Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.03.2011 11:10 - САМО С АНИ ЛИ СМЕ БЪЛГАРИ В ТОЗИ БЛОГ ?!
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 2613 Коментари: 8 Гласове:
5

Последна промяна: 07.03.2011 06:32

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
             
         КОЛКО Е ЖАЛКО ЗА ТЕБЕ, НАРОДЕ !
         КОЛКО Е ЖАЛКО !
         ТИ, КОЙТО НЕ ИСКАШ ДА ПРИЕМЕШ ПРОСТИЧКАТА И ЕДНОВРЕМЕННО С ТОВА ВЕЛИКА БОЖИЯ ИСТИНА, КАКВО ОЧАКВАШ ОТ ЖИВОТА ?!
           НИТО ПРИЕМАШ ХРИСТОВАТА ЛЮБОВ, НИТО ИСКАШ ДА ОТДАДЕШ ТАКАВА НА БЛИЖНИТЕ СИ !
         НА КАКВО ЛИ СЕ НАДЯВАШ ?!
         ДАЛИ НА СВОЯТА ГЕНИАЛНОСТ ИЛИ НА ОНЕЗИ ВЕЛИКИ СИЛИ, КОИТО СА ПОДРЕДИЛИ СВОЯ ЖИВОТ И ДЪРЖАВА, ТА КАТО КУКУВИЦИТЕ ДА ОТИДЕШ И ДА СЕ НАГНЕЗДИШ У ТЯХ ?!

         АКО БЕШЕ ЗА ПЪРВИ ПЪТ, ЩЯХ ДА ПРЕМЪЛЧА, КАКТО СЕ СЛУЧИ ПРЕДИ ТОВА, НО СЕГА НЕ ИЗДЪРЖАХ.

         http://bogolubie.blog.bg/drugi/2011/03/03/pozdrav-za-vsichki-praznuvashti-denia-na-svobodata.698061


         БОГ ДА ВИ БЛАГОСЛОВИ И ДА ВИ ОСВЕТИ СЪС СВОЯТА СВЯТОСТ, ЗА ДА НАМЕРИТЕ СПАСЕНИЕТО !
         АМИН !

