Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.04.2011 15:59 - КАК И ЗАЩО ЛЕКУВА УРИНАТА
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 8486 Коментари: 2 Гласове:
3КАК И ЗАЩО ЛЕКУВА УРИНАТА


Да се обърнем отново към богатата практика и дьлгогодишен опит на Джон Армстронг. Ето извлечение от неговата книга: „Приетата вътрешно урина отначало очиства организма, след това отстранява всички препятствия и обструкции в него и накрая възстановява жизненоважните органи и съдове, разрушени от болестта. Тя възстановява не само функциите на белия дроб, задстомашната жлеза, черния дроб, мозъка, сърцето, но също и лигавицата и обвивката на органите. Това се наблюдава при лечение на много тежки заболявания като туберкулоза на червата и застарели злокачествени форми на колит. Уринотерапията помага да се постигне това, което никога не може да се постигне чрез гладуване или диета с вода и плодови сокове." Можете ли да назовете някое друго лекарство, някое друго средство, което едновременно да свърши цялата тази работа и това средство да е под ръка на всеки от нас? Но и казаното е капка в морето. Урината има още цял куп други лековити свойства, ефекти и качества, за които не е знаел дори този истински корифей на уринотерапията. Преди да разшифроваме споменатите свойства на урината, нека съвсем накратко си припомним как тя се образува в човешкото тяло.

Необходимо е добре да запомним, че урината се образува от кръвта, от нейната плазма. Оттук следва важно заключение: урината е такава, каквато е и кръвта. И ако урината не ни харесва по вид, цвят, вкус или мирис, със същото основание можем да сме недоволни и от нашата кръв Също така ще е мътна, гъста, ще дъха на гнило и развалено... Но за това сме виновни ние самите, качествата на кръвта и урината са следствие от начина ни на хранене, начина ни на живот. Още по-важно е обаче да знаем и друго: с помощта на същата тази урина и; промяната в начина ни на живот и хранене, ще получим ЧИСТА и СИЛНА КРЪВ, която на свой ред ще ни осигури по-чиста урина, а 1 тя от своя страна още повече ще прелисти кръвта. Такава е между другото урината на вегетарианците, да не говорим за светите хора, при тях тя се е превърнала в божествена напитка, за която говорят древните, и тя ухае на най-нежния парфюм. Това не е шега, а стопроцентова истина!
Чистата и силна кръв ще ни даде здраво тяло - Божия храм за Духа.Урината, както и кръвта, е огледало за състоянието на нашия организъм, огледало на нашето здраве - физическо и духовно, а и то е следствие от нашия начин на живот, жизнена философия, ако щете. Не случайно лекарите първо искат да изследват кръвта и урината - отворената книга за състоянието на организма.

Урината се образува в бъбреците на два етапа. През първия се образува първична урина, която отново се преработва и от 130 мл първична се отделя около 1 мл вторична урина, която ние познаваме м отделяме. А това означава, че урината е доста силен концентрат -130 пъти гао-концентриран от изходната суровина.
Както всеки силен концентрат /например захарта, солта/ урината притежава свойството да привлича, да тегли вода към себе си, а и заедно с нея и шлаките. Тя преди всичко е солев концентрат; или с други думи, УРИНАТА Е ОТЛИЧНО СЛАБИТЕЛНО И ОЧИСТИТЕЛНО СРЕДСТВО /подобно е въздействието на приетата английска сол/, но купено не от аптеката, а „собствено производство", на самия организъм - гаранция за най-високо качество и безвредност. Ето основанието на Армстронг да твърди, че, изпита, тя отначало Очиства организма. Забележете - на клетъчно равнище! А това е първото и задължително условие за успех на всеки оздравителен процес.

