 правило на Трулския Събор и 80 правило на Св. Василий Велики...Онези (християни), които водят по домовете си (такива) "целители" при болен или с някаква друга цел, да бъдат отлъчени от причастие със св. Христови Тайни, според 24 правило на Анкирския събор... защото всичко това се върши под действието на бесовската сила. Ако ли свещеник падне в подобен грях и извърши такова злодеяние, такъв се низвергва от Църквата и се лишава от Причастие, според 36 правило на Лаодикийския Събор.

 Св. Йоан Златоуст (347-407)


Ако при такива действия се призовава дори името на св. Троица, ако се прави и кръстното знамение, трябва да бягаме от такива и да се отвращаваме от тях.

 Св. Никодим Светогорец - За видовете магия

Впрочем нека сега се покажат отпред ония християни, дето ходят при гадатели и гадателки, желаейки да научат какво ще им се случи, или за да намерят съкровища или други загубени вещи, или за да потърсят разрешение на сънищата си. Нека се покажат, казвам, за да ги видя и да им кажа онова, което е казал някога и пророк Илия на израилския народ: неразумни християни, "още ли ще куцате на две колена"? Докога ще куцате с двата си крака? Докога ще вярвате от една страна в Христос, а от друга ще вярвате на гадателите и на демоните?



Тагове:   за магиите,


Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13708659
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031