Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.02.2011 20:49 - ВАНГА НЕ Е СВЕТИЦА, СПОРЕД ЧИТАТЕЛИТЕ НА ДВЕРИБГ
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 1770 Коментари: 2 Гласове:
2

Последна промяна: 10.02.2011 20:51


Ванга не е светица, според читателите на Двери    


 Автор Двери БГ   
четвъртък, 10 февруари 2011

В анкетата на Двери „Светица ли е Ванга” за по-малко от седмица участваха почти 600 души. Интересно е, че крайният резултат се стабилизира още при първите сто гласувания, след което той не се промени съществено. 81, 14% считат, че Ванга не е светица и следователно не може да бъде канонизирана официално от Църквата за такава. 10,73 % от читателите ни са на обратното мнение – според тях животът на Ванга се вписва в техните представи за святост и затова тя трябва да бъде канонизирана от Църквата. 8,13% нямат ясна позиция и отговарят с „Не знам”. Резултатът показва, че въпреки липсата на достатъчно активна разяснителна позиция на Църквата относно феномена Ванга, вярващите християни притежават достатъчно познания, за да определят живота й като неотговарящ на критериите за святост. Съществува обаче и една немалка част хора, които определят себе си като вярващи, но за които Ванга е светица или може да бъде такава. Поелите мисията да бъдат църковни учители са в дълг към тези християни, тъй като доверието им към феномена на Ванга е отворена врата, през която минават и други подобни религиозни сурогати, подменящи Христовата истина за човека.

Логично е да предположим, че сред хората, които са религиозно индиферентни, процентът на считащите Ванга за светица ще бъде по-голям, а най-значим ще бъде дялът на онези, които нямат мнение по въпроса. Тези хора, които формално също са православни християни, са подложени на активна пропаганда да възприемат медийния образ на Ванга като българския феномен на XX век и „народна светица”. Именно тук ясната позиция на Църквата е най-необходима, за да не остава сред народа впечатлението, че това е моделът на праведност и святост, който Църквата издига като пример за подражание. Нуждата от това става още по-категорична, като се има предвид, че има и свещеници, които "вярват във Ванга".

                 ЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖ

           БОГ НЕ ОТНЕМА ЗДРАВЕТО НА ЧОВЕК, ЗА ДА МУ СЛУЖИ.  БОЖИИТЕ АГНЕТА СА БЕЗ КУСУР. ЯСНОВИДСТВОТО, КОЕТО ОТКЛОНЯВА ЧОВЕК ОТ МОЛИТВАТА И ВЯРАТА В ГОСПОД БОГ Е ГРЯХ НАД ГРЕХОВЕТЕ. ПИСАНО Е: БЛАГОСЛОВЕН, КОЙТО УПОВАВА В БОГА И ПРОКЛЕТ, КОЙТО УПОВАВА В ЧОВЕКА.  ВСЕКИ ИМА ПРАВО ДА ИЗБИРА, ЗА ДА БЪДЕ СЪДБАТА МУ БЕЗГРЕШНО ОПРЕДЕЛЕНА.  ТОВА ВАЖИ КАКТО ЗА ОТДЕЛНАТА ЛИЧНОСТ, ЗА ОТДЕЛЕН РОД, ТАКА И ЗА ЕДИН НАРОД КАТО ЦЯЛО. ЗАТОВА В КНИГАТА НА ИСАЯ Е ПИСАНО: ДО МЪРТВИТЕ ЛИ ЩЕ СЕ ДОПИТА ЕДИН НАРОД ИЛИ ДО СВОЯ БОГ?
        БЪЛГАРИЯ САМА ИЗБИРА СВОЯТА СЪДБА !!!
        И НЕКА БЪДЕ БЛАГОСЛОВЕНА!
        АМИН !!!

                                    С обич в Христа: ЕСТИР !