Какво представлява урината като цяло? На този въпрос отговор дава проф. Неумивакин:
„Урината е резултат от огромната работа на цялата отделителна система на човека, представляваща най-сложна физико-химична лаборатория. Ако погледнем формулата на урината, то като цяло тя напомня добро укрепително средство. В норма тя съдържа около 200 вещества. Това са микроелементи - калций, натрий, калий, фосфор, желязо; аминокиселини - глутаминова, аспарагинова/ таурин, пронмн, глицин, метионин и т.н. това е комплекс от витамини -група В, аскорбинова, гипурова киселина; хормони, тоест вещества, без които е невъзможен нормалният окислително-вьзстановите-лен процес. Урината е вещество с голямо количество свободни електрони, които, встъпвайки в химическа реакция, усилват енергийните процеси. В урината е намерен ферментьт урокиназа, улесняващ притока на кръв към сърцето, напомнящ действието на нитроглицерина и разтварящ кръвните съсиреци /тромби/..."
Следвайки логиката на този световноизвестен учен медик, можем да кажем, че урината е отличен, балансиран по състав ХРАНИТЕЛЕН ПРОДУКТ. В същото време е и уникално ВЪЗСТАНОВИТЕЛНО средство и представлява букет от хормони, регулиращи всички жизненоважни функции на организма, тоест е едно прекрасно ХОРМОНАЛНО ЛЕКАРСТВО, но без странични ефекти. Ще добавим:
тя притежава уникални БАКТЕРИЦИДНИ свойства, познати и на нашите баби за обеззаразяване и епитализиране на пресните рани, ПИКОЧОГОННО действие, ФЕРМЕНТЕН ефект, ИМУНЕН ефект/ ПОДМЛАДЯВАЩ ефект и захранва ЕНЕРГИЙНО организма.

Отново го изтъква проф. Неумивакин: „Главното действие на урината се заключава в следното. Преди всичко тя представлява структурирана вода, в която е закодирана дълговременна информационна памет. Попадайки в организма, такава вода благодарение на химическите си реакции съдържа цялата информация за състоянието на човека, в това число и за неговите заболявания. Известно е, че което и да е живо същество, човек или микроб има свое електромагнитно излъчване и, ако две излъчвания, имащи еднакви резонансни честоти, се срещнат едно с друго, те взаимно се поглъщат /унищожават/. Във физиката този процес се нарича интерференция. Докторът на техническите науки Г. Сергеев съобщава за устройства, които могат да определят честотата, на която работи болният орган, и ако в специално устройство се моделира същата честота и с нея се зареди обикновена вода м тя се изпие, то тя самата ще намери своята „посестрима", имаща същата честота, тоест болния орган, и благодарение на интерференцията ще разруши болното огнище. Тези устройства са много скъпи, а урината, обладаваща същите свойства, е под ръка и при това е без пари."
С други думи, КЛИН КЛИН ИЗБИВА. Този оздравителен ефект на урината се проявява на квантово, полево равнище и е безпогрешен. За разлика от каквато и да е техника и устройства. Освен това като всяка структурирана вода урината има ПОДМЛАДЯВАЩО ДЕЙСТВИЕ и затова е наречена още „ЖИВАТА ВОДА".