                                        С обич в Христа: Естир


Тагове:   има ли българи,


Гласувай:
6



1. анонимен - Щом такъв е аршинът, значи сте само ...
05.03.2011 11:43
Щом такъв е аршинът, значи сте само вие. Всеки си има различна мярка....
цитирай
2. bogolubie - Пламене,
05.03.2011 12:16
ще дойде ден да разбереш, че точно музиката е от Бога. А тия музиканти, на които се прекланяш невярващи ли са? Ще дойде време и ти да узрееш, независимо от това на колко години ще бъдеш. Музиката се ражда от Духа. Но зависи от кой дух идва. Или ще те извиси, или ще те погуби. Някой ден ще разбереш за какво говоря. Не бързай да ми се гневиш, моля те! Просто запомни това.
цитирай
3. анонимен - :)
06.03.2011 12:01
Не се гневя. Но и не приемам готови формули. И не се прекланям никому. Знам че доста музиканти казват, че музиката идва някъде отвън. Но и аз като свирил и писал музика, знам колко усилия коства тази дошла от "другаде" мелодия да стане приятна (или неприятна, зависи от гледната точка) за ухото. Отричам религията. Но не отричам вярата. Обаче отричам Бог като средство за измиване на ръце, съвести и премахване на отговорности. За живота ми тук съм отговорен само и единствено аз. Ще го изживея така, както намирам за нужно. А ако, след като земният ми път завърши, се окаже че съм грешал и не съм бил прав - ще понеса съдбата си. Както винаги до сега! Бъди щастлива и до нови срещи :)))
цитирай
4. bogolubie - ВСИЧКО Е ТРУДНО, БЕЗ БОЖИЯТА ПОМОЩ !
07.03.2011 07:05
Всеки има "някаква" вяра. Качва се с вяра в превозното средство, без да познава шофьора, или отива с вяра при зъболекаря или лекаря, храни се с вяра, макар и с отровни продукти...., ако нямаше "някаква" вяра, той щеше да се отрече от живота. Само една личност твърди, че е ИСТИНАТА, ПЪТЯ И ЖИВОТА. Като не Й вярваме, не можем и да успяваме, или ще придобием някакви временни успехи. С каква вяра са строили в България градове, фабрики, заводи...! Работили са буквално за стотинки в началото кооператорите на полето, но... всичко рухна.
И защо?! Защото горделивците сметнаха, че са всемогъщи и всезнаещи. Защото се подиграха на Бог и на вярата в Него. Ако бяха повярвали, че гордостта е смъртен грях, нямаше да спечелят крах. Това, че някои използват Божието име, за да си измият ръцете, съвестите и да се скрият от отговорностите, си е техен грях и ще изплащат своята вина. Бог не работи с тефтери. Душата е "видеолентата", на която всичко е записано, и която е заредена с някаква енергия, която се проявява в определени моменти. Ако Господ Бог не бъде призован да освети тази "видеолента" и после вече да се запечатва смирение, милост, съзиждане на добро, иска или не иска някой, вярва или не вярва някой, все пак ще агонизира и погине. Толкова народи си стъпиха на краката, а Ганьо Балкански не иска дори да благослови Родината си. Две три думи на благословение. Той само иска да намери уютно, подредено, да му се чува думата, но той да не чува, другите да се съобразяват с него, но той с тях - не. Всеки се гневи на циганите в България, защото само искат, но не си дава сметка, че постъпва като тях. Ние сме част от всичкото, а не сме Всичкото от части. Смирение, любов, труд, благословен от Господ Спасител. Това е нужно. Тогава ще се радваме и на земните блага, и на небесните, и ще бъдем удовлетворени от живота. Гордостта е свръхсамочувствие и смърт. А всички искат да живеят и да живеят щастливо. Бог да е с теб и с всички нас, отсега и завинаги! Амин!
цитирай
5. bogolubie - БОГ НЕ ОТРИЧА ИНДИВИДУАЛНОСТИТЕ, ЗАЩОТО ТОЙ ГИ Е СЪЗДАЛ !!!
07.03.2011 07:41
Всяка нота има специален звук. Но, за да се получи музика, нотите се нареждат в някакъв ред от Някого. Те са съставни части от музикалното произведение и Някой ги подрежда. В противен случай се произвежда само дразнещ шум. Така е и с хората. Всеки е индивидуалност и от всеки има нужда в обществото. Но трябва да има ред. И Бог е Бог на реда, а не на безредието! За да има ред, синхрон, хармония, трябва да Му се подчиним. За да се получи общото и ние да сме добре в него, трябва да се подчиним на Великия и Всемогъщ Творец!!! А ТОЙ Е БОГ !!! Всяко човешко величие, позволило си да се разпорежда като Бог, пропада. Поне това всеки може да види и разбере, та няма нужда да бъде убеждаван. Трябва само да си отвори очите за Истината. Тя е в живота около нас.
Писано е:
"Преди загинването,
сърцето на човек се превъзнася
и преди прославянето
то се смирява."
Притчи 18:12
цитирай
6. анонимен - Само това не. Подчинение - НИКОМУ, ...
08.03.2011 01:22
Само това не. Подчинение - НИКОМУ, дори и да се казва БОГ. Уважение бездънно - да, но не и подчининие. Бог не иска хората да се подчиняват. Това го искат тези, които чрез неговото слово и мъдрост се стремят към собствени интереси. Впрочем, един съвсем практичен съвет. Загледай се в живота не хората. И ще видиш колко много "невярващи" живеят в много по-голяма степен в съзвучие с божите заповеди, отколкото повечето "вярващи". Аз съм такъв човек. Не съм пристъпил нито една до сега и не възнамерявам да го правя и за в бъдеще. Чакам да видя някой вярващ, готов да се закълне в това...
цитирай
7. bogolubie - Това, което знае Бог, ти не знаеш.
08.03.2011 21:45
И това, което може Бог, ти не можеш.
Ще дойде ден, когато земята ще гори. Но Господ ще вземе своите. Твоята добрина и спазване на Божиите закони, без да направиш заявката си пред Спасителя, не може да те отнесе при Него. Колкото и да си праведен, не си безгрешен, дори само, заради това, че се смяташ за изключителен праведник. Разбойникът, отдясно на Христос на разпятието, бе опростен и приет в Рая, само, защото призна силата на Господ, но горделивецът от ляво, който се подигра на осъдения несправедливо, отиде с проклетите, където им е мястото. Човек, докато е жив слугува на другите, независимо дали си признава или се прави на мъжкар. Служиш на любимите, на близките, на обществото и т.н. А на Бог се служи най-леко, дотолкова, че истинските му последователи се оставят да бъдат мъчени и убивани за Него, за разлика от онези, които убиват заради Някакъв жесток и зъл Бог.
Изискването на подчинение е това, което родителят изисква от децата си за тяхната безопасност, защото те нямат изработени достатъчно навици, нямат нужните знания, мъдрост, сила,за да се опазят сами. Рано или късно всеки ще свали гарда си и ще преклони колене пред Всемогъщия, и ще бъде щастлив, и изключително развълнуван от съприкосновението на човешкия дух с Божия Дух. Казвам това от опит. Този миг ще дойде и колкото по-скоро, толкова по-добре! Пожелавам го на всички от сърце! Това е щастието!!!!
цитирай
8. анонимен - Асенов Г.
07.01.2012 20:04
Брей колко ли духовни да са били примерно Моцарт, Шопен или Берльоз например? И що ли Бог е надарил толкова такъв безбожник и хулител, па и грешник като Бетховен. Брей чудо на чудесата. Па може и лукавия пръст да има!!??!!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13704996
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031