Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.03.2011 21:55 - САМО ДОБРИНА НЕ НИ ПРЕПОРЪЧВА ПРЕД БОГА
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 981 Коментари: 0 Гласове:
3



         Мнозина казват, че са добри, по-добри от вярващите в Бога и това е достатъчно и похвално. Но, къде са идеалите им, къде са целите на живота им, къде ще отидат, след като се измъкнат от тлението? Така, както нямаме представа как сме се родили, така не знаем и как ще преминем в отвъдното. Вселената има много места. Но Бог е съвършенството и мястото при Него е съвършено. При него е лекота и щастие. А който не вярва, няма и да разбере за какво става въпрос. Но и всички невярващи искат най-доброто за себе си и своите любими близки, нали?!
         Добрината ни не ни препоръчва пред лекаря, когато сме в нужда, нито пред когото и да било на тази земя, ако НИЕ самите не потърсим ТОЗИ, от когото се нуждаем. Колко повече е нужно да зовем Бога, ако сме узряли за мъдростта, че рано или късно, най-доброто ни чака при Него.
         Ако, обаче, стоим на грешната гара и се качим на превоз за друго място, естествено, ще се окажем НЕ там, където бихме искали.
         Тогава, какво да правим?!
         Да четем указанията, да се интересуваме и да изберем със сигурност МЯСТОТО, където искаме да отидем.
         Друг е въпросът, доколко наистина сме добри. Щом за Господ едни казвали, че е добър човек, а други - лош човек, то ние на какво основание сме сигурни, че сме добри? Нашата представа за добро е добро за едни и зло за други. Едни са облагодетествани, други са ощетени от същото това  добро. И аз навремето се мислех за много добра, но четейки Библията - Словото Божие, видях греховете си така, както виждам прашинките в стаята само при слънчева светлина. На електрична светлина те не се забелязват. Друго си е съвършеното Божие творение - и свети, и топли, и лекува, и...всичко расте по земята.
         Та, който иска да иде при Бога, на най-доброто място в цялата Вселена, нека не уповава на своите отлични качества, а да се информира, да усети с ума и сърцето си Божията премъдрост и да поеме в тази посока!
         Когато цар Саул, изоставен от Бог, поради непослушанието му, силно притеснен за изхода от предстоящата битка с Филистимците, отива при единствената останала жива /неизтребена по негова заповед/ запитвачка на зли духове, тя му извиква духа на починалия Самуил - Господния пророк на Израиля. Духът излиза от ЗЕМЯТА с образа и в облеклото на Самуил. Но този дух сам рязко се разграничава от Бога и се чуди защо, след като е отхвърлен от Бог, Саул търси него. Този дух казва истината на Саул, но няма силата да промени съдбата му по простата причина, че Бог е, Който пише и отписва съдби и събития. Никой друг. Кому сме помогнали, кому сме навредили...нищо не става без Божието знание. Важното е, какво сме поискали, дали сме се смирили, дали Него призоваваме или тези, които не само, че не могат да ни помогнат, но и ще ни завлекат при тях. Важното е, дали търсим Този, Който е на Небето, или този, който е в земята. Ако желаете, прочетете този урок от Стария завет на Библията - Първа книга на царете, 28-ма глава, от 7-ми стих до края на главата и разсъждавайте. Може би, ще обърнете внимание на много подробности, които ще ви дадат светлина за духовното ви пътуване. Защо тази жена е "запитвачка на зли духове", а е извикала духа на починалия Божий пророк на целия Израил Самуил? Не просто любим роднина, който е починал. Помогнал ли е този дух на цар Саул? А каква е съдбата на сина му, който много е обичал избрания от Бога нов цар Давид, но остава с баща си - отхвърления цар и заедно с него умира на бойното поле?
         В този ред на мисли, какво да заключим, помогнала ли е Ванга на някого пред Бога? Имало ли е избавление за нея самата? Тя отрекла ли се е от злите духове, или постоянно ги е търсила? Молила ли е Бог да я избави от тях? Защото целият свят да се моли за нея, ако тя самата не иска, не може да има избавление. Молела е Бог да й помага за предстоящата работа, но не и да я избави. А Бог до нечисто не се допира. Той не помага да се свързва с нечистите, зли духове. Той сам дава изцеление или намиране на изчезнало и т.н. и най-вече спасение и не си служи със злите духове, а със своите подчинени свети духове.
         И така, може ли жена, която "помага" чрез зли духове да бъде светица?! 
         Невъзможно!!!
         До мъртвите ли ще се допита един народ, или до своя Бог? Така пита Всевишния в книгата на пророк Исая. Или, или, среден път няма. Чисто и нечисто не се смесват.
         Как ще просперира този народ с духовното си невежество, с безразсъдния си инат и величаене на зли духове?!
         Не може!!!
Дори само в този Блог се вижда нехайното презрение към майка България и българския народ с нищожен брой изключения. Само няколко думи на благословение правят чудеса! Дори само две бяха достатъчни: Да пребъде! Защото Словото е Бог!!!
         Но къде е вярата?! В какво вярваме?! Къде са християните в Блога, които така често редят проповеди?! Къде е Христовата любов, която би трябвало да излъчват с отразена светлина?!
         Вяра на дело, а не в декларации и поучителни постинги. Това е нужно. Ние да си вършим нашата работа, а Бог Си върши Неговата. Не поливаме ли градината си, тя ще умре. А нашата градина е България! Тук ни е поставил Господ и тук трябва да се докажем с Неговата помощ и под Неговата закрила.
         Да пребъде България и българският народ с чистата и свята вяра в Бог Вседържител и Спасител!
Амин!!!

                                                               ЕСТИР 




Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13706297
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031