Отново ще дадем думата на науката в лицето на проф. Неумивакин: „Същите свойства на урината притежава разтопената вода /снежната вода/. Тя е наситен воден разтвор на неорганични и органични соли, които благодарение на защитните колоиди, частици на органичните вещества, имащи отрицателен заряд, се намират в суспенцирано състояние. Ето защо повърхностното налягане на урината съставя 64-69 дин/см, докато при обикновената вода тази цифра е 75 дин/см. /С подобна благоприятна за организма характеристика на водата се слави изворът, от който пият най-дълголетните хора на Земята, племето хун-за - бел. а/ И най-главното. Организмът като саморегулираща се система постоянно поддържа алкално-киселинно равновесие, хомеостаза, на определено равнище, което рефлектира върху състоянието на урината. В зависимост от тежестта и спецификата на заболяването организмът мобилизира защитните си сили, които отделят не само хормони, ферменти, но и специфични вещества, антитела, срещу заболяването, което има болният. Максимално използвайки тези вещества, организмът в ослабено състояние ги извежда от организма заедно с урината. Възниква въпросът: възможно ли е тези вече отслабени след употребата вещества отново да се въведат в организма? Тук се сблъскваме с явление, напомнящо ваксинацията. Вероятно по този път е вървяла мисълта за използването на урината при различните заболявания. Не органът трябва да се лекува, което като правило вършат лекарите, а целият организъм."
Ето как отново се свързва древното знание с постиженията на съвременната наука. Те не си противоречат, а взаимно се допълват. Впрочем това е философията на лечение и в здравен кабинет „Дар" от самото негово създаване през лятото на 1991 г. Смея да твърдя -първият кабинет у нас, съчетал ирисовата диагностика с КОМПЛЕКСНОТО природолечение, извършвано от лекари природолечители. Но да се върнем към урината. Излиза, че тя, освен всичко? друго, представлява цяла ПРИРОДНА АПТЕКА със знайни и незнайни още за науката лекарства/над 2000 вида/, които произвежда собственият ни организъм - това истинско чудо във Вселената. При това точно подбрани, точно дозирани, точно и на място приложени и съвършено безопасни. Още веднъж да признаем правото на древните мъдреци, които учат, че урината е ЛЕКАРСТВО НА ВСИЧКИ ЛЕКАРСТВА!

На всеки човек му се случва да изпадне в беда, а да няма възможност да получи веднага медицинска помощ. В чужбина, високо в планината, на село, на море, на екскурзия, по време на поход или околосветско пътешествие. Нараняване, изгаряне, разстройство, простуда, инфекциозно заболяване /жълтеница!/ и какво ли не още може да ни изненада в най-неподходящия момент. В изброените, а и в много други случаи, лекарството е с нас - урината.
Евреите, водени от Мойсей, прекосявали пустинята цели 40 години и оживяли, защото всеки е „пил от собствения си извор". Армстронг отбелязва, че известният алпинист Морис Уилсьн, предприел героичен опит да покори Еверест, е обяснявал своята устойчивост към всички заболявания и удивителната издръжливост на организма си във високопланински условия изключително с използването на урина. Опита почерпил от тибетските лами и йоги, които в трудните условия на планината достигат преклонна възраст благодарение на приема на урина.

И така, в случай на спешна нужда, използвайте урината веднага, без да се замисляте и колебаете, докато получите възможност за квалифицирана медицинска помощ.
Става дума за един много съществен, хамлетовски въпрос, който е основният препъни-камък в съзнанието на мнозина, които сега или в бъдеще ще се изправят пред избора „да пия или да не пия?" Да, става дума за отпадъчните токсични продукти, които също присъстват в урината. Няма ли те да ни отровят, да ни навредят? Няма ли урината да ни разболее още повече? Защо отново да приемаме токсините в себе си? Съмненията възникват, блокират съзнанието и дискредитират метода. Твърдението, че урината е отровна, може да дойде само от невежи. Ако урината беше отровна, то отдавна да ни е отровила, а тя през целия ни живот се пълни в пикочния мехур, като преминава след това през най-фини и деликатни тъкани - просто няма никакво основание да се твърди подобно нещо, макар че съм го чувал неведнъж. Освен ако не е отровена от злоба и гняв - но това е друга тема. Що се отнася до съдбата на отпадъчните вещества, които поглъщаме, отговор може да получите и от Библията:
"Още ли не разбирате, че всичко, що влиза в устата, минава в корема и се изхвърля навън?"/Матея 15:17/.
Казано иначе, всичко непотребно от организма, което влиза в устата с храната и водата, се задържа м се изхвърля по канален ред от дебелото черво, а онова, което е нужно на организма, се всмуква, резорбира и отива в кръвта. Ето как започва кръговратът на очистването с урина.
И в заключение. Ако някъде от някого чуете, че собствената ви урина може с нещо да ви навреди, да ви отрови или да ви разболее, не му вярвайте. Защото на ваша страна ще бъдат провереният от хилядолетия опит, съвременните научни данни, практиката на хиляди излекувани хора с нито един негативен случай, когато се спазват правилата. И още. Попитайте и ще научите, че този някощ| НИКОГА не е прилагал върху себе си уринотерапията, иначе би! твърдял обратното. Незнанието може да бъде простено, невежеството - не.