                       ЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖ

СПОМЕНИ ЗА ВАНГА ОТ ВИТКА:
Витка: Нощем не спеше, умрелите влизаха в нея

- Лельо Витке, ти не изрече в ефир тайни за Ванга, сподели ги пред наш репортер.
- Ами Ванга ми рече: “Витке, ке дойде един Иван в България и ке станат големи промени. На бялото ке викат църно и наопаки. Русия пак ще си бъде, ама руснаците ще се отдръпнат от нас. Ке ни подадат ръка чак когато влезем напълно в тъмницата. Ама ние ще се държим за голяма държава и ще бъдем част от нея /имала е предвид ЕС/. До 2009 г. ке бъдем много зле. Нема да се оправиме скоро, ама ке дойде един едър, голям управник и за него да се държим.” Щяло да има и такива милицайски глупости и бъркотии, завист към новите управници, ама щяло да мине.

- Какво друго си спомняш?
- Е, след инсулта ми е трудно, но помня как тя не смяташе, че заветите и ключът към човечеството са в Царичина, мислеше, че са в Странджа планина, в гробницата на Бастет. Там Людмила Живкова направи тайна експедиция. Чувах как мъртвите често гостуваха в дома й, а тя ми думаше да не се страхувам. Тия били от добрите. Денонощно в къщата тропане, лопане. А пък като изпаднеше в транс, малко хора щяха да оцелеят от ужаса. Говореше ту с мъжки, ту с женски глас. Бу-бу-бу! Умрелите влизаха в нея. Аз я бутам: “Ванге, какво става, това не си ти.” А те ми отговарят от нейната уста: “Няма я Ванга, тука сме ние.” Веднъж ме вика през нощта с дебело гласище: “Витке! Витке!”. Заприлича ми на девер ми Киро, ама той умря на 32 г. Как ще стане от гроба? Отивам при нея и питам: “Оти ме търсиш?”. И пак чувам Киро: “Ходих до нас, търсих те, а тебе, невесто, никаква те няма. Диря те да ми донесеш чорапи и кърпа”. Студено му било, мокър бил. Е, занесох ги в църквата “Света Петка” и миряса.
Пък една нощ гледам, цялата стая светнала. А няма луна, черно небето. Но вътре изгря не като ток, а като рояк от светулки. Пък Ванга ми вика: “Витке, гони ги тия ора. Цялата стая е пълна с тях, блъскат се, много са. Като на събор. Няма къде да седнат, нервират ме”.
Много ме достраша. Казах им: “Уморени сме. И ние сме хора. Ходете си по живо, по здраво”. И те си тръгнаха. Притъмня, а Ванга си отдъхна. И ми вика: “Витке, откъде ти дойде това на акъла за здраве и живот на умрелите, ама фана дикиш”. Ванга описа гостите с дрехите, с които са погребани. Тя делеше живите на широкодушни и тесногъзници. Общуваше и с леки жени. Беше духовита, с кръшен смях. Като й паднеше курветина, крещеше, та да я чуят вънка, на опашката. И оная си тръгваше с наведена глава. А Ванга: “Сипи по една капачка уиски, че ще се пръсна от смях.” Тя не спиеше нощно време. Все ме буди: “Ела, Витке, да си похортуваме.” Тъй, ама и она не спие, и аз не спия. Да не мислиш, че е лесно? Она нема нужда от сън, защото има дарба, ама аз проста чистачка бех в училище, преди да й стана помощница. Щерките викат, че съм била в нещо като нежен плен. Ама кой друг от живите е видел, че мъртвите са си живи, ама са си сменили местоживеенето?!

                         жжжжжжжжжжжжжжжжжж

           Моля да ми бъде простено, защото не съм си отбелязала източника, за да го спомена тук, но направих тази извадка, за да разберат четящите, че не е шега работа общуването с мъртви. А има общуване и с извънземни Ванга, но ще стане много дълго и няма да публикувам извадката.
          Бог да ви пази от измамните духове! Те носят гибел! Както всеки порок и този в началото носи интерес и забавление, но после унищожава човешката личност!!!  Писано е: Помислете за постъпките си !!!

                                                        ЕСТИР



Тагове:   ванга,


Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Моля
10.02.2011 21:21
Моля публикувай всичко, което имаш. Интересно е!
цитирай
2. bogolubie - Кое по-точно ?
11.02.2011 14:49
Пророчествата на Ванга ли имате предвид или Божиите истини?
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13749799
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930