Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.07.2010 14:22 - ДРУГО ИНТЕРВЮ С ОТЕЦ БОЯН САРЪЕВ
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 991 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 25.07.2010 14:29


“Кръстителя на Родопите” отец Боян Саръев гостува в “Горещо”
 

 

ПАРЧЕ ОТ КРЪСТА, НА КОЙТО Е РАЗПНАТ ХРИСТОС, СЕ НАМИРА В БЪЛГАРИЯ

В навечерието на Великден Венета Райкова посети Православното духовно средище „Св. Успение Богородично” в Кърджали и разговаря с „кръстителя на Родопите” отец Боян Саръев за пътя на кръста и за вярата.

Отец Боян Саръев разказва как през 2001 година при разкопки са открити няколко бронзови кръста-реликвариуми, а в мощехранителницата на един от тях намират частици от кръста, на който е разпнат Исус Христос.

Сега парченцата се пазят в специално ковчеже в Православното духовно средище „Св. Успение Богородично” в Кърджали, а отец Боян Саръев разказва за многото чудеса, станали на това място – за жени, които отдавна нямат деца и които след поклонение пред тях зачеват и раждат здрави деца, за хромо дете от Златоград, което прохожда, за мъж от Стара Загора в шестмесечна кома, който се събужда след като му занасят парче памук, докоснато до парченцата…

„Да си християнин не е лесна работа!” – казва отец Боян Саръев. – „Вярата е светоглед, състояние на духа!”

Според него в момента в Родопите протича един много труден и мъчителен процес на определяне на вярата на помохамеданчените българи – много от тях се завръщат в лоното на Българската православна църква, но за съжаление там много интензивно работят и християнски секти, и мюсюлмани.

„За съжаление в България за двадесет години се построиха толкова джамии, колкото не можаха за петстотин години да се построят!” – казва отец Боян Саръев и причината за това е процес, имащ за цел „надмощието на исляма над християнството и убиването всичко българско и патриотично в Родопите”, потурчването на помохамеданчените българи и противопоставянето им на останалата част от българския народ. Целта в крайна сметка „е отчуждаването на самите Родопи и един ден те да се превърнат в анклав.”

Според отец Боян Саръев ислямският фундаментализъм „не стои мирен” и „не подминава България” като целта му е да радикализира вярата на хората и да „превърне всеки мюсюлманин във войник на исляма”.
 

Той споделя и страховете си, че един ден и в България ще има атентатори-самоубийци.

Ислямският фундаментализъм търси почва тук заради факта, че в Европа камикадзетата биват разпознавани вече лесно по расовите им белези и арабския им произход.

„Ислямският фундаментализъм иска тук, в България да славянизира камикадзетата, т.е. търсят се хора от помохамеданчените българи, които да стават камикадзета, защото те са от европейска раса и са с европейски черти… Така по-лесно се домогват до обектите, които те поразяват!”



Тагове:   интервю,   отец,


Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13706548
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031