III. ВИДОВЕ УРИНА
„Ние посочваме дарители на живот от растителното царство, но няма да пренебрегнем нищо от онова, което лежи скрито в нас самите." Знаците на Агни Йога, параграф 426
Трябва да спомена, че за лечебни цели се използва урината както на човека, така и на животните, които на свой ред също пият собствената си урина при болест, нараняване. От животинската особено популярна и изтъквана в древните източници и съвременна практика е урината на кравата. Тук обаче ще се ограничим само с употребата на човешка урина. Нека да приложим по-г простото, по-достьпното и тогава да се насочим към по-сложното.

Урината бива прясна, стара, преварена /изпарена/, детска, старческа, мъжка, женска, на бременна жена, на новородено дете, сутрешна, дневна, нощна, но може и намагнитена, рязко изстудена! изпарена на слънце, във вид на билкова отвара и др. Всяка от тях, има своите качества, особености и показания.
С оглед на по-разпространеното практическо приложение и ограниченото място ще се спра по-подробно само на най-използваните видове урина. Употребява се най-вече чрез пиене, масаж, компреси, клизми /най-добре комплексно!/ - за здрави и за болни. Най-ефективното й приложение е чрез кожата. /Същото важи и за билките/ През нея тя въздейства на целия организъм, най-пълно и цялостно проявява своите уникални свойства, а в същото време мъдрият организъм си взима само необходимото, а останалото, непотребното в момента или въобще, го оставя върху кожата. Втриване-то в кожата е и най-разпространеният начин, който са прилагали древните.

ПРЯСНА е урината, отделена току-що, още топла или престояла известно време, най-много ден. С прясна урина не се масажира! Тя се употребява за пиене, за закапване в очите, ушите, за жабуркане или за промиване на носоглътката, за гаргара и пр.

СТАРА е престоялата урина, придобила мириса на амоняк/лекото й помирисване от малко шишенце рязко стимулира ума за работа/, който се появява след повече или по-малко дни престой. Старата урина е било основното средство за масаж, с което си е служил Джон Армстронг в своята практика. Тази урина разширява порите на кожата и прониква по-дълбоко в нея. Може да се използва за компреси, когато трябва да се изтръгне ненужната, атрофиралата, чуждата тъкан. Не се ползва за пиене, за промивка на очите, защото може да ги изгори! Пречка за използването й е нейната миризма.

ПРЕВАРЕНА урина се получава, когато събраната за ден или няколко дни и съхранявана в хладилник урина /тя може да бъде събирана през цялото денонощие, а в някои случаи да се използва донорска/ се слага в емайлиран или стъклен съд и се вари без похлупак, докато остане до 1/4 от първоначалния си обем. Например, ако се сложи в съда 1 л урина, тя трябва да ври, докато в съда остане до 250 мл преварена урина /под този термин ще я използваме и занапред/. Може да остане повече от една четвърт, до 500 мл или наполовина, без да губи кой-знае колко от свойствата си, но не и под 250 мл, защото вече е негодна и става само за сапун. Този вид урина е много силен солев разтвор! За да се увеличи количеството на свободни електрони в нея, по време на варенето в съда може да се сложи златен, сребърен или меден предмет, а най-практично -навита медна жица от мостови кабел, необработена с лак. За да се неутрализира миризмата при варене, в съда може да се сложат различни билки, мента, лавандула, маточина и др. Пробвайте, експериментирайте, мислете... Някои варят урината на балкона, на вилата, за да не пречат на близките в къщи.
Прилага се за масаж или втриване в кожата, за компреси, най-вече за клизми и по-рядко за пиене. Тя дразни силно слизестите ципи, подобно на йод, и затова не се слага в очите, директно върху рани. Може да се разрежда в различни съотношения с прясна урина. С изключение на масажа, прилагането на преварената урина. винаги трябва да бъде предхождано от прилагане на прясна урина - от по-слабото към по-силното. Принципът на ПОСТЕПЕННОСТ е основен принцип в природолечението и в частност - при уринотерапията!
Ако дълго се храните природосъобразно и се подложите от няколко дни до една седмица на динена или гроздова диета, преварената до една четвърт от първоначалния обем урина приятно ще ви изненада. Тя ще има не само фантастичен кехлибарен цвят, но и ще ухае на... роза. Опитайте и ще си спомните за тези думи.

ДЕТСКАТА урина /на деца до 12 години/ се използва за подмладяване и енергийно зареждане на организма, за някои процедури, в рецепти срещу перде на очите, за козметични цели и др. Тя е наситена с вибрациите на жизнеността и младостта и ги отдава на друг, особено на по-възрастните


УПОТРЕБЯВА СЕ:
* При различни ставни /ревматични и др. / и костни заболявания на крайниците. Глината с урината се загрява в подходящ съд и докато е още поносимо гореща, се налага на болното място. Компресът се държи, докато изсъхне.
* При радикулит, ишиас. Компресът се налага-върху кръста откъм гърба.
* При различни гнойни или доброкачествени туморни образование бучки и др. В този случай най-често се използва стара урина /с дъх на амоняк/, която има свойството да очиства и изтръгва умъртвената или негодна тъкан, поразена от гангрена, тумор или друго.
* При зъбен гранулом. Глиненият компрес се налага върху бузата или челюстта в областта, където е грануломът. В този случай компресът се съчетава сжабуркане на прясна или преварена урина, разредена наполовина или в друго съотношение с прясна урина.
ЗАБЕЛЕЖКА. Използваната глина за компрес след употреба се изхвърля на боклука, а платът много добре се издира или също се изхвърля - те са наситени с токсини.
Помнете, че много от ефектите както на хумата, глината, така и на урината се проявяват на вълново равнище /хумата е радиоктивна/ и затова съчетанието им е много ефикасно. Въздействието им ще се увеличи още повече, ако включите и съзнанието, въображението, самовнушението - ясната представа, образ, мисъл, че болното място /орган/ се изчиства от ненужното, възста- новява се и оздравява.
Д. ЗА КОЗМЕТИЧНИ ЦЕЛИ. Не познавам по-добро средство за кожата. Достатъчно е всяка сутрин кожата на лицето да се обработва с прясна урина и да се държи, докато изсъхне. След това лицето може да се измие спокойно с хладка вода без сапун, тъй като урината си е свършила работата. Кожата на лицето е подхранена с всичко необходимо, почистена е, дезинфекцирана е /мъжете да знаят с какво да я обработват след бръснене!/ и постепенно става мека, бархетна, еластична, без да лъщи и без да се изсушава. В банята обмиването може да се прави по-дълго време.
Урината - преварена, стара, прясна - е ненадминато средство за подхранване на косата, ликвидиране на пърхота. Пробвайте коя ви пасва най-добре и прилайгайте

Извадки от "Уринотерапия", Алексей Сворцов, издателство ДАРТагове:   уринотерапия,


Гласувай:
31. barborok - тоя копи пейст откъде го направи
11.03.2012 15:10
урината е разтвор на натриев хлорид + амоняк (отровен) + въглеродна киселина + токсични утайки и съединения = леко подсолена газирана вода с отрови !!! как това нещо стана чуден лек спасяващ човечеството?!!?
цитирай
2. bogolubie - Мои познати са ползвали урината.
11.03.2012 15:17
И са много доволни. То си е цяла наука. Аз не съм опитвала. Но ми казаха, че трябва да е сутрешна урина и то не в началото, а малко да изтече, тогава. Трябва да е собствената или детска. Който иска, ще се интересува повече.
Копирах от Гугъл.
И змийската отрова е смъртоносна, но в някакви определени количества я използват за лек. Специалистите знаят най-добре. Аз - не.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 12556737
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9354
Архив
Календар
«  Септември, 2022  
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930